Moderator: Arcturus

Guru
Innlegg: 9413
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Guru » man jul 13, 2020 14:59:01

Det er herlig med kamp både i helga og midtveka. Kamp søndag, slikke sår og sjå video mandag, manne seg opp tirsdag, kamp onsdag. Ingen tid til å la negative tankar slå rot. Berre akkurat nok til å skru seg om til neste muligheit.

0-3-4 på dei første 7. Med akseptable 10 mål rett veg og uakseptable 25 feil. Det er ein ynkelig statistikk vi har pådratt oss. Vi kan sjå bak resultata og leite etter forklaringer og unnskyldninger. Talla forblir dei same uansett. Ingen muligheit til å endre, dei er utgangspunktet vi har. Bryter vi dei ned til 7 enkeltkampar, så er det berre ein av dei som fortsatt svir. Det er heimekampen mot Mjøndalen. Der burde vi ha tatt alle 3 poenga, i alle fall 1. Men vi kasta vekk ein av dei bedre muligheitane vi får i år. Som vanlig legg vi hovedskylda på at vi gir vekk mål, utan at det forandrer noko som helst.

På onsdag er det Sandefjord som står på andre sida. Riktignok i Sandefjord, men hittil i år seier statistikken at bortebane faktisk er ein fordel. Ein ting er sikkert; Alt anna enn 3 poeng vil vere ein ny bortkasta muligheit. Dette er faktisk ein kamp vi vinne. Ingen bønn. Kniven på strupa. Om vi ikkje presterer no, når skal vi i så fall gjere det? Til no har det faktisk ikkje vore så vanskelig å halde humøret oppe. Uavgjort eller tap på onsdag vil gjere vegen framover grisetung. Det presset har vi på oss, det må vi tole. Sandefjord har det ganske likt. Om dei ikkje vinn heime mot Aalesund, når skal dei i så fall gjere det?

Eg veit ikkje mykje om Sandefjord. Berre litt. Dei er trena av Marti Cifuentes som virker som ein fin fyr med klare tanker om korleis fotball skal spelast. Han liker 3-5-2 og er glad i å ha ballen i laget. Ikkje heilt ulikt oss. Men dei var svakare enn oss i fjor, og dei har ikkje blitt sterkare i vinter. Dei har mista spelarar og henta nokre nye. Stallen skal visstnok vere tynn. Mot oss mangler dei også Vidar Ari Jonsson som har spelt fast på høgresida. 4 gule så langt. Det er eit par kjenninger på laget. Vi prøvde hardt å kjøpe Brice Wembangomo i vinter. Han var dei tydeligvis svært bestemt på å beholde, så det gjekk ikkje. I staden henta vi Shaquill Sno. Kristoffer Normann Hansen var på prøvespel hos oss vinteren 2018, men måtte reise heim utan tilbudet han ønska. Via to sesongar i Ull/Kisa er han no tilbake i gamleklubben.

Mot Brann stilte dei opp laget i 4-2-3-1. Det er fleire enn oss som har sett seg nødt til å justere seg vekk frå favorittformasjonen for å tilpasse seg ein ny virkelighet.

Storevik
Wembangomo Grorud Kreuzriegler Kralj
Valles Kurtovic
Jonsson Rufo NormannHansen
Celorrio

Moen Foss for Grorud etter 46
Brenden for Wembangomo etter 62
Meen Johansen for Valles etter 62
Gussiås for Celorrio etter 62
Vales for Kurtovic etter 83
Granlund og Risan Mørk på benken


Dei opna med ein overraskende siger, og har tabellmessig flytt på den fram til no.
Odd (b) 2-1
Start (h) 2-2
Stabæk (b) 0-2
Haugesund (h) 0-1
Viking (b) 0-2
Sarpsborg (h) 0-3
Brann (b) 1-3

Før Brann-kampen hadde dei gått 4 kampar utan å lage mål, og eg forstår det slik at straffemålet i går var ein gavepakke frå dommeren. I går var det det beste andrepet mot det dårligaste forsvaret. Vi klarte ikkje å snu den. På onsdag er det det dårligaste angrepet mot det dårligaste forsvaret. Det er ein duell vi skal og må gå seirende ut av.


