Moderator: Arcturus

Svar
Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Stallen 2016

Legg inn av Guru » tir mai 05, 2015 12:34:06

5.mai.

Det er mykje som skjer i organisajonen.

Styret og/eller administrasjonen er på jakt og/eller vurderer behovet for ny trener.

Styret og/eller administrasjonen er på jakt og/eller vurderer behovet for ny speider.

Kanskje vurderer dei til og med heile ansvarsfordelinga, men det er antakeligvis dytta litt ut i tid. Eller lenger.

Dei midlertidige trenerane og spelerane har hendene veldig fulle med fotballkampar dei komande vekene.

Men 1.juli nærmer seg. Berre 57 dagar att, om eg ikkje tar feil. Då kan spelerane på utgående kontrakt fritt signere for nye klubbar. Etter mi opptelling gjeld dette 8 spelarar. Kven held i desse trådane? Kven bestemmer kven som skal få forlenga kontrakter og når vi skal gå inn i forhandlinger med den enkelte? Kven gjennomfører det? Eg veit ikkje svaret, men nokon må ha dette på sin tallerk. Etter 16.mai er det halvanna veke til neste kamp. Ein fin mulighet til å sette seg ned.

Uansett, såvidt eg veit har vi allereie 14 spelarar under kontrakt for 2016. Det er jo både eit lag og innbyttarar det. Veit ikkje kor lang kontrakta til Vebjørn Hoff er, men i og med at han allereie har spelt meir enn 3 eliteseriekampar, så må han ha ei profesjonell kontrakt.


Målmenn:
1.Andreas Lie (16)
En keeper er en for lite. Må ha en til.

Forsvar:
4.Tero Mäntylä (17)
3.Daniel Leo Gretarsson (17)
5.Oddbjørn Lie (16)
34.Izantullah Ahmadzai (16)
23.Edvard Skagestad (16)

Fem mann er eit par for lite. Vi er også spente på utviklinga til dei unge sidebackane Izzah og Gretarsson. Både kvalitet og kvantitet må inn.

Midtbane:
11.Aron Thrandarson (17)
10.Peter Orry Larsen (16)
17.Henrik Bjørdal (16)
7.Sakari Mattila (16)
39.Vebjørn Hoff (?)

Ikkje ein aller verst kvintett dette. Sjølvsagt for få. Og det er heilt klart rom for meir kvalitet. Men eit godt utgangspunkt. Som vi veit: Langt mellom kantspelerane.

Angrep:
9.Carl Björck (17)
30.Mostafa Abdellaoue (17)
14.Leke James (16)

Kanskje den mest komplette lagdelen i 2016-stallen. Vi kan kome langt berre med å utvikle og ta vare på dei vi har. Men akkurat det er utfordring når det gjeld Leke James. Han virker å vere klar for neste steg. Den aller største børa ligg på skuldrene hans. Han har stort potensial, men får foreløpig ikkje ut nok til at vi kan få særlig mange millionar for han. Det blir spennende å sjå kva dei neste overgangsvindua bringer.

Per dags dato - 2015 - har vi to målmenn og 20 utespelarar. Det er nok der vi bør ligge om eit år og. Vi bør med andre ord signere ca 1 målmann og 7 utespelarar. Fleire dersom nokon forsvinn. Nokre av dei kjem heilt sikkert frå eigen stall. Utenlandskvoten er ei viktig begrensing. Per dags dato har vi 6 spelarar på denne i 2016-troppen: Thrandarson, Björck, Gretarsson, James, Mäntylä og Mattila. Det er plass til 3 til om vi vil presse grensa.


Følgende spelarar har kontrakt som går ut etter denne sesongen:

13.Sten Grytebust
Han vil vi absolutt ha med videre. Kan ikkje forstå anna enn at det er ein slags dialog mellom klubb og speler om vegen videre. Tipper det er han som avventer, for å vite meir om mulighetane både i Aalesund og andre plassar.

2.Akeem Latifu
Vårt soleklare førstevalg på høgrebacken. Har til og med fått debutere for Nigeria i vinter, sjølv om det ikkje er sikkert han blir fast på laget. Har mykje godt ved seg, samtidig som det er nok å rette på. Anbefaler å forlenge med han.

