Moderator: Arcturus

Guru
Innlegg: 9225
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Guru » ons okt 03, 2018 14:06:54

Ja, det begynner å dra seg til. Vi har vore åleine på toppen av tabellen sidan 5.serierunde. Frå og med i går er vi nummer 2. Kynisk sett godt nok, men kun eitt poeng og nokre ynkelige mål ned til den frykta tredjeplassen.

Men det er faktisk ikkje Mjøndalen eller Viking in persona vi møter på søndag. Dei stiller med ein grøn representant ved navn HamKam. Og det er ikkje den verste representanten dei kan sende. Dei er nemlig eitt av formlaga i divisjonen. Har vunne 3 av dei siste 5, 5 av dei siste 8. Mot HamKan, Åsane og Florø. Og Kongsvinger og Jerv. Legg til at dei slo oss på CLS. Det var årets første tap for oss. Det var då vi var så naive at vi ikkje trudde det gjekk an å tape i denne divisjonen. No trur vi det skal skje heile tida. På tabellen er HamKam nummer 9, like under midten. Men det er berre 4 poeng og 3 lag opp til kvalikplassen dei drøymer om. Ein manns himmel, ein annan manns helvete.

HamKam er sjølvsagt gode. Slik alle lag i obos er gode. Men ikkje gode nok til at vi skal verken vere redde eller mistrøstige. Dei er eit lag vi kan, skal og må slå. Til forskjell frå dei siste rundene er vi første lag ut denne gongen. Vi kjenner utgangspunktet allereie. Når Viking og Mjøndalen starter nokre timar seinare veit dei korleis vi har gjort det. Eg kan ikkje sjå vilken fordel det er for nokon å vite dei andre sine resultat denne helga, så eg tar det som ein fordel å starte først. Tar alle fordelar eg kan.

Så var det laget vårt. Noko gir seg sjølv. Andre plassar på laget vingler vi. Vi har ikkje funne kantspelerane som fungerer 100%. Og på topp er ikkje spissparet like samkjørt som dei ein gong var.

Fredrik er tilbake. Og går rett inn på plassen sin på midten.

Dermed kan Daniel gå tilbake i forsvaret. Der tar han sannsynligvis plassen Oddbjørn lånt sist. Kaj og Jonas virker ganske etablert.

Aron tar den eine ledige plassen sentralt. Kven tar den andre? Nenass og Sondre er alternativa. Jens Petter virker ikkje å ha trent seg inn i diskusjonen.

På topp tar Holmbert den eine plassen. Torbjørn er "fast" på den andre, men stadig fleire roper på Pape. Lars har virka bestemt og har forklart tanken bak prioriteringa fleire gongar. Men kanskje har vi overbevist han? Kanskje revurderer han situasjonen og konkluderer med at han er klar? Eller kanskje er han desperat og prøver kva som helst? Det kreves i alle fall ein tøff trener for å halde han ute av laget.

Så var det kantane. Adam og Sondre spelte der sist. Nikola har spelt mykje i det siste, Jørgen lite. Andre reelle alternativ har vi ikkje utanom Jernade og Robert som er ute. Kan det bli ein back til basiv-vri? Adam til høgre, Jørgen til venstre? Dei spelte saman 10 kampar i vår. Vi vant 7, tapte 2. Det er tall vi tar til takke med no. Det virker ikkje sannsynlig. Dei siste 8 kampane har Jørgen berre fått kome på bana ein einaste gong. Som nødløysing på midtstopperplass mot Ull/Kisa.

Eit sentralt spørsmål er: Kvar skal Sondre spele? Kvar kjem han mest til sin rett? Mitt svar er er sentralt, og då blir det ikkje plass til Nenass. Kva er oppgava til kantspelerane? Dei skal sjølvsagt forsvare oss defensivt, men dei skal også heilt ned til linja for å få til gode innlegg. Eg velger å stole på at Adam er rette mann til høgre. Til venstre er eg veldig usikker. Nikola har ikkje imponert veldig, og det var ein grunn til at Jørgen forsvant ut av laget. Vi har sjølvsagt Jens Petter som er ein veldig naturlig kantspeler. Men har forstått at han mangler det defensive genet. Er det mulig å spele 3-5-2 med ein slik kant? Det vil i alle fall legge ekstra defensivt ansvar på fleire andre på laget. Men offensivt vinn vi på det. Neppe ein ide som får gjennomslag. Sikkert ikkje lurt heller. Men eg liker den.