Så var det oss. To dagers kvile sidan forrige kamp. Akkurat som Sandefjord, så det bør ikkje gjere nokon stor forskjell. På skadefronten er det lite nytt å forvente. Orry gjekk ut med vondt i hofta. Det kan godt bety at han står over. Agdestein, Nenass, Mutch og Andreas Lie var ute med skade i går. Lie kan vere med. Izunna er den mest sannsynlige erstatteren i troppen dersom Orry må stå over. Määtä, Fiskerstrand og Breivik er alternativa. Skal ikkje sjå vekk frå at Isak eller Vetle kjem med, dersom vi velger å prioritere litt offensive strenger.

Utgangsformasjonen vår er 3-5-2, men vi har midlertidig lagt om til 3-4-3 for å bli sterkare defensivt. Det er rart å seie det, men det har faktisk delvis fungert. Vi er tryggare enn vi var heilt i starten av sesongen, men individuelle feil og blundarar er ikkje avhengig av formasjon. Så det er eit spennende valg. Skal vi halde på den "defensivt trygge" 3-4-3? Eller skal vi gå for 3-5-2 fordi vi ikkje frykter motstanderen på same måte som vi har gjort tidlegare i sesongen. Eg har ikkje svaret. Men dersom vi har tenkt å starte med både Frisjonsson og Haugen - og det er gode grunnar til å gjere det - så anbefaler eg 3-5-2.

I oppkjøringa hadde vi ei sentral midtbane med Carlsen bakerst og Castro og Bolkan Nordli framføre. Fin gjeng. Offensiv gjeng. Og ein litt lett gjeng når dei åleine skal utgjere pressleddet i midtbana. Vi kan gå ut frå at dei klarer jobben såpass godt på onsdag at risikoen er verdt det vi vinn på det offensive. Alternativet er å ha to defensive (Carlsen og Bizoza) på bekostning av ein dei. Sannsynligvis betyr det at Castro får vere maestro mellom midtbana og spissane. Det passer han nok godt. Men både Bolkan Nordli og Markus Karlsbakk har gode grunnar til å ønske både startplass og mykje tid på bana. Dei bidrar skikkelig.

På kanten fekk Sno sin første heile kamp i går. Han og Olafsson virker etablert som førstevalg. Begge har litt å gå på. Det har også backup'en, Hatlehol. Med mindre det er ein grunn til å gjere det annleis, så tipper eg førstevalga fortsetter.

Forsvarsrekka er vanskelig å sette opp. Dei tre som har gjort det best er - i mine auge - Grønner, Lie og Klinkenberg. Grønner speler. Lie eller Klinkenberg må på benken. I 4 av siste 5 kampane er det Lie som har havna der. På onsdag trur eg han starter. Men kven tar den siste plassen? Fortsetter vi tilliten til Gretarsson, trass hjelm og noko skuffende form? Alternativa er Sæthre og Bizoza. Eg trur nok det blir islendingen vår. Vi var superhappy med han fram til sesongstart. Snur ikkje sånn heilt utan videre.

I mål er det heilt opent, på fleire måtar. Verken Lie eller Kongshavn har klart å stå fram som redningsmann. Tipper Kongshavn fortsetter, mest på grunn av albuen til Lie.

Kongshavn
Grønner Gretarsson OLie
Sno Castro Carlsen Bolkan Olafsson
Fridjonsson Haugen


Trur faktisk det blir slik. Men veldig usikker på om Bizoza burde få ein plass på bekostning av Bolkan.

No er det slutt på gode prestasjonar og gode bortforklaringer. Vi tar med glede ein god prestasjon. Men det er berre resultatet som betyr noko. 3 poeng, takk.
Nokon veit bedre enn andre

Arcturus
Innlegg: 3875
Registrert: man sep 16, 2002 11:33:32

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Arcturus » man jul 13, 2020 18:30:24

Jeg tenker det er på tide å benke Castro til han finner igjen seg selv.

