Moderator: Arcturus

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Guru » tir nov 05, 2019 13:27:11

Seriefinale.

Mellom dei to beste laga i divisjonen. Dei to som rykker opp.

Og samtidig eit aldri så lite antiklimaks. For alt er avgjort.

Sjarmøretappe. Fyrverkeri. Premieoverrekking. Klappe kvarandre på skuldra. Vennskapskamp.


Korleis blir ein slik kamp? Sandefjord blei klare for opprykk forrige helg, men det og hadde modna eit par veker. Ekstasen er kanskje over der og. Der vi har eit par rekordar å kjempe for, har Sandefjord kun æra. Dei kan forresten bli det einaste laget som tar poeng frå oss i Ålesund i år. Kan ligge litt inspirasjon i det. Og ikkje minst er dette på ein måte starten på 2020. Det er to eliteserielag som møtes. Ein siger her er heilt OK å ha i baggasjen neste gong vi møtes. For vår del trur eg det vil gnage ganske mykje om vi ikkje vinn. I alle fall dersom vi taper. Vi har ikkje lyst å avslutte sesongen med ein nedtur. Det betyr riktignok ikkje all verdens reint objektivt, men vi er alle subjektive dyr.

Sandefjord, altså. Vi kan diskutere om det er dei eller Start som er best. Men det er i alle fall bevist at Sandefjord er jamnast. 19-8-2 er solid. 0-3 heime mot Sogndal og 0-1 borte mot HamKam er skjønnhetsflekkane. 65 poeng så langt. Det er meir enn vi nokon gong har klart. Kun 9 lag har tatt fleire poeng dei 17 sesongane vi har hatt 16-lagsserie i nest-øvste divisjon. Deira eigen rekord er 69 frå 2014. Den slår dei ikkje. Om vi samanliknar deira sesong med vår, så har vi nesten like mange kampar der maks eitt mål har skilt laga. Vi har 18, dei 19. Der dei har vore flinke til å unngå tap, har vi vore endå flinkare til å bikke resultatet i rett retning. Vi har 13 eittmålssigrar, dei har 10. Vi har 4 uavgjorte, dei har 8. Og begge har altså 1 eittmålstap. Tabellmessig er vi overlegne. Vi ender uansett opp med flest poeng, uansett beste heimlag og uansett beste bortelag. Sandefjord er nummer 2 på alle statistikkane. Start nummer 3. Einaste som kan endre på det er om vi og Start vinn med til saman 6-7 mål mot Sandefjord og Notodden. Ein skal vere meir enn gjennomstnittlig glad i statistikk for å bry seg med slikt.

Om nokon skulle tvile er Sandefjord eit godt lag. Dei har spelt 14 kampar på rad utan tap. Dei har vunne dei siste 5. Og gått 3 kampar på rad utan å sleppe inn mål. Flinke folk.

La oss gå til laget deira, som klarte nødvendige 1-0 heime mot Jerv sist helg:

Storevik
Jonsson Grorud Høibråten Kralj
Palsson Tito
Ofkir Mjelde Rufo
Engblom

Kurtovic for Mjelde etter 73
Vales for Palsson etter 86
Gibson for Rufo etter 89
Viitala, Foss og Andersen på benken


Vi savner eitt navn der; Brice Wembangomo. Vi prøvde visstnok å hente han i sommer, men av ein eller anna merkelig grunn var ikkje Sandefjrod interesserte. Han var sist observert på høgrebacken 1.september. Antakeligvis har han vore skada sidan den gongen. Den noverende høgrebacken - Vidar Ari Jonsson - treng vi ikkje bry oss om. Han fekk gult nummer 6 og kan ha tatt vinterferie for alt eg veit. Om vi ser på spelerane kan vi sjå to ganske store grupper der. Det eine er kjente navn. Lars Grorud og Erik Mjelde må ha ganske mykje rutine til saman. Puntus Engblom har vist gong på gong at ha ner for god for obos-ligaen, men sliter fortsatt med å gjenta prestasjonane i eliten. Jakob Storevik er gammal brannmann, Marius Høibråten har årevis i Drammen og Mohammed Ofkir kom frå Lillestrøm via ein svipptur til Belgia. Den andre gruppa er den spanske armada. Tito, Rufo og Valles. Dei har fått godt med skryt, uten at eg kjenner detaljane. Gløym ikkje treneren. Marti Cifuentes er også spansk.


