Side 1 av 1

Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: tor okt 31, 2019 10:36:38
av Guru
Nest(-Sotra) siste serierunde. Alle kampane går samtidig. Mange interessante poeng.
- Vi setter ny poengrekord dersom vi vinn. Tangerer den gamle med uavgjort.
- Skeid-Notodden er rein nedrykksfinale. Dersom Notodden tar poeng er Skeid ferdig nedrykka. (Dersom Skeid klarer vinne, så må dei vinne borte mot Raufoss i siste runde samtidig som Notodden taper heime mot Start for å berge kvalikplassen. Ein plass som historisk sett ofte har gitt nedrykk.)
- Dersom Sandefjord tar poeng mot Jerv eller Ull/Kisa mot Start, så er opprykket til Sandefjord klart.
- Dette er den aller siste seriekampen Nest-Sotra speler på heimebane. Ever.
- Dersom Nest-Sotra vinn, så er dei garantert plass i opprykkskvaliken.

Nest-Sotra er fattigklubben i divisjonen. Det er som om SIF/Hessa skulle spelt obosliga. Med cirka like mange ansatte, sponsorar og tilskodarar som i dag. Økonomisk er dei fullstendig i sin eigen liga. Det er mykje frivillighet hos dei sentrale skikkelsane i klubben, sikkert også rundt. Og det er rett og slett nødt til å vere imponerende mengder dyktighet og, for det er umulig at alt dette berre er flaks. Trener Steffen Landro bruker å få mykje av æra, og det kan godt vere at det stemmer. Nokon er i alle fall flinke. Dessverre er det ikkje nok å vere flink. Nest-Sotra har allereie blitt trekt poeng to gongar i år, på grunn av manglende økonomisk styring. Eg innbiller meg i dette tilfellet at det er snakk om "dårlig økonomi". Eventuelt "for lite pengar". Eg har veldig lite sansen for å bruke meir penger enn ein har. Mykje sansen for at ein må ta smellen dersom ein gambler og taper. Likevel har eg sympati med Nest. Poengtrekk er og blir ein dårlig måte å straffe lag på, utan at eg har enkle og gode alternativ. Har eit par litt avanserte, men dei skal eg ikkje gå inn på. Dersom Nest-Sotra hadde fått beholde dei 4 poenga dei har blitt fråtatt, så ville dei allereie ha vore klare for kvaliken. No treng dei nøyaktig 3 til for å sikre den. Det kan dei gjere enten mot oss på laurdag, eller mot HamKam neste helg. Med litt hjelp er det forresten godt mulig at dei klarer det utan å ta poeng i det heile tatt.

...
4.Nest-Sotra +14 44
5.Kongsvinger +1 43
6.KFUM Oslo +12 42
7.Sogndal +10 42
8.Raufoss -8 38
...

Runde 29:
Nest-Sotra - Aalesund
Kongsvinger - Sandnes Ulf
Strømmen - KFUM Oslo
Sogndal - HamKam
Tromsdalen - Raufoss

Runde 30:
HamKam - Nest-Sotra
Jerv - Kongsvinger
KFUM Oslo - Sogndal
Raufoss - Skeid


Tre kvalikplassar å kjempe om. 4 lag som kan ordne det sjølv. Raufoss som sannsynligvis møter to nedrykka lag og lurer i sivet dersom eit par av laga over svikter. Så langt er faktum at Nest-Sotra er det beste laget i bermen. Grauten av lag bak oss, Sandefjord og Start.

Det seier forresten sitt om fattigklubben Nest-Sotra at superspissen - Aleksander Dang - skifta klubb i sommer for å få bedre forhold og større muligheter. Han gjekk til Jerv. Og det ryktes at Steffen Landro skal ta over Sandnes Ulf som kaver rundt fleire plassar lengre nede.

Nevnte eg at dette er den aller siste heimekampen deira? I serien, altså. Dei får fort ein slik ein i kvaliken og. Men dei skal faktisk legge ned heile klubben. Laget, i alle fall. Eller det vil seie, dei skal slå seg saman med naboane. Nest-Sotra, Sotra, muligens fleire. Heile øya, heile kommunen skal bli eitt lag. Med kommunen sitt navn. Øygarden. Det skal ordne økonomien, få til meir entusiasme blant fleire og legge grunnlaget for framtidig suksess. I dag speler både Sarpsborg 08, Kristiansund BK og FK Haugesund i eliteserien. Alle er resultat av liknande prosessar. Så det kan fungere. FK Tønsberg, Oslo Øst og Follo er dei første eksempla eg kjem på som ikkje har gjort det. Faktum er uansett at Nest-Sotra kan rykke opp til eliteserien i desember. I så fall vil Øygarden sin aller første offisielle kamp vere ein eliteseriekamp. Det må vere ein slags rekord. Nesten så eg håper det blir slik. Men det skal nok bli eit slit for dei som skal få den nye klubben til å henge saman og fungere knirkefritt dei næraste åra.