AsE987
Innlegg: 1664
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av AsE987 » man jul 13, 2020 20:00:38

Arcturus skrev:
man jul 13, 2020 18:30:24
Jeg tenker det er på tide å benke Castro til han finner igjen seg selv.
Om vi finner plass til Castro sentralt i banen, som offensiv midtbanespiller eller som spiss, får vi nok sett mer av han enn ute på kanten. Lett å være enig i 3-5-2 formasjon med Castro i en offensiv rolle bak spissene.

Orange
Innlegg: 1307
Registrert: man feb 04, 2002 14:21:41

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Orange » tir jul 14, 2020 14:31:10

Skulle ønsker vi prøvde fire bak. Vet det er de 11 der ute som må gjøre det uansett om det er 3, 4 eller 5 back, men tror vi trenger en kursendring nå. Tvilende på at akkurat det skjer med Bohinen. Så får vi heller håpe at det snur sportslig.

Guru
Innlegg: 9413
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Guru » ons jul 15, 2020 09:09:02

Guru skrev:
man jul 13, 2020 14:59:01
Kongshavn
Grønner Gretarsson OLie
Sno Castro Carlsen Bolkan Olafsson
Fridjonsson Haugen
Denne er faktisk midt i blinken. I alle fall dersom Sunnmørsposten si antatte lagoppstilling er blinken. Vi får sjå til kvelden om det stemmer.

Troppen er tatt ut, så då veit vi at Mawete, Sæthre, Bizoza, Klinkenberg, Hatleho, Karlsbakk og Määtä er med i tillegg. I tillegg til dei sikre (Agdestein, Nenass, Mutch) er også Andreas Lie, Orry og Izunna ute.

Syns det er rett å legge om til 3-5-2, denne kampen. Først og fremst for å utnytte dei to spissane. Men også fordi vi forventer mindre motstand enn i enkelte av kampane vi har spelt til no.


Men eg filulerte litt i går. Korleis ville laget ha sett ut dersom vi valgte dei spelerane vi har mest lyst å ha med, utan alt for mykje fokus på formasjon. Vi har fått sjå Bizoza og Karlsbakk, og liker det vi ser. Samtidig er det ingen av dei fire offensive spelerane i tipset vi vil ta ut. Så då må vi inn og justere måten vi stiller opp spelerane på.

Vår 3-5-2-formasjon kan også beskrivast som 3-3-2-2. Kantspelerane og den ankeret på midten har eit klart defensivt hovedfokus, indreløperane har frihet framover. Og i forsvarsfasen er den 5-3-2. For å få plass til dei nevnte to må det gjerast to endringer. Kantspelerane får offensivt fokus, nok vi kompenserer ved å ha to sentrale med defensive plikter. Då blir det ein 3-2-3-2. Defensivt må det kanskje bli ein 4-4-2 der den eine defensive midtbanespeleren fell ned i forsvarsrekka.

Og sånn ser den oppstillinga ut:
Kongshavn
Grønner Gretarsson OLie
Bizoza Carlsen
Karlsbakk Castro Bolkan
Fridjonsson Haugen


I forsvar blir det:
Kongshavn
Grønner Bizoza Gretarsson OLie
Karlsbakk Castro Carlsen Bolkan
Fridjonsson Haugen


Spennende, offensivt, og ein anelse naivt. Mulighet for Castro til å blomstre. Massevis av kreativitet. Later som om vi har trent masse på å spele slik. Ei oppstilling som løyser vårt manglende problem med å skåre mål, samtidig som det neglisjerer det openbare vi har bakover. Eller kanskje... Angrep det beste forsvar? Morsom tanke.