Apropos trenarar. I 2017 storpresterte Sandefjord. Gjorde det godt, og holdt plassen i eliteserien med behagelig margin. Likevel valgte treneren deira å gi seg i klubben og heller går til eitt av laga som rykka ned. Det er sjølvsagt Lars Bohinen vi snakker om. I den grad det er snakk om prestisje, så kan det jo vere at den eine og andre parten kan ha litt ekstra lyst å vinne denne kampen. Riktignok skjer mykje på to år. Mange spelarar er bytta ut, og det er kanskje begrensa av støtteapparat med på tur. Litt prestisje likevel. I hyggelige former.


Nokre ord om oss sjølve. Mot Nest-Sotra var Oddbjørn Lie og Fredrik Carlsen på benken medan Aron Thrandarson ikkje var med. Det er berre å anta at det var litt rotasjon no når det ikkje er blodig alvor lengre. Blir det meir av same sorten denne gongen? Kaster vi endelig eit bein til juniorane? Kva med dei som kanskje er med for siste gong? Aron Thrandarson (115 seriekampar) har ikkje kontrakt lenger. Han er ønska videre, så vi har ikkje heilt gitt opp. Kaj Ramsteijn (67) har også gitt oss tre år av karriera før han reiser heim. Robert Sandnes, Jernade Meade, Tarjei Omenås, Marius Berntzen, Izunna Uzochukwu og Wilmer Azofeifa er også på utgående. Kan nevne Danny van der Weg på den lista og... Nokre av desse er sjølvsagt aktuelle til kampen, andre fullstendig ikkje. Nokre blir kanskje med neste sesong, andre heilt sikkert ikkje. Uansett er det siste kveld med gjengen for mange. Det burde ligge an til ein liten "takk for alt".

Dette bør bli koselig.
Samtidig som vi har eit par rekorder å slå. 45 av 45 poeng på heimebane er noko å trakte etter. Dessuten er det på tide å slå poengrekorden til Aalesund frå 2019. 76 poeng er altfor lite...
Laget har imponert med god innstilling dei siste kampane. Hold på det ein kamp til. Så skal vi på tribuna gjer alt vi kan for å lage levenet dei fortjener!
Nokon veit bedre enn andre

Galiat
Innlegg: 17103
Registrert: lør jan 10, 2004 21:41:00

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Galiat » tir nov 05, 2019 20:43:00

Ser du på borte forma til sandefjord så er den ikke skremmende god,7 seira 6 uavgjorte og 1 tap.Aafk har 14-0-0 hjemme.og på CLS har Aafk aldri tapt mot dem.og kommer heller ikke på at vi har tapt på kråmyra heller.Når det gjelder seira på rad,så hadde jo nest sorta 5 strake seira og 9-1 I målforskjell før dem tapte mot Aafk.og det var gode lag nest sorta hadde slått også.Blant anna 1-0 seier mot Sogndal borte,men uansett hvordan du ser på det Så er det ingen som har vært bedre en Aafk i høst.Sandefjord har 14 uten tap mens Aafk har 17 uten tap.sandefjord har spilt u mot Sogndal og skeid og nestsorta og start i høst .Aafk har slått alle disse laga.På vår sesongen tapte Aafk mot Raufoss og spilte u mot jerv og Sandefjord.i høst har Aafk slått Raufoss og jerv.og kan slå det 3 laget som tok poeng mot Aafk i vårsesongen.i høst har Aafk spilt u mot 2 lag vi slo på vårsesongen ullsaker kisa og Kongsvinger.Ellers så har Aafk vunnet alt.Så vist Aafk slår Sandefjord.Så er det 1 lag vi bare har tatt 3 poeng mot Raufoss.og 4 lag Aafk bare har tatt 4 poeng mot Kongsvinger ullsaker kisa og Sandefjord og jerv.og 10 lag Aafk har tatt 6 poeng for.og lage en liste av Sandefjord sine tilsvarende kamper er mye mer jobb.Men av topp laga akkurat no,så har Sandefjord 2 poeng mot start 4 poeng mot KFUM Oslo og 1 poeng mot Sogndal og 4 poeng mot nest sorta.og om dem taper mot Aafk 1 poeng der.