6.Mikael Dyrestam
Etter ein skadeplaga førsteseson i klubben i fjor, har han stått fram som sjef i forsvaret i år. Kanskje den aller beste speleren vår så langt. Å forlenge med han er direkte viktig. Ingen grunn til å nøle eitt einaste sekund.

22.Jo Nymo Matland
Fekk eitt års forlengelse under omdiskuterte omstendigheter etter forrige sesong. Har heller ikkje så langt denne sesongen vist at han fortjener å vere eit klart førstevalg. Ei eventuell framtid i troppen vil vere som backup for nokon andre. Ikkje noko grunn til å forlenge med det første.

8.Fredrik Carlsen
Har snart vore ute eit år med skade, og skal vere tilbake i trening. Han var god før han måtte ut. Det spørs om vi bør avvente litt korleis det går med foten før vi tar noko avgjersle. Syns på ein måte han fortjener eitt år ekstra, men venter litt.

31.Michael Barrantes
Det er nesten opplest og vedtatt at dette er siste sesongen hans i klubben. Det som er heilt klart, er at ein eventuell forlengelse vil skje på heilt andre betingelser enn dei han har per dags dato. Forventer at klubb, trener og speler set seg ned og finn ut om det er grunnlag for å diskutere forlengelse.

36.Thomas Martinussen
2013 var eit godt år for han. 2014 var eit kjempesteg tilbake. Han må bruke 2015 på å bevise at han også skal vere her i 2016. Avventer forlenging.

37.Torbjørn Grytten
Spelte ein god del i fjor. Har kome inn på laget den seinare tid. Lovende. Spennende. Har ikkje tatt det siste steget til å vere fast på laget. Er det næraste vi kjem å ha ein ving, sjølv om han ser på seg sjølv som spiss. Har veldig lyst å forlenge kontrakta hans først som sist. Usikker på kor lang forlengelse.Prioriteringsliste:
1.Forleng med Mikael Dyrestam
2.Forleng kontrakta til Henrik Bjørdal som går ut i 2016.
3.Forleng med Sten Grytebust så snart han er klar.
4.Forleng med Akeem Latifu.
5.Forleng kontrakta til Leke James som går ut i 2016.
6.Forleng med Torbjørn Grytten.
7.Sjekk status med Michael Barrantes.
Nokon veit bedre enn andre

gaddag
Innlegg: 2099
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Stallen 2016

Legg inn av gaddag » tir mai 05, 2015 12:59:30

Tja vet ikke mer å si enn at dette var godt argumentert og jeg er faktisk 100 % enig !

Willy
Innlegg: 755
Registrert: fre des 04, 2009 18:09:46

Re: Stallen 2016

Legg inn av Willy » tir mai 05, 2015 14:32:59

Er også enig. Latifu må prioriteres høgt sammen med Dyrestam. Hoff, Bjørdal og Grytten likeså.
A fool gives full vent to his anger, but a wise man keeps himself under control.

Brukeravatar
Fantomet_Vika
Innlegg: 421
Registrert: søn mar 24, 2013 14:38:58

Re: Stallen 2016

Legg inn av Fantomet_Vika » tir mai 05, 2015 14:48:08

Matland bør ofres fort som fy..

Skal vi ha en som back-up for ett klart førstevalg, så bør det være en ung, helst lokal back og ikke en treig, over the top fotballspiller som det var en skandale fikk forlenget kontrakt i utgangspunktet!

Brehme
Innlegg: 2984
Registrert: tor mar 07, 2013 09:00:25

Re: Stallen 2016

Legg inn av Brehme » tir mai 05, 2015 15:02:31

Fantomet_Vika skrev:Matland bør ofres fort som fy..

Skal vi ha en som back-up for ett klart førstevalg, så bør det være en ung, helst lokal back og ikke en treig, over the top fotballspiller som det var en skandale fikk forlenget kontrakt i utgangspunktet!
Enig! Og pdd. så har vi Latifu som et klart førstevalg på høyresiden, og Lie, som nok en gang kommer inn og viser seg tilliten verdig, på venstresiden. Vi har Gretarsson som backup, også vet vi at Guru`s favorittspiller på junior-/B-laget banker på døren. Jeg ser overhodet ingen poeng med å forlenge noe mere med Matland utover denne sesongen.