531 minutt att.
Nokon veit bedre enn andre

Guru
Innlegg: 9413
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Guru » ons jul 15, 2020 10:00:23

Eg er forresten mykje meir nervøs no enn før kampen mot Bodø/Glimt.
Nokon veit bedre enn andre

jast
Innlegg: 1273
Registrert: tor des 06, 2012 18:59:37

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av jast » ons jul 15, 2020 11:36:03

Guru skrev:
ons jul 15, 2020 10:00:23
Eg er forresten mykje meir nervøs no enn før kampen mot Bodø/Glimt.
Om jeg kan roe nervene dine Guru, så føler jeg meg sikker på at AaFK er på sikker plass etter denne runden ;)

weasel
Innlegg: 1189
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av weasel » ons jul 15, 2020 12:01:18

Tør ikke håpe noe i dag. Håper på seier men...

olav60
Innlegg: 117
Registrert: søn jul 07, 2019 21:08:27

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av olav60 » ons jul 15, 2020 13:09:27

AaFK bør være snau favoritt i denne kampen . Hvalfangerne wannabe Barcelona , men det mangler en god del på det.
Orker AaFK - spillerne å løpe nok så vinner AaFK. I motsatt fall blir det en ny smultering
Fridjonsson bør klare å hindre det.

Abderrazak Matzerath
Innlegg: 1016
Registrert: tir apr 02, 2013 13:14:30

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Abderrazak Matzerath » ons jul 15, 2020 17:03:41

Laget:

25 Gudmund Broks Kongshavn
2 Shaquill Sno
3 Daniel Leo Gretarsson
4 Jonas Grønner
5 Oddbjørn Lie
8 Fredrik Carlsen
9 Niklas Castro
10 Holmbert Fridjonsson
11 Simen Bolkan Nordli
18 David Kristjan Olafsson
22 Sigurd Haugen

Benken:
Enock Mawete, Daan Klinkenberg, Ståle Stålinho Sæthre, Jørgen Hatlehol, Parfait Bizoza, Isak Dybvik Määttä, Markus Seehusen Karlsbakk.

AsE987
Innlegg: 1664
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av AsE987 » ons jul 15, 2020 17:59:02

God kamp! I dag skal det skje!

AsE987
Innlegg: 1664
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av AsE987 » ons jul 15, 2020 18:48:15

Den garderoben bør gløde rødt i pausen. Vi er på god vei ned en divisjon før vi har spilt 1/3 av kampene i år.

jast
Innlegg: 1273
Registrert: tor des 06, 2012 18:59:37

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av jast » ons jul 15, 2020 18:55:39

Veldig skuffa over innsatsen, håper på mer futt i 2 omg.

88charlie
Innlegg: 438
Registrert: fre aug 23, 2002 17:09:17

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av 88charlie » ons jul 15, 2020 18:59:35

Dette laget bør det gå an å slå men da må både intensitet og nøyaktighet opp. I tillegg må hver mann vise at de har et par. Vi et altfor pysete til tider.

SandMan65
Innlegg: 436
Registrert: søn apr 10, 2005 03:13:59

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av SandMan65 » ons jul 15, 2020 19:02:57

Syns faktisk dette kanskje er årsverste spillemessig sålangt, og det kan jo skyldes at de spiller på GRESS! Alt de gjør er LITT for lang, høyt eller treigt.. Vi må ha 40 målsjanser før den sitter.. En ting gutta bør trene mer på trening er one-touch og bevegelse uten ball (invitasjon til spillmuligheter), der er vi soleklart dårligst i klassen.. Jeg SÅ faktisk målet komme før den lå i nota! Olafsson selger seg totalt i forsvaret og INGEN følger med på de spillbare løpene som kommer inn rundt ballfører..

rogerlima
Innlegg: 257
Registrert: lør aug 03, 2019 14:39:14

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av rogerlima » ons jul 15, 2020 19:04:49

Ah, Bohinen med en dyptgripende analyse før 2. omg: «Vi må lengre opp i banen.» Underlig at vi ligger sist med et slikt taktisk unikum ved roret...

Edit: cheap shot fra meg, men jeg er virkelig dritlei av Bohinen.
Sist redigert av rogerlima den ons jul 15, 2020 19:08:16, redigert 1 gang totalt.