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Guru » ons nov 06, 2019 09:22:28

La oss trekke linjene tilbake til ein berømt innspurt med enkelte trekk som minner om årets. 17 år gamle linjer. Til 2002.

Etter at 6-7 lag kniva om plassane i toppen til utpå sommeren ein gong, så hadde 3 lag grepet om dei mot slutten. Då som no var det 2 opprykksplasser, samt Satans trøstepremie: Kvalik. Med 2 kampar att leda oppkomlingen Aalesund med 61 poeng. Med like mange poeng men 8 mål dårligare låg laget nede på besøk: Tromsø. (Ein viktig grunn til den fordelaktige målforskjellen var 7-0 mot Haugesund i siste kamp.) Like utanfor lykkeland låg Sandefjord. Med 60 poeng og endå nokre færre plussmål. Raufoss på fjerdeplass var håplaus langt bak.

Sidan Aalesund hadde vunne 13 av dei siste 16 kampane og spelt uavgjort dei 3 siste, så burde det kanskje ikkje vere for mykje å håpe to strake sigrar? Problemet var at det var nettopp Tromsø og Sandefjord vi skulle møte dei to siste kampane. Håpet var å avgjere på Alfheim. Uansett ville ein siger på Kråmyra i siste runde avgjere til vår fordel.

Dette var 2002. 19.oktober 2002 for å vere nøyaktig. I dei dager var det kun siste serierunde som gjekk samtidig. Tromsø-Aalesund gjekk på laurdagen, dagen før alle andre. Eg husker ikkje heilt detaljane. Men var svært bitter etter at vi tapte 1-2. Trur eg følte vi skulle ha fått til meir. Det var sikkert dommeren sin feil. På søndag fekk Sandefjord dermed muligheten til å smette forbi oss. På Marienlyst, mot Strømsgodset som to runder tidlegare hadde drøymt om å rykke opp sjølve. 0-4 mot oss og 2-3 mot Tromsø hadde drept det håpet. Likevel hadde dei meir å gi enn Sandefjord. 2-0 til heimelaget. Eit slag mot opprykkshåpet til Sandefjord, men ikkje fatalt. Den einaste praktiske forskjellen for dei var at uavgjort i duellen i siste runde ville vere godt nok for oss.

Siste runde. Søndag 27.oktober 2002. 13.00. Aalesund. Sandefjord. Kråmyra. Med ei bane Nest-Sotra ville ha skamma seg over. Og ei tribuna dei ikkje ein gong veit det går an å drøyme om. To oppkomlinger i kamp om ein plass i eliteserien. Aalesund hadde aldri vore der før. Sandefjord ikkje sidan gamle damer var unge piker. To lag med to trenarar som det var to i. Ivar Morten Normark. Tom Nordlie. I det kampen vart satt i gang var resultatet 0-0. Kun eitt einaste ynkelig mål skilte oss frå avgrunnen. Sandefjord opna best. Det første målet kom. Til Aalesund. Frode Fagermo. Det andre kom. Til Aalesund. Tor Hogne Aarøy. Det tredje. Til Aalesund. Frode Fagermo. Det fjerde. Til Aalesund. Eirik Hoseth. Det femte. Wait for it.... Til Sandefjord! Bryr oss ikkje om kven som laga det. For Herman Ekeberg satte det sjette. 5-1 til oss!! Og resten er altså historie.