Andreas
Kaj Jonas Daniel
Adam Aron Fredrik Sondre Jens
Holmbert Pape

Tarjei, Oddbjørn, Jørgen, Nenass, Nikola, Torbjørn


For å fortsette Jens-Petter-på-kant-tankerekka: Ser for meg at både han og Sondre får diagonale posisjoner. Sondre som kantspeler defensivt og indreløper offensivt. Jens Petter motsatt.

Her er det berre å finne på noko heilt nytt.

Uansett valg av spelarar, så må spelet sitte. Ballen må gå fort og sikkert. Slik vi i stor grad gjorde mot Mjøndalen. Kantane må få til innlegg frå gode posisjonar. Både høge og lave. Det har vi sett for lite til. Indreløperane må vere sugne på mål og gå på gode løp. Balltempoet må vere høgt nok til av vi klarer å halde bevegelsane i gang. Altfor ofte stopper det opp og alternativa forsvinn. Vi vil gjerne sjå geniale pasninger til flotte løp. Slik vi gjorde to gongar mot Mjøndalen. Og sidan vi nevner Mjøndalen; Vi må sjølvsagt vere best i dei avgjerende situasjonare. Hadde vi vore det då hadde vi vore 4 poeng framføre begge konkurrentane våre no. Vi hadde nok hatt nok av pessimister her inne, men det hadde vore mykje lettare å avfeie dei.

Og siste tips: Gå på returane!!
Nokon veit bedre enn andre

1aafk
Innlegg: 559
Registrert: tor jul 27, 2017 22:58:40

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av 1aafk » ons okt 03, 2018 20:19:05

Pape går ofte på returar, det har han vist ved mange tilfelle. Uansett, det viktigaste i tillegg til det som "Guru" nemner, er at heile laget SKAL jobbe og slite til krampa tar dei, det har det vore mangelvare på i Aafk det siste halve året. Kunne dette endre seg søndag kl 15.01? Trur det krevs om en skal reise heim blid og nøgd etter denne kampen, ta ikkje lett på Hamkam, da glir en på det berykta bananskallet. Kunne heller tenkt meg at Viking gjorde det! Ikkje oss denne gongen!! Et godt og velmeinande råd til alle Aafk spelarar: Still deg framfor et stort speil,sjå deg i speilet, rop ut: "EG ER FANTASTISK GOD, EG SKAL SPRINGE TIL KRAMPA TAR MEG, DA KAN VI VINNE MOT HAMKAM". Reis så til Hamar, gløym ikkje kva du ropte til speilet på Sunnmøre!!! Lukke til, denne er viktig!!

Abderrazak Matzerath
Innlegg: 948
Registrert: tir apr 02, 2013 13:14:30

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Abderrazak Matzerath » ons okt 03, 2018 23:04:02

Å møte Mjøsas Barcelona med Mjøsas Beckham på laget blir selvsagt en hard nøtt for AaFK, så jeg regner med det fort kan bli nok et sviende nederlag, med tilhørende kjipe gule kort utdelt til sentrale spillere, for øvrig for filleting av en ellers upåklagelig (uten å få gult kort) dommer.

Men på den positive siden så må det vel bli bedre med Gretarsson på stopperplass og Carlsen på midtbanen? Kanskje føler AaFK-spillerne spillegleden og energien sakte komme sigende tilbake nå når de ikke leder ligaen lenger og endelig får spille på bortebane, langt vekk fra hoderystende pensjonister og forventinger om 3p? Kanskje vi opplever et mirakel; Bohinen skrur hårføneren på full guffe et lite kvarter før kampstart (aka 1.omgang), sånn at man slipper et mål i trynet fra start av? Får vi se Thrandarsson løpe som Nenass og Agdestein gjøre hat trick? Eller *grøss* starter Gueye???

Følg med i neste episode av "OBOS-ligaen 2018 and what to do about it".