Sittard-Aalesunds
Innlegg: 130
Registrert: lør jul 20, 2013 21:08:10

Re: Stallen 2016

Legg inn av Sittard-Aalesunds » tir mai 05, 2015 20:37:41

I'm going to give my opinion about the team in 2016. My English is not amazing, so sorry for that.

I'm pretty sure Grytebust will leave Aalesunds after this season when his contract ends. I think it's better to sell him this summer. Perhaps you can get 400.000,- euros for him. When you sell him, Lie can be goalkeeper the second half of the season. In 2016 Lie can be the goalkeeper also, but when he is not enough the second seasonhalf we need to get a new goalie. Perhaps Lindegaard, but I think he's to expensive.

A new contract for Latifu and Dyrestam is very important. They are both good players. Tero and Dyrestam could be a good defensive couple. Would love to see a new leftback (player like Flo of Molde). Skagestad, Gretarsson and Ahmadzai are good back-ups.

Larsen and Mattila are good as central midfielder. Barrantes and Martinussen can leave. Barrantes is way to expensive. Perhaps Carlsen can get a new contract, don't know how long he will be not available with his injury. I hope Thrandarson will be a good right midfielder. Bjordal, Hoff, Grytten could be good players for the future (I'm very excited about Bjordal). On the leftwing we need a good player who can also help Bjordal to make development. I hope a player with pace, like Karnass.

I'm very scared too lose James. And I'm 90% sure he will leave. Perhaps we should sell him also this summer (800k). Moss is not good enough and I'm not sure about Bjorck. We need a new striker when James leaves.

Lie or New player
Latifu, Tero, Dyrestam, new player
Thandarson, Larsen, Mattila, new player
James(?)/Moss/Bjorck , new player.

Bench:
Lie or new player
Skagestad
Gretarsson
Bjordal
Hoff
Grytten
Moss/Bjorck

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Stallen 2016

Legg inn av Guru » tir mai 12, 2015 09:14:16

Guru skrev:Prioriteringsliste:
1.Forleng med Mikael Dyrestam
Dagens sunnmørspost har ein artikkel om Dyrestam og framtida. Etter ein sesong prega av skader og lite speletid har han hatt ein veldig god start på året. Fredriksen og Hoff er begge klare på at dei ønsker å ha han med videre. Hoff har vore i kontakt med agenten hans, men derifrå er beskjeden "vent og sjå". Dyrestam sjølv har ambisjoner om å spele seg inn på det svenske landslaget, og då må han spele i ein større liga enn den norske.

Dyrestam kom sjølv til Aalesund frå IFK Göteborg på slutten av si forrige kontrakt. Såvidt eg kan huske var begrunnelsen for overgangen at han ønska å spele på ein fast plass etter å ha blitt flytta rundt i forsvaret der. Han hadde i tillegg vore mykje skada over eit par sesongar, så det er mulig IFK ikkje var skikkelig på hogget heller. No slenger han oss eit lite bein. "Sjølv om han kom til oss frå ein tradisjonell storklubb, så er det medisinske støtteapparatet mykje bedre i Aalesund."

Hoff lover å fortsette med jobben. Det er openbart at det ikkje blir enkelt, men det er heller ikkje umulig. Utanforståande faktorar - andre klubbar frå større ligaer - er det mest avgjerende. Vent og sjå. Vi blir vel nødt til det.
Nokon veit bedre enn andre

Brukeravatar
Fantomet_Vika
Innlegg: 421
Registrert: søn mar 24, 2013 14:38:58

Re: Stallen 2016

Legg inn av Fantomet_Vika » tir mai 12, 2015 10:22:29

Det er i slike tilfeller man må tilby kortere kontrakter. Gjerne med salgsklausul, 5 mill maks utkjøpspris f.eks.
Men fotballspilleren selv har også ett ansvar, man må se sine egne begrensninger og ikke tro at toppklubbene står i kø fordi man snart er Bosman-spiller og har prestert godt over 3-4 kamper. Skadehistorikken taler også imot Dyrestam, presterer han godt over litt tid for Aafk så kommer de større klubbene på banen. (Se Lindegaard, Parr og HamedAllah)