I år kunne det ha blitt ei like spennende avslutning. Det blir det ikkje. Kampen på laurdag vil aldri bli huska slik kampen 6222 dagar tidlegare blir. Litt synd for ettertida, men heilt sikkert utrulig mykje meir behagelig enn då. Vi var skitnervøse frå tåspiss til hårtust, via kvar einaste avkrok i kroppen. Vi kunne rykke opp til eliteserien. Den gong like fjernt som gruppespel i Champions League er i dag. Vi hadde alle muligheter, til å kaste det vekk. Gå tilbake til den grå kvardagen. Seinast halvanna år før hadde vi spelt 2.divisjon. Sjølv om vi strengt tatt var det mest stabile 1.divisjonslaget Norge har sett. No var muligheten her. No. Berre no. Ingenting tyda på at den nokonsinne ville kome att. Kanskje om 40 år. Mest sannsynlig ville det gå inn i historien som kvalikkampane mot Gjøvik/Lyn i 1962; Tenk kor nær vi var eliteserien den gongen! Tenk om vi hadde vunne den kampen!

Så vant vi altså den søndagen for 17 år sidan. Og derfor føles det heilt naturlig at det faktisk er heim vi skal neste sesong.
Nokon veit bedre enn andre

weasel
Innlegg: 1319
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av weasel » ons nov 06, 2019 11:19:46

Kjempebra innlegg, fikk gåsehud faktisk, når jeg tenkte tilbake. Vi går mot nye høyder nå, vinner vi på søndag setter vi en rekord som blir umulig å slå- 15 hjemmeseiere av 15 mulige. Dessuten en knallsterk poengrekord. Noe å ta med seg videre!

Brukeravatar
Even beinløs
Innlegg: 535
Registrert: lør jun 25, 2005 19:09:16

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Even beinløs » ons nov 06, 2019 14:18:21

Takk for årets siste kamptråd ''Balsam'' ;-)
Fenomenal som vanlig!
Men følelsemessing betyr det nesten intet hva laget har gjort i løpet av sesongen, hvis man taper den siste kamp :!:

Arti' film innslag vedr dette med å tape siste kamp for året.
https://youtu.be/Ji89ReDpexI?t=20[/video]

rogerlima
Innlegg: 559
Registrert: lør aug 03, 2019 14:39:14

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av rogerlima » ons nov 06, 2019 16:36:59

Guru, om du ikke allerede lever av å svinge pennen så burde du seriøst vurdere det som levevei. Du maler bilder gjennom ord. Jeg kan nærmest lukte stemningen på Millers den oktoberdagen Tromsø slo oss i snødrevet på Alfheim. Oransjefarget ball til liten nytte, og vi var plutselig like langt nede etter dette tapet som vi hadde vært et snaut år tidligere — mot nok et nordnorsk lag: Tromsdalen.

En uke senere, mot Sandefjord på Kråmyra, innså jeg først at jeg ble vitne til at historien ble skrevet når en bone fra en fjern krok av Sunnmøre ba meg ta et bilde av han idet kampstart nærmet seg. Han visste betydningen av denne dagen. Det gjorde ikke helt jeg.

Kampen på lørdag blir neppe like minneverdig, men Guru evner å sette den i kontekst. Bravo!

sindre2
Innlegg: 1452
Registrert: fre des 17, 2010 20:44:22

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av sindre2 » ons nov 06, 2019 17:16:03

Slenger meg på hyllesten av "Guru"! Fantastisk lesning, hver gang

Arcturus
Innlegg: 3934
Registrert: man sep 16, 2002 11:33:32

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Arcturus » ons nov 06, 2019 20:46:17

Guru, uansett hvordan det går på lørdag, har du bare hjemmeseire her på forumet. Du prikker inn trepoenger etter trepoenger, i hele innlegget, og i hver eneste kamptråd.
Forumet vårt var vesentlig fattigere de ukene i sommer, da du var på ferie, og ikke kunne komme med kamptråden.
Du må være den eneste jeg ikke kjenner personlig, som jeg likevel presterer å savne når du er borte "Hvor var Guru?" "Håper han bare er på ferie". Du gjør fotballen rikere for meg!
Jeg håper aldri du slutter å skrive til og om AaFK her på forumet.

Tusen takk for nok en formidabel vokabular sesong. Nå får vi håpe at gutta kan leve opp til standarden på fotballbana.

Orange
Innlegg: 1348
Registrert: man feb 04, 2002 14:21:41

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Orange » tor nov 07, 2019 10:43:39

Flott skrevet Guru!