Tipper uansett Bohinen som alltid starter med Gueye på benken, men er spent på midtbanen, synes Fet gjorde det bra som indreløper en periode. Håper Hatlehol slipper til før toget har forlatt perrongen, men lite tyder vel på det. Tror ikke Hauge funker helt som vingback, men hadde sett for meg han kunne bli en "sentral-midtbanens Gueye", i alle fall i forhold til målpoeng og innbytter.

Filandor
Innlegg: 483
Registrert: fre des 15, 2006 17:13:03

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Filandor » ons okt 03, 2018 23:50:41

Tap igjen dessverre, helt tannløst , interesseløst. giddaløst, hvem faen gidder å gå på kamp mer!. Skarve 2000 tilskuere sist som fikk med seg at vi berget 1 poeng ,og hjemmekampen før der igjen lå under 0-1 og vant 2-1 med griseflaks.
Snart på tide alle sammen går i seg sjøl og begynner å prestere, ellers blir det nok en sesong til i gråsona.
Skjerp dere kara

F.I.L.
Innlegg: 3854
Registrert: tir apr 10, 2007 10:58:41

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av F.I.L. » tor okt 04, 2018 00:48:03

Det ble et fortjent tap mot HamKam på hjemmebane sist, så 1aafk, ingen med vettet i behold og situasjon tatt i betraktning komme til å ta lett på denne kampen. Gjennomfører vi en håpløs bortekamp ala borte mot Nest-Sotra da finnes det ikke håp i the hanging snore engang.

Jeg vil se full guts fra 1. min på samtlige 11 som starter. Gå i strupen på HamKam å punkter kampen i 1. omg. Jeg vil ikke se paniske og febriske feilpasninger og avklareringer. Kommer vi alene mot mål så kipp den forbanna ballen over keeper i stedet for å plassere den på utsiden av målet. Det er helt håpløst at ikke spissene være tenker dette? Se på CL, der kipper eller runder spissene keeper når de kommer alene. Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Bare for Guds skyld, do it!!!

1aafk
Innlegg: 559
Registrert: tor jul 27, 2017 22:58:40

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av 1aafk » tor okt 04, 2018 01:07:40

Poenga blir IKKJE DELT UT I GARDEROBA FØR KAMPSTART. Tenk på dette Aafk!! Skjerpings over hele fjøla, spring så krampa tar deg.............denne MÅ vi ha!!!!!!!!

Stein
Innlegg: 810
Registrert: ons nov 23, 2005 11:47:44

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Stein » tor okt 04, 2018 08:29:34

Vi kommer til å svi av en rekke megafete sjanser, roter det til i forsvar og de vinner enkelt.

kazzi
Innlegg: 378
Registrert: lør apr 12, 2014 09:49:34

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av kazzi » tor okt 04, 2018 12:02:05

5 runder igjen - Grøss. Så nervepirrende og jevnt det er, og blir.
Siden det har vært stang ut og forspilte sjanser dem 2 siste kampene, så endrer jeg også min taktikk før denne kampen med å skrive alt det man ikke skal tenke:
Dette er ingen kamp vi må vinne.
Selv med tap her og Viking vinner, så har vi fortsatt muligheten til å gå forbi Viking neste runde igjen.
Men da går siste toget til Eliteserien. Så etter den kampen har vi mye av fasiten.
Kanskje vi taper mot hamkam, vinner mot viking og taper mot sogndal igjen?
Kanskje Viking går på 3 bananskall på rad?
Presset på Viking og spillerne er etter min oppfatning og erfaring mye større da jeg har vært på Stadion der flere ganger - ''Viking e' best'' ''Viking ska vinna''. En helt annen kultur i og rundt klubben.
På Sunnmøre er vi litt mer bedagelige og tar ting som det kommer uten de store konsekvensene.
Kanskje Mjøndalen og Viking avgir flere poeng enn oss dem siste kampene? At vi blir best av de dårligste som noen er inne på?
Håpet kan også være at vi nå snur en dårlig periode til å komme styrket inn i kvalikkampene?

Mulighetene er mange, og vi MÅ ikke vinne på Hamkam ;) :D

Lag:
Lie
Gretarson-Grøner-Sætre
Arnason-Carlsen-Lima-Pape-Fet
Holmbert-Agdestein

Resultat 2-2?