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Stallen 2016

Legg inn av Guru » tir mai 12, 2015 10:38:20

Fantomet_Vika skrev:Det er i slike tilfeller man må tilby kortere kontrakter. Gjerne med salgsklausul, 5 mill maks utkjøpspris f.eks.
Korte kontrakter har sine fordeler og ulemper. Vi signerte Dyrestam på 2-årskontrakt. Ganske kort. Veit sjølvsagt ikkje, men tipper det var etter hans ønske.

Det er klart at det er bedre for oss å forlenge kontrakta hans ut 2106 er bedre enn å ikkje gjere det. Samtidig vil stadige korte forlengelser gjere det vanskelig for oss å planlegge. (Sjølv om ingenting er meir fleksibelt enn alle på korte kontrakter-hihi.) Lange kontrakter gir trygghet for alle partar. Korte kontrakter ditto fleksibilitet.

Angående salgsklausul er det veldig populært i FM. Fordi det er vanlig i mange land. I følge NFF sitt regelverk er dette ein av mange typar klausular som ikkje er tillatt. Med andre ord uaktuelt i ein forhandlingssituasjon. Ein kan sjølvsagt love det eine og det andre, men det er ulovlig etter regelverket og ikkje juridisk bindende.
Nokon veit bedre enn andre

AsE987
Innlegg: 1735
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Stallen 2016

Legg inn av AsE987 » tir mai 12, 2015 13:59:53

Sittard-Aalesunds skrev:I'm going to give my opinion about the team in 2016.
I agree with some of your opinions, Sittards. I want Dyrestam to stay as well. Most recent news are not so promising though. He currently sits back and waits for options. If a better club gets interested, I guess he will leave us.

I also think Grytebust will leave, and I don't think Leke James will sign a new contract, so he must be sold at some point. In the winter at the latest. Barrantes will most likely leave as well.

You seem to have forgotten Oddbjørn Lie in your list. He is actually adapting very well on the left-back in my opinion, and may be our first choice there. He is a local player, and will definately stay in the squad.

Ahmadzai should not be counted as a squadplayer I think. He has been "young and promising" for several seasons now, but we never see or hear from him, so I think he will be dropped from the first team. I don't know this, but I think this will happen.

I don't want to give up on Martinussen just yet. Local lad who is young still. He might have a future here. I want to se him on a new 3-year contract, mabye with a 1-year loan to Hødd, if possible. Then he can play in the division below and improve himself.

Carslen is a player I really like. He was good before his injury. Not sure how long it will take him to get back to that level, but it will not happen this year I think. Give him a good pre-season next year, and he might be the good old aggressive mid-fielder we know him as. Don't know anything about his social life here. He is born and raised in Oslo (The capitol) I believe, and he has been here for 6 year now. If he is settled and wants to stay here, the club should give him a new contract in my opinion!

Sony
Innlegg: 9139
Registrert: søn mar 11, 2007 19:00:23

Re: Stallen 2016

Legg inn av Sony » tir mai 12, 2015 20:15:34

AaFK etablerer seg i TL

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Stallen 2016

Legg inn av Guru » fre jun 12, 2015 13:52:05

Då er vi snart halvveis i to vekers landslagspause. Det kan ikkje bety anna enn at klubben benytter anledninga til å planlegge kontraktsforlengelser til dei spelerane dei er sikre på at dei vil ha med videre. Diskusjoner med spelarar og agenter, i beste fall kontraktsforslag og signeringer. Som tidlegare nevnt er Grytebust, Latifu, Dyrestam, Matland, Carlsen, Barrantes, Martinussen og Grytten inne i siste kontraktsår. Bjørdal og Leke har også kontrakter som vi med god samvittighet kan forlenge sjølv om det er halvanna år til dei går ut.

http://www.smp.no/100Sport/fotball/elit ... 551041.snd

Gårsdagens sak i Sunnmørsposten handler om at Fredriksen & co ønsker eit par spelarar inn i sommer. Og det som skjer i sommer er i høgste grad ein del av 2016-sesongen. Som forventa er Hoff positiv til ønsket, men påpeiker at nokon må ut før nokon kan kome inn. Økonomien er sjølvsagt ein viktig del i dette bildet, samtidig som utlendingskvoten vår allereie er spent til bristepunktet. Først ut, så inn. Ingenting gale i det. Sånn er fotballen og fotballøkonomien. Det er berre om å gjere å få maks ut av det.

