Moderator: Arcturus

Guru
Innlegg: 9349
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Guru » tor aug 23, 2018 11:06:06

På tide med revansje!!!
Nest hadde frekkhet nok til å slå oss i juni. Det er ikkje greitt, og skal ikkje få skje igjen.
(Men det skjedde med Viking.)

Frekkaste fyren på Ågotnes denne dagen var Ståle Steen Sæthre, heada inn ein dødball etter ein halvtime. Og det var det. Meir er det ikkje å fortelle om den kampen. Bortsett frå at nifs påstår at det var nesten heilt jamnt når det kom til avslutninger. Ein liten fordel oss. Heilt uinteressant.

Som kjent er SSS oransje no. Det var sikkert trist for dei å miste han. Men ei heil identitetskrise at Johnny Furdal gjekk til Viking. Dei har mista fleire og, men omtrent like mange er komne inn. Så vi kan vente oss ein skarp motstander. Speler vi opp mot vårt beste, så er vi best. Slepp vi oss nedpå, så skal det lite til for å skli på stumpen og gi frå oss både mål og poeng.

Sidan sist vi møtte Nest har dei spelt 9 kampar. Starta med ein stygg 1-4 mot Jerv. Siste 8 har dei 3-4-1, til dels imponerende resultat:
Viking (h) 5-0
Mjøndalen (b) 3-3
Kongsvinger (h) 2-2
UllKisa (b) 1-1
Mjøndalen (h) 1-2
Vikking (b) 3-2
Jerv (h) 1-1
HamKam (h) 1-0
VI har til samanlikning 6-2-0 i same periode, men dei har møtt bedre motstand. Mulig eg skal slutte med kimsinga. Dei imponerer, og har sikkert tenkt å fortsette med det. På tabellen er dei nummer 8. Ganske trygg avstand til begge kvalifiseringane. Dei kan kose seg med gigantdrap i fred og ro. Det er oss, det.

Eg kjenner ikkje så mange av spelerane deira og gjer ingen større innsats for å få det til no. Nevner den mest kjente; Spissen Alexander Dang. 9 mål så langt er respektabelt.


Tilbake til oss. Det er ikkje alt som er klokkeklart i oppstillinga. Meade og Gretarsson er heilt sikkert ute endå, og det vil nesten overraske meg om Sandnes er klar. Dette blir første heimekamp på årevis uten Bjørn Helge i klubben. Litt rart. Bidraga i år har naturlig nok ikkje vore dei store, men det var eitt eller anna med å ha han der. Om vi les mellom linjene var det tydeligvis ikkje verdens beste kjemi mellom han og treneren. Kanskje. Kven veit. Vi får tru at resten av gjengen fyller vakuumet etter han.

Nevnte Ståle blir naturlig nok sentral i oppbygginga mot kampen. Ganske sikker på at han blir hovedoppslaget i forhåndsreportasja i Sunnmørsposten laurdag. Meir interessant er om han får spele i det heile tatt. Mot Tromsdalen blei han sittende på benken heile kampen, uten at det teller negativt for muligheitane hans. Han er tenkt som midtstopper. Nokre vil ha han inn i staden for Ramsteijn, andre i staden for Oddbjørn. Ingen snakker om å sette ut Grønner. Sist han spelte var han vikar på høgrekanten for å gi Arnarson eit spark bak. Det virka å vere middels vellykka. Han laga eit mål, to om du tar med annulerte. Men Arnarson kom tilbake, uten at det virka som om sparket hadde hjelpt. Så det er open kamp om høgrekanten og. Ståle har heilt sikkert veldig lyst å spele denne kampen. Lurer på kor mykje vekt Bohinen legger på det.

Andreas, Jonas, Fredrik, Aron, Sondre, Torbjørn og Holmbert er bombesikre på 7 av plassane.
Kaj, Oddbjørn og Ståle fordeler dei to siste stopperplassane mellom seg.
Adam, Ståle og muligens Jørgen kjemper om plassen på høgrekanten.
Nenass blir indreløper dersom Sondre speler venstrekant, Nikola blir kant om Sondre havner sentralt.
Så har vi sjølvsagt Jens Petter. Etter ei veke på trening er det ikkje utenkelig at han kan vere aktuelt på begge kantane og som indreløper.