Guru
Innlegg: 9225
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Guru » tor okt 04, 2018 12:11:03

kazzi skrev:
tor okt 04, 2018 12:02:05
Dette er ingen kamp vi må vinne.
Vi har fortsatt 1 kamp att på tabbekvoten og likevel 100% sikkert klare opprykk. Den tabbekvoten tillet enten uavgjort mot Viking eller tap mot vilken som helst anna motstander.

Men det er det einaste. 3-2-0, sjølv om vi vinn mot Viking, gir berre den same poengsummen som Viking klarer med siger i sine fire resterende.

Det er greitt å spare tabbekvoten til seinare. Er vi heldige kan det til og med vere at nokon er så snille å utvide den for oss.
Nokon veit bedre enn andre

Superfly
Innlegg: 91
Registrert: man jul 31, 2017 18:26:04

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Superfly » tor okt 04, 2018 13:41:57

Tror vi i utgangspunktet skal være glad for uavgjort. Hjemme ble vi tildels rundspilt, og da var vi i bedre form. Tror på seier mot Viking, og 2 poeng foran de etter den kampen.

1aafk
Innlegg: 559
Registrert: tor jul 27, 2017 22:58:40

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av 1aafk » tor okt 04, 2018 15:58:04

Redd for å skrive dette, men eg frykter et tap no på søndag, og neste heimekamp FRYKTER EG også tap. Ja, da så.............Kva da, LB. ?

Arcturus
Innlegg: 3806
Registrert: man sep 16, 2002 11:33:32

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Arcturus » tor okt 04, 2018 16:54:55

Da blir det obos neste år og.

Guru
Innlegg: 9225
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Guru » lør okt 06, 2018 17:04:20

ALie
Ramsteijn Grønner OLie
Arnarson Thrandarson Carlsen Nenass Fet
Fridjonsson Agdestein


Slik trur Sunnmørsposten at laget blir. Einaste forandringa er Carlsen inn for Gretarsson. Neppe mange som vil bli overraska av det byttet. At Gretarsson eventuelt ikkje får att plassen sin i forsvaret vil i så fall overraske meg. Framover på bana er det mange alternativ. Men det er ikkje gitt at nokon av dei er bedre enn dei foreslåtte sju. Sjølv om Pape har bevist at han i glimt går utanom det som ellers finns i divisjonen.
Nokon veit bedre enn andre

jast
Innlegg: 1162
Registrert: tor des 06, 2012 18:59:37

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av jast » lør okt 06, 2018 19:14:14

ALie
Ramsteijn Grønner Gretarsson
Fet Thrandarsson Carlsen Nenass Hatlehol
Fridjonsson Gueye

Sånn vil jeg ha laget :)

1aafk
Innlegg: 559
Registrert: tor jul 27, 2017 22:58:40

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av 1aafk » lør okt 06, 2018 22:15:34

STØTTES !!!!!

Orange
Innlegg: 1281
Registrert: man feb 04, 2002 14:21:41

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Orange » søn okt 07, 2018 02:09:25

Det ser bra ut jast.

Brehme
Innlegg: 2972
Registrert: tor mar 07, 2013 09:00:25

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Brehme » søn okt 07, 2018 09:44:01

Stemmer for Jast sitt lag :D

Merkelig hvis Gretarson vrakes fra laget, han bør spille midtstopper.
Hatlehol og Gueye inn for å bruke stallen, er på høy tid.

Dette er en kamp vi ikke kan tape.

MyckeMus
Innlegg: 2147
Registrert: man sep 26, 2005 23:08:56

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av MyckeMus » søn okt 07, 2018 11:48:32

Brehme skrev:
søn okt 07, 2018 09:44:01

Dette er en kamp vi ikke kan tape.
Dette er en kamp vi MÅ vinne.

AbbySC
Innlegg: 2462
Registrert: ons sep 07, 2005 12:01:32

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av AbbySC » søn okt 07, 2018 14:00:14

Brehme skrev:
søn okt 07, 2018 09:44:01

Merkelig hvis Gretarson vrakes fra laget, han bør spille midtstopper.
Hatlehol og Gueye inn for å bruke stallen, er på høy tid.
Gretarsson er ikke i troppen.