Vi aner ikkje kven som skal inn. Ikkje ut heller, men der er det mykje lettare å tippe. Det er sjølvsagt ein fordel å få betalt for spelarar som reiser, men sjå heller ikkje vekk frå at sparte lønnskostnadar er tilstrekkelig til å rydde plass. For nokre veker sidan snakka Trond Fredriksen om at vi ikkje kunne fortsette å gi vekk dei beste spelerane våre gratis. Det er vi sjølvsagt samde i, sjølv om lite liker å akseptere bud på spelarar vi vil beholde. Også i denne samanhengen er det på sin plass å avklare kontraktssituasjonane til fleire av spelerane: Dersom dei ikkje ønsker å forlenge, kan det vere aktuelt å selge.

Av dei på utgående kontrakt kan det vere mulig å få nokre kroner - hundretusenvid faktisk, i beste fall millionar - for Grytebust, Dyrestam, Barrantes og muligens Latifu. Leke James har lenger kontrakt, og er kanskje av den grunn lettare å få litt pengar for. Trur ikkje Bjørdal er klar for neste steg akkurat no. James er den einaste Hoff uttaler seg spesifikt om: "Vi selger uansett ikke Leke for småpenger."

I tillegg til dei vi ønsker å forlenge med er det berre eitt høgaktuelt navn å nevne:

Helge Sandvik.
Keeperen på lån frå Vard. Han fekk ein omgang mot Haugesund og gjorde jobben. Særlig la alle merke til utsparka som ikkje likna på noko vi har sett før. Var veldig tydelig at han hadde vist det fram på trening, for forsvarerane elska å sende ballen tilbake til han for å sjå han sparke. Kor god han er over tid er likevel usikkert for oss på utsida, men dei innanfor skryt i alle fall i avisa. Men det er liten grunn til at vi skal ha fleire enn to heilprofesjonelle målmenn. Dersom han skal inn, så er det fordi Grytebust reiser. Om klubben faktisk meiner alvor med at dei ønsker han, så legg det press på Grytebust. Dersom han ønsker ein god avtale med oss, så bør det plass i løpet av ikkje altfor lenge. Alternativet er den store uvissheten. (Om han ikkje veit noko vi ikkje veit.)

2016 er i gang. Har vore det lenge.
Nokon veit bedre enn andre

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Stallen 2016

Legg inn av Guru » tor aug 06, 2015 15:26:30

Sidan forrige oppdatering har det skjedd ein del.

Michael Barrantes er seld til Kina og har reist.
Sakari Mattila er seld til England og har reist.
Torbjørn Grytten har blitt lånt ut til Brattvåg og har reist.

Bjørn Helge Riise har kome frå Lillestrøm.Magne Hoseth har kome frå Viking.

Fredrik Carlsen har forlenga kontrakta ut 2017.
Torbjørn Grytten si kontrakt er forlenga ut 2016 i forbindelse med utlånet.

Helge Sandvik har vore ein tur på lån frå Vard Haugesund, fekk ein kamp og har reist igjen.
Thomas Martinussen har trent med Hødd og kan vere på veg ut.
VI er visstnok veldig interesserte i Fredrik Aursnes.
Vi er visstnok veldig interesserte i Fredrik Haugen.
Austin Ikenna har vore på to treningsopphold med gode skussmål, men fekk ikkje kontrakt grunna økonomi.

(Abderrazak Hamed Allah har bytta klubb, noko som skal gi penger inn.)


Så langt har vi 1 målmann og 14 utespelarar under kontrakt rett over nyttår. Torbjørn Grytten ikkje medregna.