ALie
Ramsteijn Grønner OLie
Sæthre Thrandarson Carlsen Fet Tkalcic
Agdestein Fridjonsson

(Omenås, Breivik, Arnarson, Hatlehol, Nenass, Hauge, Gueye)
Nokon veit bedre enn andre

Krå Myra
Innlegg: 1208
Registrert: man jan 01, 2018 13:52:13

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Krå Myra » tor aug 23, 2018 12:55:00

Deng denger inn måla sine på bortebane. 7/9 så langt. Er vel kun Notoddens Midtgarden som har skåret mer borte.

Syns SSS bør spille venstre stopper, da kan vi få mer fart på venstre vingback og indreløper noe som har stagnert siden Nattestad forsvant. Carlsen er ikke bra nok til å serve venstrsiden sin, men om SSS får ta med ballen litt opp, og enten velge Carlsen vendt mot venstre eller spille direkte på vingback eller indreløper så kan vi skape mer.

Fet har vert spesielt bra i det siste med løp eller føring inn i boksen, og gjennombruddspasninger etter en og to touch når han vender inn og mottar ball i rom.

Brukeravatar
Even beinløs
Innlegg: 515
Registrert: lør jun 25, 2005 19:09:16

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Even beinløs » tor aug 23, 2018 20:53:33

:| Som vanlig fine innlegg Guru & Krå Myra, men

Men jeg vet ikke om hjeret mitt tåler å se på forsvarsspillet vårt.
Tromsdalkampen var ikke unntaket, men regelen.

Etter at vi mistet midtstopper i sommer( retur MFK), er vi på gyngende grunn,. .hele tiden.
Han var svært viktig for suksessen i våres.

Krå Myra
Innlegg: 1208
Registrert: man jan 01, 2018 13:52:13

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Krå Myra » tor aug 23, 2018 22:39:58

Har sett opp igjen første del av Tromsdalen frem til målet samt Nest-Sotras første kvarter mot Mjøndalen og Viking borte og den siste kampen.

De første 17 minuttene hadde Tromsdalen 5-6 lengre sekvenser med besittelse der vi blir sittende lavt og tidvis gir rom til kombinasjoner mellom ledd og til at 3-4 spillere får rom i mellomrom. Presset vårt er for lavt, for halvhjertet og Tromsdalen får bygge gode atrukturer i angrep uten mye motstand.

Nest-Sotra er enda bedre på ballbesittelse, men de søker å bryte gjennom mer sentralt, for så å motpresse ganske aggressivt med mange mann høyt. Det gir en sårbarhet om motstander kontrer raskt for da er plutselig Nest-Sotra 2-3 mann i mindretall.

Vi må være aggressive i press og 1:1 mot Nest-Sotra og forflytte ballen 25 meter opp hurtig ved ballerobring. Da får vi rom og overtall til å skape sjanswr med kvalitet.

Ball via Carlsen og så bak igjen vil gi Nest-Sotra anledning til å komme på rett side igjen, og de vil presse backlinja til ikke å slå presist.

Så nøkkel til å vinne åpningen av kampen er aggressivt press med rask omstilling og ball hurtig fremover og så følge etter med hele laget.

Da bør Fet spille indreløper med Nikola på kant men støttet av Sæthre bak. Da kan det brytes raskt.

Galiat
Innlegg: 16917
Registrert: lør jan 10, 2004 21:41:00

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Galiat » tor aug 23, 2018 23:18:12

Bare tull at vi er på gyngene grunn etter molde spilleren forsvant.Aafk har 4-0.og 1-0.hjemme etter han forsvant,Og borte laga har knapt skapt 1 kjanse.Aafk har faktisk blitt mye bedre etter han forsvant opp på.trebuna på.aker stadion.Om han hadde kommet tilbake,Så hadde han vært stallfull.Aafk var også mye bedre en nestsorta i Bergen.Men Fordi vi var mye skade utsatt til den kampen,Så la Aafk seg bak og la nestsorta styre 1 omgang.i 2 omgang kjørte Aafk kampen fullstendig.og med dagens stall.Så er det ingen grunn for at Aafk ikke kjøre kampen i 90 minutt,Og da bør Aafk vinne denne kampen greit

F.I.L.
Innlegg: 3890
Registrert: tir apr 10, 2007 10:58:41

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av F.I.L. » fre aug 24, 2018 10:55:46

Stemmer det ja, det var den bortekampen vi trodde vi spilte mot Barcelona å la oss bakpå for å sikre 1 poeng. Det ble 0.

Denne kampen skal AaFK be om unnskyldning til publikum ved å spille feiende flott angrepsspill fra første minutt av 1. omg.