Spelerane?
Dei kjem og dei går. Stålinho kom til oss. For tida er dei flinke til å låne spelarar frå Brann. Marcus Mehnert er årets suksesshistorie i den avtalen. 6 mål og toppskårer. Ellers er Jo Sindre Aas og Bjarte Haugsdal kjente navn for oss som har fulgt med ei stund. Dei har vore unge og lovende fryktelig lenge no. Tobias Svendsen er forresten på lån der. Supertalentet frå Molde har fortsatt framtida foran seg, men denne og forrige sesong er han neppe fornøgd med. Kan ta med oppstillinga frå forrige kamp, 1-0 borte mot Jerv:

Fij
Arrocha Anthony Nurkic
Stephensen Aas Sande Hestetun Nergaard
Mehnert Haugsdal

Svendsen for Mehnert etter 70.
Harloff, Larsen, Økland og Peterson på benken.Kva med oss? Vi skal holde flyten, ta rekorder og vise at vi er best. Samt gjerne gi nokre sjansar til våre unge lovande. Det siste først. Til og med forrige runde har kampane i praksis kollidert med andrelaget sine. Dermed kunne ein argumentere med at 90 minutt på andrelaget er meir nyttig enn 90 minutt på obos-benken. Dei to siste kampane er ikkje det aktuelt. Ingen slike hinder for Karlsbakk, Määtä og Fiskerstrand. Forventer ein eller to av dei i troppen, håper på speletid.

Ingen karantener. Omenås, Sandnes, Izunna og Ramsteijn er definitivt skada. Det ryktes til og med at Sandnes allereie har lagt opp. Holmbert er fort ute. Og Castro fekk seg ein kakk sist. Tipper sistnevnte er klar.

ALie
Sæthre Gretarsson OLie
Hatlehol Castro Carlsen Thrandarson Meade
Pape Agdestein


Det er laget vi forventer. Fet, Nenass, Orry, Hay og Olafsson står fremst i køa blant dei som har andre planer. Trur dei har heilt greie argument og.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: tor okt 31, 2019 20:02:33
av Galiat
Nenass og orry står det i Smp no at dem får endelig kjansen til og vise seg frem .Så dem 2 starter nok på lørdag

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: fre nov 01, 2019 12:12:17
av trippelf
Ser på navnene på både lag og benk og tenker det er på tide med skryt til noen som har fått mye kjeft siste årene. Aafk har vært gjennom en prosess og kommet styrket ut, vi har et bånnsolid lag med en bra benk og gode yngre i klubben. Det må og skal sikkert spes på med et par navn i vinter, men jaggu har Aafk tatt oppvasken på en skikkelig måte. No gjenstår to kamper og ikke minst det å få publikum tilbake i stolene på stadion. Vi klarer nok aldri stabilt å nærme oss 9000, men klarer Aafk å ha stabilt 6000 på kamp er det en kraftig oppsving.
Nest blir det siste bananskallet, Sandefjord hjemme blir seier tror e.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: fre nov 01, 2019 12:23:01
av trippelf
Ellers er det vel nevnt at Lie må stå over pga sjukdom? I tilfelle blir det spennende å se om Mawete får muligheten eller om en kjører Berntsen, som mest sannsynlig skal bort etter sesongen.. Mawete er spennede, har fysikken og har gjort det skarpt på U-20, sitat: "Norges kanskje beste spiller mot Frankrike var burvokter Enock Mawete Mwimba. Han gjorde flere gode redninger".
Får han muligheten om Lie er skadet?

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: fre nov 01, 2019 12:44:16
av rogerlima
Får da håpe det. Når skal unggutta få prøve seg om ikke nå?

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: fre nov 01, 2019 14:14:18
av Guru
Har du trua på Aalesund i morgon?

I så fall er det mulig å meir enn doble formua. Norsk Tipping gir 2,40 i odds.

Husk i så fall på at vi tapte 1-2 mot Raufoss.
At vi spelte uavgjort mot Sandefjord, Jerv, Kongsvinger og Ull/Kisa.
At vi vant 4-2 mot KFUM.
At vi vant dei resterende 8 bortekampane enten 1-0 (4 gongar), 2-1 (3 gongar) og 3-2 (Sogndal).

Vi gjer jobben på bortebane. Men heller ikkje meir.

Dei tre siste bortekampane våre er forresten 1-0 mot Tromsdalen, 2-2 mot Ull/Kisa og 1-1 mot Kongsvinger. Ikkje det mest imponerende.

Om vi skal sette fingeren på noko i 2019-sesongen, så kan det fort vere at vi ikkje har vist oss så gode som vi vil vere på bortebane.

Siste sjanse til å rette på det.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: fre nov 01, 2019 16:38:10
av Arcturus
Bytt ut Thrandarsson med Fet i Guru sitt lag, så har du det jeg håper på :)

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 08:51:27
av Guru
Troppen ligg på framsida.