Målmenn:
1.Andreas Lie (16)
Må ha ein til.
Forhåpentligvis – og veldig godt mulig – er Sten Grytebust mannen også nokre sesongar framover. Klubben må satse for at han skal forlenge kontrakta, seier han. Helge Sandvik har blitt litt kjent i klubben og kan vere eit alternativ.
Forsvar:
4.Tero Mäntylä (17)
3.Daniel Leo Gretarsson (17)
5.Oddbjørn Lie (16)
34.Izantullah Ahmadzai (16)
23.Edvard Skagestad (16)
3 av dei 4 som starta i forsvaret sist har kontrakt som berre varer ut sesongen. Dyrestam er viktigast. Han nøler med å forlenge.
Latifu speler alltid, og Matland fekk ein god opplevelse sist. Det er heilt klart at dei 5 på lista over ikkje er tilstrekkelig. Kan sjølvsagt bruke Riise som høgreback.

Midtbane:

21.Bjørn Helge Riise (18)
11.Aron Thrandarson (17)
8.Fredrik Carlsen (17)
10.Peter Orry Larsen (16)
17.Henrik Bjørdal (16)
39.Vebjørn Hoff (?)
Her er det litt utskifting. Ser vi på navna er det nok sentrale midtbanespelarar. Dei fleste speler likevel ein annen plass påmidtbana. Vi har veldig lite klassiske kantspelarar, og det er plass til endå bedre spelarar sentralt. Det er sannsynlig at Hoseth blir med videre.

Angrep:
9.Carl Björck (17)
30.Mostafa Abdellaoue (17)
14.Leke James (16)
(37.Torbjørn Grytten (16))
Denne trioen burde i utgangspunktet vere tilstrekkelig til å fylle den eine eller dei to spissplassane vi har. Dessverre har ingen av dei særlig grunn til å vere fornøgde med det dei har gjort denne i år. Det blir stadig snakka om eit salg av James, og det kan jo fort skje.
Det er berre å halde augene opne for alternativ. Austin Ikenna står antakeligvis høgt oppe på lista. Nigerianer som James, og i følge rapportane ein liknande type.

13.Sten Grytebust
Han vil vi absolutt ha med videre. Har tilbud, men set krav til klubben. Til slutt er det han som bestemmer.

2.Akeem Latifu
Ønsker å forlenge med han, sjølv om vi i Bjørn Helge Riise endelig har fått eit reelt alternativ på høgrebacken. Veit ikkje om han har fått tilbud.

6.Mikael Dyrestam
Viktig speler som har fått tilbud om å forlenge. Han avventer, og framtida er uviss.

16.Magne Hoseth
Inn på kontrakt ut sesongen, med opsjon for forlengelse. Kva no enn det måtte bety.
22.Jo Nymo Matland
2014 var tungt. Det har også første halvdel av 2015 vore.
Eit oppsving i det siste med Start-kampen som foreløpig høgdepunkt. Har foreløpig ikkje blitt tilbudt kontrakt videre, og med både Lie og Gretarsson i troppen er det ikkje sikkert at han blir det.

36.Thomas Martinussen
Fekk endelig starte eit par kampar i sommar, utan at det var ein umiddelbar suksess. Har vore snakk om trening med Hødd og ein eventuell overgang. Akkurat no virker det meir sannsynlig at han er der i 2016 enn i Aalesund. Ein overgang kan skje allereie i sommar.

Nokon veit bedre enn andre

Vatnebygder
Innlegg: 3310
Registrert: tir aug 02, 2005 22:10:38

Re: Stallen 2016

Legg inn av Vatnebygder » søn aug 09, 2015 14:14:51

Alle lagdeler trenger forsterkninger. Bare det at Lie skal prøves i rollen til Hoseth på midten mot Haugesund ifølge smp viser at Fredriksen ikke har all verden av alternativer. Laget lider dessverre av at erstattere etter Morrisson, Ulvestad, Barrantes ikke er prioritert.

weasel
Innlegg: 1318
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: Stallen 2016

Legg inn av weasel » søn aug 09, 2015 14:42:09

Hvem er Dahlberg og Hatlehol? står på laget på aafk.no

vevat
Innlegg: 417
Registrert: tir okt 02, 2012 13:05:08

Re: Stallen 2016

Legg inn av vevat » man aug 10, 2015 09:15:21

weasel skrev:Hvem er Dahlberg og Hatlehol? står på laget på aafk.no
Jørgen Hatlehol kom i fra Ravn i lag med Joakim Barstad. Er 1997 modell og spiller på Aafk 2. Et talent som i likhet med flere, må ta et steg for å spille på A-laget.