AsE987
Innlegg: 1664
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av AsE987 » ons jul 15, 2020 19:07:37

Castro har sin aller dårligste kamp i trøya vår. Trist. Kampen er helt sykt viktig, og vi presterer ordentlig dårlig.

SandMan65
Innlegg: 436
Registrert: søn apr 10, 2005 03:13:59

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av SandMan65 » ons jul 15, 2020 19:23:31

Slik Aafk nå presterer tror jeg faktisk vi hadde ligget i bunnen på OBOS også.. og Castro er jo faktisk den dårligste på bana..

88charlie
Innlegg: 438
Registrert: fre aug 23, 2002 17:09:17

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av 88charlie » ons jul 15, 2020 19:27:05

Det blir vel straks 2-0

AsE987
Innlegg: 1664
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av AsE987 » ons jul 15, 2020 19:28:38

Alt tyder på det. Vi spiller så dårlig at noe annet enn 2-0 er helt utenkelig. Nå klarer vi ikke å legge en pasning riktig

SandMan65
Innlegg: 436
Registrert: søn apr 10, 2005 03:13:59

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av SandMan65 » ons jul 15, 2020 19:31:18

..jeg må nesten vanntro gni meg i øynene når jeg ser hvor dårlige vi er for øyeblikket.. dette er jo helt katastrofe! Hva har skjedd med laget vårt??

AsE987
Innlegg: 1664
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av AsE987 » ons jul 15, 2020 19:37:11

Og nå kommer flere midtstoppere.
2 midtstoppere sentralt i tillegg til back-treer. Midtbanespillere er oppskrytt
Sist redigert av AsE987 den ons jul 15, 2020 19:38:53, redigert 1 gang totalt.

Brukeravatar
Amadeus
Innlegg: 8100
Registrert: fre nov 11, 2005 14:33:27

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Amadeus » ons jul 15, 2020 19:38:49

Nordlie

Sent fra min LYA-L29 via Tapatalk


rogerlima
Innlegg: 257
Registrert: lør aug 03, 2019 14:39:14

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av rogerlima » ons jul 15, 2020 19:38:59

Bohinens mesterplan når vi ligger under: erstatte en offensiv spiller med en forsvarer👏

SandMan65
Innlegg: 436
Registrert: søn apr 10, 2005 03:13:59

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av SandMan65 » ons jul 15, 2020 19:39:24

AsE987 skrev:
ons jul 15, 2020 19:37:11
Og nå kommer flere midtstoppere.
Ja helt latterlig! :shock:

rogerlima
Innlegg: 257
Registrert: lør aug 03, 2019 14:39:14

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av rogerlima » ons jul 15, 2020 19:46:01

Dette er noe av det verste jeg har sett i oransje farger. Nei, vent, det samme har vi jo sett i sju runder før denne kampen.

Ps! Har Bohinen stått mer enn 1 sekund denne kampen?

AsE987
Innlegg: 1664
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av AsE987 » ons jul 15, 2020 19:49:43

Kan noen telle antall baller som helt upressa er slått utover sidelinja? Det er så katastrofe.

88charlie
Innlegg: 438
Registrert: fre aug 23, 2002 17:09:17

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av 88charlie » ons jul 15, 2020 19:53:47

Da er det kjørt. Forventer at Bohinen er ferdig i klubben etter dette.

Brukeravatar
Fantomet_Vika
Innlegg: 418
Registrert: søn mar 24, 2013 14:38:58

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av Fantomet_Vika » ons jul 15, 2020 19:56:05

Farvel Bohinen!!!

jast
Innlegg: 1273
Registrert: tor des 06, 2012 18:59:37

Re: 8 - Sandefjord vs Aalesund - Onsdag 15.juli 18.00

Legg inn av jast » ons jul 15, 2020 19:57:11

For en gjeng med kjærringer !!!!!!!! Og største Kjærringa er Bohinen selv.
Sist redigert av jast den ons jul 15, 2020 19:58:05, redigert 1 gang totalt.

Svar