Arcturus
Innlegg: 3806
Registrert: man sep 16, 2002 11:33:32

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Arcturus » søn okt 07, 2018 14:18:48

Gueye på benken igjen. Faen altså, Bohinen!

jast
Innlegg: 1162
Registrert: tor des 06, 2012 18:59:37

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av jast » søn okt 07, 2018 14:28:35

Jeg blir også skuffa når jeg ser lag uttaket. Føler at det er 2017 sesongen i reprise, følger samme sporet rett ut av Eliteserien. Og det gjøres ingenting for å komme ut av sporet annet enn å vente og håpe. Men håper virkelig at det løsner i dag, for spillerne er gode nok. Gretarsson skal bli pappa, heldigvis ikke ny skade.

Brukeravatar
tl007
Innlegg: 4703
Registrert: lør des 09, 2006 13:49:02

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av tl007 » søn okt 07, 2018 15:02:22

- Fra Hamar som slakt? ;)

Brukeravatar
Even beinløs
Innlegg: 467
Registrert: lør jun 25, 2005 19:09:16

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Even beinløs » søn okt 07, 2018 15:18:51

Det var slappe saker å høre i intervjuet med Bohinen. Er'n på vei ut eller?
Han viste ikke hva problemet (ene). Ivertfall klarte han ikke å formidle det.

Helledussen for en alvorlig, sjarmløs fyr.

http://www.aafk.no/nyheter/tangotv-dett ... -spillerne

Bilde
Sist redigert av Even beinløs den søn okt 07, 2018 15:20:14, redigert 1 gang totalt.

AsE987
Innlegg: 1520
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av AsE987 » søn okt 07, 2018 15:19:23

Hamkam kjører her nå. Litt fomlete å usikkert i bakre rekker føles d som.

Stein
Innlegg: 810
Registrert: ons nov 23, 2005 11:47:44

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Stein » søn okt 07, 2018 15:34:20

Oppskriftsmessig tar HamKam ledelsen mot Obosligaens desidert svakeste formlag.
Håper bare vi kommer blant de 6 beste til slutt.
Tipper det ender på 52 poeng.

AsE987
Innlegg: 1520
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av AsE987 » søn okt 07, 2018 15:34:37

Sånn ja, hamkam leder. Det er INGEN tegn til forbedring! Hva i helvete er det som feiler laget? All ære til supportene som er her å lager liv, de får servert søppelfotball

Brehme
Innlegg: 2972
Registrert: tor mar 07, 2013 09:00:25

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Brehme » søn okt 07, 2018 15:34:53

1-0 Hva er egentlig Carlsen god på? Når han ikke klarer å ta de duellene der, så ser jeg ikke poenget.

Brukeravatar
Blaudis
Innlegg: 795
Registrert: ons aug 24, 2005 01:33:42

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Blaudis » søn okt 07, 2018 15:35:02

Ingen som støter. Carlsen gjør seg så smal han kan når skuddet kommer. Må ofre liv og lemmer for å blokkere skuddet.

Sent fra min ONEPLUS A6003 via TapatalkAbbySC
Innlegg: 2462
Registrert: ons sep 07, 2005 12:01:32

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av AbbySC » søn okt 07, 2018 15:39:30

35 minutter. Hamkam leder, styrer kampen. De gangene vi får tak i ballen, lempes den langt og tilfeldig opp i banen til spisser som ikke klarer å vinne dueller. Ingen sjanser. Like tannløst og tamt som det pleier.

Agdestein er så veik og svak at om ikke Pape kommer inn til pause, forstår jeg ikke en dritt.

Brehme
Innlegg: 2972
Registrert: tor mar 07, 2013 09:00:25

Re: Kamptråd 26 - HamKam vs Aalesund - Søndag 7.oktober 15.00

Legg inn av Brehme » søn okt 07, 2018 15:40:08

Midtbanen er milevis unna andreballene. Håpløst på etterskudd hele tiden. Jeg skjønner jo hvorfor vi brukte to midtstoppere der sist.

Svar