Krå Myra
Innlegg: 1208
Registrert: man jan 01, 2018 13:52:13

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Krå Myra » fre aug 24, 2018 15:11:50

Ståle Steen Sæthre om Nest-Sotra i sumpen.

https://www.smp.no/100Sport/fotball/AaF ... 0387b.html

Har sett litt på Nest-Sotra, mest første kvarter og jeg synd de er gode i kampstarten. De er bedre enn oss i posisjonsspillet og ballsirkulering og bevegelsen med og uten ball er bedre enn Aafks.

Men mange mann står høyt så om en lykkes i å bryte med rask omstilling så havner de lett i mindretall.

Men når en bryter så kan en ikke miste ballen igjen for da havner en selv i mindretall høyt i banen. Noe Viking vet mye om.

Regner med SSS får en sentral rolle i å avdekke Nest-Sotras svakheter.

Dette blir en interressant kamp der to lag som spiller litt likt, og har ulike styrker møtes.

Vår styrke er bedre enkeltspillere og mer direkte spill fremover, Nest-Sotras er bedre kollektiv samhandling i ballbesittelse, press og motpress.

Håper våre lar seg inspirere og hever seg på de områdene Nest-Sotra er gode.

Første mål blir viktig, og om vi leder tidlig så får vi mye sjanser til 2-0 og 3-0 siden de da vil blottlegge seg med mange mann fremme i ballbesittelse.

Om Nest-Sotra skårer først vil de trolig gi oss få sjanser siden de er bra på å holde på ballen og vi må løpe mye for å få tak i den.

Tror vi hever oss og får det tidlige målet med 3-0 som sluttresultat.

Forventede sentrale spillere:

Sæthre ( til å bryte og forsere )
Fet ( til å bringe ballen fort frem )
Thrandarson & Agdestein til å stresse forsvarstrioen til Nest-Sotra og presse de til feil.

Tror på en morsom kamp

Guru
Innlegg: 9349
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Guru » søn aug 26, 2018 02:28:02

I følge Sunnmørsposten blir det ei endring på laget. Ståle Steen inn. For Grønner.
Nokon veit bedre enn andre

F.I.L.
Innlegg: 3890
Registrert: tir apr 10, 2007 10:58:41

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av F.I.L. » søn aug 26, 2018 12:00:20

Han tviholder dermed på Lie og Ramstejn. Det kan jo være Grønner sliter med et eller annet? Jeg hadde nå likt å se Sæthre og Grønner sammen med enten Lie eller Ramstejn.

Talisman
Innlegg: 8
Registrert: man jul 30, 2018 00:27:22

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Talisman » søn aug 26, 2018 12:31:47

Har kanskje litt med rullering av spillere gjoere, ny kamp til uka saa gjelder vel aa fordele belastningen paa spillerene best mulig.

F.I.L.
Innlegg: 3890
Registrert: tir apr 10, 2007 10:58:41

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av F.I.L. » søn aug 26, 2018 14:19:01

Hm, ingenting som tyder på dette egentlig når eneste byttet er på midtstopperplass. Der man også som utespiller har minst belastning.

Krå Myra
Innlegg: 1208
Registrert: man jan 01, 2018 13:52:13

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Krå Myra » søn aug 26, 2018 15:42:40

Det har vel med hvem Bohinen mener står best til motstanderen å gjøre, og muligens at Bohinen syns 2/3 nye i backrekka ikke er noe en er moden for enda.

Kumite
Innlegg: 2
Registrert: søn aug 26, 2018 16:56:32

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Kumite » søn aug 26, 2018 16:57:41

Kan få en 9 poengs luke med seier mot Nest Sotra og Jerv. Herregud det hadde vært herlig.

gaddag
Innlegg: 2042
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av gaddag » søn aug 26, 2018 17:23:36

Kan ha med å gjøre at SSS kjenner motstanderen godt også.

NoggyStyles
Innlegg: 4366
Registrert: ons apr 17, 2002 18:19:08

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av NoggyStyles » søn aug 26, 2018 17:28:32

Krå Myra skrev:
søn aug 26, 2018 15:42:40
Det har vel med hvem Bohinen mener står best til motstanderen å gjøre, og muligens at Bohinen syns 2/3 nye i backrekka ikke er noe en er moden for enda.
Kan ikke forstå annet enn at dette må være grunnen. Grønner er jo milevis bedre enn Lie og Rammstein.