Håper på 15-0-0 hjemme. Det er noe å kjempe for. Vinne kampen, og være den desiderte kongen av ligaen i år.

Mago
Innlegg: 39
Registrert: fre jul 26, 2019 14:01:26

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Mago » tor nov 07, 2019 10:46:48

Henger meg på den unisone hyllelsen av Guru.
Det er først i år at eg såvidt har skrevet noen få ord her inne, men har lest i mange, mange år.
Du beriker forumet og kamptrådene er ikkje det samme uten dine gjennomtenkte ord.

Gleder meg til lørdagens festfotball. For vi gir oss ikkje nå!
Vi vinner 3-1.

gaddag
Innlegg: 2099
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av gaddag » tor nov 07, 2019 13:14:35

Gleder meg til lørdag men må bare være med på hyllesten av vår kjære Guru.
Du gjør dette forumet nesten udødelig med din spissfindighet på tastaturet, grundighet i innleggene og humor som gamle Willoch ville nikket anerkjennende til. Takk for alt du gjør for oss.
Du er fotballpsykiateren til både meg og mange andre her inne, og kurerer den verste fotballdepresjon helt uten kjemikalier ! ;)

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Guru » lør nov 09, 2019 00:40:54

http://www.aafk.no/nyheter/troppen-mot-sandefjord-2019

Troppen er klar, 18 spelarar er valgt.

Vi som ønsker dei unge lovende velkommen, kan glede oss over at Isak Määtä er med. Personlig savner ag Aron Thrandarson. No er det ganske sannsynlig at hsn er ferdigspelt for oss.

Sunnmørsposten har faktisk Thrandarson i start-elleveren. Det ser altså ut til å vere feil.

Målmenn:
ALie, Berntzen

Stopparar:
Gretarsson, Grønner, OLie, Sæthre

Kantspelarar:
Hatlehol, Olafsson, Meade

Sentrale:
Carlsen, Castro, Nenass, Orry, Fet

Spissar:
Gueye, Agdestein, Holmbert, Määtä

Sistnevte er litt vanskelig å plassere. Kan godt vere at han er like aktuell sentralt.
Nokon veit bedre enn andre

weasel
Innlegg: 1319
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av weasel » lør nov 09, 2019 14:52:40

Må også takke for alle fine kamptråder og innsiktfulle innlegg ,Guru, du gjør en uvurderlig jobb her på forumet. Da håper jeg på en siste hjemmeseier i dag, kronen på verket. God kamp ,alle sammen.

Brukeravatar
Spiff
Innlegg: 740
Registrert: tor nov 10, 2005 16:43:30

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Spiff » lør nov 09, 2019 15:06:54

Fra Aafk.no
Laget:
1 Andreas Lie
3 Daniel Leo Gretarsson
4 Jonas Grønner
5 Oddbjørn Lie
7 Erikson Spinola Lima
8 Fredrik Carlsen
9 Niklas Castro
14 Pape Habib Gueye
16 Jørgen Hatlehol
19 Jernade Meade
23 Torbjørn Agdestein

Benk:
26 Marius Berntzen
10 Holmbert Fridjonsson
15 Ståle Stålinho Sæthre
17 Sondre Brunstad Fet
18 David Kristjan Olafsson
21 Peter Orry Larsen
38 Isak Dybvik Määttä

olav60
Innlegg: 320
Registrert: søn jul 07, 2019 21:08:27

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av olav60 » lør nov 09, 2019 15:30:22

Dette beviser vel over all tvil at Nynorsk er Bokmål totalt overlegen når det gjelder å skrive innlegg så vel som lyrikk, kronikk og politikk
Selv sport blir bedre med Nynorsk!
Vurderer seriøst å gå tilbake til Nynorsk selv.
- Dette sprog kan ikke uttrykke folks tanker, var det en som sa.... :roll:

weasel
Innlegg: 1319
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av weasel » lør nov 09, 2019 17:00:54

Nei denne Castro altså😎

AsE987
Innlegg: 1735
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av AsE987 » lør nov 09, 2019 17:22:31

Agdeking! Grattis med 15 av 15 hjemmeseirer folkens!

weasel
Innlegg: 1319
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av weasel » lør nov 09, 2019 17:41:18

Utrolig sesong dette..Gratulerer med opprykket folkens, dette lover godt for fremtiden.