Jonas Grønner tar plassen til Kristoffer Hay, Holmbert Fridjonsson tar Aron Thrandarson sin. Det første er fort ein rein prioriteringssak, aner ikkje kvifor Thrandarson blir heime.

På ungdomstida er det Håvard Mork Breivik som er utvalgt.

Med Thrandarson ute er det en ledig plass på midten. Fet, Orry og Nenass kjemper om den.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 11:03:14
av Bale
Denne kampen taper dessverre Aafk fordi kampen spilles på en dårlig gressbane langt ute på et jorde og nesten uten publikum.

Rekordjakten må utsettes til kampen mot Sandefjord.

Stalltips 2-1

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 12:02:53
av weasel
Det kan fort skje om fokuset glepper. Men om de holder koken så vinner vi.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 12:03:51
av weasel
Får ikke sett kampen heller, dessverre.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 15:03:19
av Galiat
Larsen og Nenass starter som også SMP skrev i går.laget bør være godt nok til og slå Nest/sorta dem er ikke bedre en Start som Aafk slo sist helg.Så selv om dem har 5 strake seira,så har Aafk en mye sterkere høst med bare 2 u resten seira

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 15:08:51
av rogerlima
Skal vi unngå å tape de siste to så må vi spille med spillere som har noe å bevise. Fint isåfall at Ory og Nenass er med. Men jeg håper på mer rotasjon.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 16:00:13
av Blaudis
Helt utrolig at NFF godtar spill om opprykk til eliteserien på en potetåker.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 16:15:36
av Øggen
Fy fader for "ei bane"
Spennt umulig å spele ball, kun mulig med passning i lufta :shock:

Og enda verre, kommentator kalla Pape konsekvent for papegøye... Herregud :?:

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 16:26:13
av sindre2
Syns kommentatoren er artig, jeg. Litt annet enn det vanlige

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 16:34:09
av rogerlima
Det er jo knapt nok vits å se på.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 16:35:00
av rogerlima
Kampen mellom Tromsdalen og Raufoss er jo hakket mer spennende nå. (Ja, det er fordi de kjører klovnemusikk og brøytebiler...)

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 16:56:00
av olav60
Øggen skrev:
lør nov 02, 2019 16:15:36
Fy fader for "ei bane"
Spennt umulig å spele ball, kun mulig med passning i lufta :shock:

Og enda verre, kommentator kalla Pape konsekvent for papegøye... Herregud :?:
Er det ikke ' Pap Guej ' han bør kalles? 8-)

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 17:01:25
av Galiat
Ikke glem vi har spilt opprykk kamp mot Sandefjord på kråmyra.Ble hatt på mange lastebil lass med sand kvelden før.Av dugnad gjengen på kråmyra.Når du stod på bana bevega det seg på andre siden av bana,ikke rart den ble kaldt kråmyra.For den var virkelig en mye bane,så bana Aafk spiller på i dag er bedre en kråmyra.Det er selvsagt ikke lett og vinne på denne bana,men muligheten er jo der fremdeles

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 17:02:10
av jast
AaFK ligner mer og mer på Mjøndalen .......

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 17:18:04
av Blaudis
olav60 skrev:
Øggen skrev:
lør nov 02, 2019 16:15:36
Fy fader for "ei bane"
Spennt umulig å spele ball, kun mulig med passning i lufta :shock:

Og enda verre, kommentator kalla Pape konsekvent for papegøye... Herregud :?:
Er det ikke ' Pap Guej ' han bør kalles? 8-)
Pap Gii er det nå blitt etter sikkert litt tilsnakk i pausen. Pap Gei sier speaker på CLS, stoler på at han har kontroll.

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 17:26:58
av olav60
Hehe..ligner på det jeg skrev. Som mener at hvis en skal legge fransk til grunn bør det være 'Pap Guej'

Sjalter over til Sjakk, her ser det ut til å bli uavgjort(Remis)

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 17:55:32
av Øggen
Poeng rekord i boks 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 22:28:58
av Bale
OBOS er nå historie.....nå venter tippeligaen.....og det beste vi supportere kan gjøre er å kjøpe sesongkort....jeg har fornyet mine 2

Så løp og kjøp

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: lør nov 02, 2019 23:48:45
av jast
Jeg bare lurte, men hva er poeng rekorden i eliteserien? 🤔

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: søn nov 03, 2019 00:03:48
av Arcturus
Bare et lite artig retorisk poeng..
Poengrekord i 1.div gir oss vel retten til å si at vi er det beste laget som noensinne har spilt i den divisjonen? ;)

Re: Kamptråd 29: Nest-Sotra vs Aalesund - Laurdag 2.november 16.00

Lagt inn: søn nov 03, 2019 03:41:49
av Galiat
Sist et lag satte poeng rekord i obos ligaen,så fikk dem sølv i tippeligaen året etterpå .Så vi vet hva som venta neste år,da skal vi være best i møre og Romsdal