Kumite
Innlegg: 2
Registrert: søn aug 26, 2018 16:56:32

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Kumite » søn aug 26, 2018 17:32:52

NoggyStyles skrev:
søn aug 26, 2018 17:28:32
Krå Myra skrev:
søn aug 26, 2018 15:42:40
Det har vel med hvem Bohinen mener står best til motstanderen å gjøre, og muligens at Bohinen syns 2/3 nye i backrekka ikke er noe en er moden for enda.
Kan ikke forstå annet enn at dette må være grunnen. Grønner er jo milevis bedre enn Lie og Rammstein.
Syns Oddbjørn Lie har klippekort i hver kamp.

Krå Myra
Innlegg: 1208
Registrert: man jan 01, 2018 13:52:13

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Krå Myra » søn aug 26, 2018 17:39:18

Men på hvilken måte er Grønner bedre? Jeg har ikke sett nok av han enda til å se det.

Brukeravatar
tl007
Innlegg: 4705
Registrert: lør des 09, 2006 13:49:02

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av tl007 » søn aug 26, 2018 17:45:34

Det kan jo også være at han er 'grønn' på laget enda? Men slikt skal en ikke spøke med ;)

AsE987
Innlegg: 1602
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av AsE987 » søn aug 26, 2018 18:49:32

0-0.. har kun sett på i bakgrunnen uten lyd, men inntrykket er at vi ikke er helt der vi skal være.. Opp noen hakk i 2. omgang?

Øggen
Innlegg: 373
Registrert: søn jul 31, 2016 01:33:33

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Øggen » søn aug 26, 2018 18:55:38

Vi må opp fleire hakk i 2 omg. Vi e ikkje på bak, men blitt bedre ette at Grønner kom inn....
Høre til i en anna tråd, men skuffende lite folk på stadion i dag mæ........

sindre2
Innlegg: 1411
Registrert: fre des 17, 2010 20:44:22

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av sindre2 » søn aug 26, 2018 18:57:33

Tamt og upresist/ubesluttsomt... Satser på kraftig bedring etter pause!

Vatnebygder
Innlegg: 3242
Registrert: tir aug 02, 2005 22:10:38

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Vatnebygder » søn aug 26, 2018 19:00:28

For en tynn suppe av lederlaget i Obosligaen. Er dette virkelig de 11beste spillerne på Aafk? På tide å få Nenass inn på sentral midtbane.

Brukeravatar
tl007
Innlegg: 4705
Registrert: lør des 09, 2006 13:49:02

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av tl007 » søn aug 26, 2018 19:01:53

Kunne gjerne ledet,men lite presisjon. NS forsvarer seg bra. Det ligger an til en knapp seier. Men det skulle ikke være nødvendig å gjøre dette spennende

AbbySC
Innlegg: 2465
Registrert: ons sep 07, 2005 12:01:32

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av AbbySC » søn aug 26, 2018 19:09:39

Frustrerende å se på Arnarson for tiden. Slurvete og ubesluttsom.

Øggen
Innlegg: 373
Registrert: søn jul 31, 2016 01:33:33

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Øggen » søn aug 26, 2018 19:13:47

Ingen bombe.....
0-1

Vatnebygder
Innlegg: 3242
Registrert: tir aug 02, 2005 22:10:38

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Vatnebygder » søn aug 26, 2018 19:15:41

0-1 er det virkelig mulig?

AbbySC
Innlegg: 2465
Registrert: ons sep 07, 2005 12:01:32

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av AbbySC » søn aug 26, 2018 19:17:18

Det er jo heller ikke ufortjent.

AsE987
Innlegg: 1602
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av AsE987 » søn aug 26, 2018 19:18:20

Helsikke. Kan vi ikke tråkke til å parkere noen av de andre topplagene nå da? Vi må ikke tro at dette er avgjort!

88charlie
Innlegg: 409
Registrert: fre aug 23, 2002 17:09:17

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av 88charlie » søn aug 26, 2018 19:18:44

Øggen skrev:Ingen bombe.....
0-1
Skulle akkurat til å skrive det samme.

Gjengen er slapp i dag.

Ett av de beste angrepene i første kom etter at Fet fikk en dårlig touch på kanten og måtte gi ekstra gass for å berge situasjonen. Det endte med et klikk-klakk angrep som nesten ga mål.

Det viser at de kan hvis de «må/vil» men utholdenhet og intensitet må nødt opp et par hakk hvis dette laget skal berge plassen i ES neste år.

Vatnebygder
Innlegg: 3242
Registrert: tir aug 02, 2005 22:10:38

Re: Kamptråd 20: Aalesund vs Nest-Sotra - Søndag 26.august 18.00

Legg inn av Vatnebygder » søn aug 26, 2018 19:25:14

Hvor lenge skal Bohinen sitte i ro å se på galskapen?

Svar