Orange
Innlegg: 1348
Registrert: man feb 04, 2002 14:21:41

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Orange » lør nov 09, 2019 17:47:12

Flott seier og herlig sesong.

gaddag
Innlegg: 2099
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av gaddag » lør nov 09, 2019 18:23:40

Utrolig sesong og fantastisk avslutning i dag. For en suser av Castro !
Samtlige 15 kamper med hjemmeseier...du og du..
Gleder meg allerede til neste sesong men nå skal vi suge litt på denne karamellen. :)

Galiat
Innlegg: 17103
Registrert: lør jan 10, 2004 21:41:00

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Galiat » lør nov 09, 2019 18:39:06

Aafk avga 7 poeng på dem første 12 og 4 poeng på dem siste 18 utrolig det med tanke på høsten i fjor.18 poeng mer en viking vant obos med i fjor.og dem kjemper om 4 plassen i år.Aafk må gå for gull og ny eliteserie rekord neste år

Kjetil AndrE Hulsker
Innlegg: 2
Registrert: lør nov 09, 2019 21:28:48

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Kjetil AndrE Hulsker » lør nov 09, 2019 21:29:31

Svææært bra pyroshow idag Stormen !

Galiat
Innlegg: 17103
Registrert: lør jan 10, 2004 21:41:00

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Galiat » søn nov 10, 2019 09:28:35

Viking skåra 68 mål i fjor klart mest Aafk skåra 67 i år men slapp in 19 mål mindre en viking sine 44 baklengs i fjor.og viking har jo hatt en kjempe sesong i år,men nesten samme lag 2 forsterkninger har dem fått.Aafk sin forbedring fra i fjor er jo veldig utrolig.58 mål i fjor 67 mål i år 31 baklengs i fjor 25 baklengs i år ,og 20 poeng mer i år en i fjor.og da har fjorårets beste spiss nesten ikke skåra mål,Castro er nok en av grunnene til oppturen han får vi ikke beholde lenge,men han vil Hellevis ikke spille for andre norske klubber.Gi han høyere lønn og forleng kontrakta med han,Aafk viktigaste jobb no er og gjør alt dem kan for og beholde dem beste.og gi ny og bedre kontrakt til dem som ikke vet om dem vil forsette i Aafk.Da slipper dem og kjøpe mange nye.kansje holder det med 3 nye som styrker laget.Hvor god Aafk kan bli om dem beste blir tørr jeg ikke tippe,men at mye avgjøres fram mot jul er jeg helt sikker på.Men fremover vil jeg nyte tabellen,også blir det jo gøy og følge med kvaliken fram mot jul.Hadde vært gøy om.sogndal slo start i kvaliken og fikk spille mot 3 sist i eliteserien.Men da må.dem vinne mange borte kamper først.

Mago
Innlegg: 39
Registrert: fre jul 26, 2019 14:01:26

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Mago » søn nov 10, 2019 20:01:39

Mago skrev:
tor nov 07, 2019 10:46:48
Gleder meg til lørdagens festfotball. For vi gir oss ikkje nå!
Vi vinner 3-1.
Tar meg frihet til å sitere meg sjølv :D

Castro altså! Eg er glad for at han går tydelig ut og sei at han blir værende i Aafk.
A.Lie. Han måtte selvfølgelig gjøre ein tabbe ved utspilling bakfra. Ikkje ett år uten! Det hører liksom med.

Håper dere som fekk delta på VIP`n etter kampslutt i går hadde ein heidundrenes fest!

Gratulerer med poengrekord og opprykk til eliteserien.

faani
Innlegg: 6979
Registrert: tir jun 04, 2002 02:23:19

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av faani » man nov 11, 2019 01:16:50

Kva f... er det med Eurosport Norge, og TV2 sport 2, og om prioriteringar av kva dei viser av norsk fotball?!
Kl 17-22 viste dei Fotball Direkte, i Eurosport Norge, først Molde-Strømsgodset, og deretter Rosenborg-Bodø/Glimt (med pauseprat). Ok, sidan no dette dreide seg seriegull, og plassering i den øverste divisjonen. Fra kl. 1730-2020 viste TV 2 sport 2 FotballXtra. Med (kun) fokuset på Eliteserien. Fra kl 2200 til 2330 Fotballrunden. Der dei først prata om Molde i ca ein halv time. Deretter om alle dei andre laga i Eliteserien. Rundt 5-10 minutter om kvart av dei andre eliteserielaga. Der eit gjentatt tema, var om korsen dei trudde den 2 siste kampane ville ende. Og statusen etter at serien var over. Plassering, nedrykk? MEN IKKJE EIT EINASTE SEKUND om AaFK og Obosligaen. Om opprykket til Eliteserien. Ikkje nokke om AaFK, som hadde satt ein historisk poengrekord. Som hadde vunne alle sine kampar på heimebane. Om opprykksfesten.
Hadde NRK hatt eit lite ansvar for fotballdekninga (ikkje at eg i utgangspunktet ynskjer det), kunne jo ein i det minste vist til NRK-lisensen, og forventa ei LITT større bredde av fotballdekninga. Men her har altså TV2 sport, og Eurosport Norge, ikkje ofra eit einaste sekund, på heilt avgjerande kampar i siste serierunde, for laga i OBOS-ligaen!

sindre2
Innlegg: 1452
Registrert: fre des 17, 2010 20:44:22

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av sindre2 » man nov 11, 2019 07:49:19

Enig, Satt også og ventet på bilder fra OBOS i går, uten hell... De hadde riktignok et innslag om AaFK da vi slo TUIL, og bilder fra festen der oppe.
I kveld viste de i tillegg en Rekdal som sto der med m***e-skjerf. Det gjorde vondt å se

weasel
Innlegg: 1319
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av weasel » man nov 11, 2019 08:09:29

Lite å lese i riksdekkekde aviser også. Obos fenger vel ikke.

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Guru » man nov 11, 2019 09:29:14

Hoppe og rope og synge av hjertens lyst. Berre å glede seg over godt spel, overkjøring av ein god motstander, stadig nye rekorder, fyrverkeri og opprykket som knapt har vore nokon hemmelighet på ei god stund. Meir ei markering og ein fest enn følelsane ein kan sitte att med. Laurdags ettermiddag gjekk vi heim med ein god følelse. Neste gong vi kjem tilbake er det eliteseriekamp!!

9.desember 2018. På dagen 11 månader tidligare. Vi hadde gitt frå oss opprykksplassen i siste liten, måtte ta til takek med kvalifisering. Den muligheiten greip vi med begge hender. Spelte kanskje den beste fotballen vi hadde gjort heile året. Særlig sigeren mot Sogndal var glimrende. Hederlige 0-1 borte mot Stabæk, som vi skulle snu i finalen. Vi var spente og nervøse. Oddbjørn Lie nekta å del med andre og sendte oss likt til pause. Stemninga og trua var der. Nervane levde. Heilt likt, vi hadde heimebanefordelen. Så heada Pape ein corner i feil mål, og øydela dermed både våre og sine draumar. Han såg endå meir lei seg ut enn oss. Vi var heller ikkje glade der vi gjekk frå stadion, med visshet om at vi hadde kasta vekk den enkle opprykksmulighetenn. Vi måtte gjere forsøk nummer 2. I beste fall ville det koste oss endå eit år. Og sjanse nummer 2 er det ikkje mange som klarer.

Endå eit år før hadde vi gått gjennom ein lang og svart haust. I tredje siste serierunde klarte vi endelig å bryte trenden, med 2-1 heime mot nykrona seriemester Rosenborg. Nedrykksstriden var så tett og målforskjellen så viktig at vi seifa inn 0-1 borte mot 08 i nest siste runde. Galskap eller genialitet? Siste runde stod det mellom oss og Sogndal. Så tett som det kunne vere. 29 poeng på begge lag. 13 minusmål på begge lag. Men vi hadde 34-47 mot deira 33-46, og hadde dermed den mikroskopsiske fordelen. Sogndal var best på innbyrdes oppgjer, så det ville avgjere om det blei heilt likt. 0-0 til begge var fordel oss. 0-0 til oss og 1-1 til dei var fordel dei. "Det einaste som gjelder i dag er å vinne," sa ein kar på tribuna. Han hadde ikkje forstått poenget. Å vinne var uvesentlig. Betydde ingenting. Poenga var ikkje interessante lenger. Det einaste som faktisk betydde noko var å gjere det like godt eller bedre enn Sogndal. Vi kunne juble for 0-5, dersom Sogndal tapte like mykje. Medan å vinne 4-3 ville vere fullstendig verdilaust dersom Sogndal vant 5-2. Vi møtte Strømsgodset. Ein skummel motstander som hadde europacup i potten om dei slo oss. Sogndal møtte Vålerenga. Som alltid avklart ein uspennende plass på tabellen. Det kunne virke som vårt fjell var størst. Men altsp med ein liten fordel.
5 minutt: 1-0 til Sogndal. Dei hadde plassen.
12 minutt. 1-0 til oss. Mos. Fordel oss.
24 minutt. 1-1 i Sogndal. Alt går vår vei.
39 minutt. Strømsgodset utligner. 1-1. Vi er like likt som vi var ved kampstart.
41 minutt. 2-1 til Sogndal. Ved pause er det dei som ligger best an. Fredriksen & co legger pauseplanen med det utgangspunktet.
54 minutt. Edwin Gyasi gir oss 2-1. Juhu!!
68 minutt. Vålerenga utligner til 2-2. Vi kan sleppe inn eitt mål, men toler ikkje at Sogndal skårer.
70, 72 & 76 minutt. Vålerenga smelter. 3-2, 4-2, 5-2. Resignasjonen sprer seg på tribuna. Om resultatet held seg i Sogndal, må vi lage 4 mål på 15 minutt.
81 minutt. Strømsgodset utligner. Tårene triller.
88 minutt. 2-3. Strømsgodset tar ledelsen. Vi skal ned, for første gong på ein barnsalder.
90 minutt. 3-3. Mos utligner.
92 minutt. 4-3. Mos skårer hattrick. Jubler ekstatisk som om han har redda verden, og trur det er det han har gjort. Så forteller nokon han den harde sannheten.
Svartare tur heim frå CLS har vi aldri hatt. (Rikignok ein frå Kråmyra som kunne konkurrere.) Eit år i ingenting framføre oss. To, skulle det vise seg.

Kjære alle saman: Endelig er det over!!
Sist redigert av Guru den man nov 11, 2019 12:55:54, redigert 1 gang totalt.
Nokon veit bedre enn andre

Kalas
Innlegg: 331
Registrert: tir okt 30, 2007 01:15:19

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av Kalas » man nov 11, 2019 12:14:16

Kjempekamp og kjempestemning. Men om man skal pirke på en eneste ting så syns jeg speaker kunne vist litt raushet for Sandefjord også i kampens slutt. En kamp der begge lag var klare for opprykk og skal møtes igjen neste år , det hadde ikke vært noe problem om speaker hadde gratulert Sandefjord med opprykk og takket den håndfullen av supportere som var til stede.

sindre2
Innlegg: 1452
Registrert: fre des 17, 2010 20:44:22

Re: Kamptråd 30: Aalesund vs Sandefjord - Laurdag 9.november 1530

Legg inn av sindre2 » man nov 11, 2019 14:18:25

Kalas skrev:
man nov 11, 2019 12:14:16
Kjempekamp og kjempestemning. Men om man skal pirke på en eneste ting så syns jeg speaker kunne vist litt raushet for Sandefjord også i kampens slutt. En kamp der begge lag var klare for opprykk og skal møtes igjen neste år , det hadde ikke vært noe problem om speaker hadde gratulert Sandefjord med opprykk og takket den håndfullen av supportere som var til stede.
Merket meg at SF-supporterne var med på trampeklappen i sluttminuttene og etter kamp. Herlig å se :D

Svar