AbbySC
Innlegg: 2472
Registrert: ons sep 07, 2005 12:01:32

Re: Stallen 2016

Legg inn av AbbySC » søn aug 16, 2015 21:37:33

Sten Grytebust var gjest i Fotballextra på TV2 i ettermiddag. Ut fra det intervjuet fikk jeg en sterk følelse av at hans førsteprioritet er å finne seg en ny arbeidsgiver etter denne sesongen. Han virket også noen stresset og ukomfortabel når han snakket om temaet.

gaddag
Innlegg: 2099
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Stallen 2016

Legg inn av gaddag » søn aug 16, 2015 22:13:00

Malick Mane scoret 2 for Hønefoss i kveld.

Brukeravatar
Pastoren
Innlegg: 3509
Registrert: tir des 20, 2005 12:43:37

Re: Stallen 2016

Legg inn av Pastoren » søn aug 16, 2015 23:42:54

:D
Joh:3:16........

AbbySC
Innlegg: 2472
Registrert: ons sep 07, 2005 12:01:32

Re: Stallen 2016

Legg inn av AbbySC » man aug 17, 2015 10:25:13

gaddag skrev:Malick Mane scoret 2 for Hønefoss i kveld.
Kraftpakke, han karen der!

Guru
Innlegg: 9468
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Stallen 2016

Legg inn av Guru » tir sep 01, 2015 10:15:06

7 mann i dagens tropp er fortsatt uten kontrakt for neste sesong:

Mikael Dyrestam (24 år i år)
Kom gratis frå IFK Göteborg. Har vore her i to sesongar, fått tid til å bli frisk, samt tillit på fast plass. Akkurat det han ønska seg, og han har svart med å oppfylle forventningane våre godt. Vi vil veldig gjerne ha han med videre, men det er stor interesse rundt han. Overhengengende fare for at han blir gratis ved neste overgangen og.

Sten Grytebust (26)
Er inne i sin åttende sesong i klubben, og har hatt full tillit dei siste fem. Har vore i landslagstroppen, men datt ut den siste. Legg ikkje skjul på at han ønsker seg til utlandet, men det er ikkje nødvendigvis lett for ein målmann å finne rette klubben. Vi ønsker han med videre, og det er ikkje først og fremst opp til oss om det blir slik.

Akeem Latifu (26)
Kom til oss frå Hødd sommeren for to år sidan, og har vore fast høgreback sidan den gongen. Han er opp og ned i kvalitet, full fart fram og tilbake på sida. Har veldig lite konkurranse i dagens tropp, og er ein spelertype det er lett å like. Syns han fortjener kontraktsforlengelse. Har ikkje høyrt noko om at han er forelagt noko slikt.

Magne Hoset (35)
Kom gratis på korttidskontrakt i sommer, og det er opsjon på forlengelse. Kva no enn det måtte bety. Foreløpig har han vore uheldig med småskader, men har ein veldig bra kamp mot Start, 35 gode minutt mot Vålerenga og ein kamp heilt på det jamne mot Sarpsborg. Har ro, kvalitet og rutine, egenskaper laget har godt av i kamp og trening. Tipper han er ønska med videre, og at han har lyst til det.

Jo Nymo Matland (28)
Var den første speleren vi kjøpte for penger frå ein konkurrent då vi henta han frå Sarpsborg midtsommers for fire år sidan. Han kom som erstatter for Jonatan Parr på venstrebacken. Ein litt anna type, som det meste av tida har hatt fast plass på sida. Sist vinter fekk han ei småkontroversiell forlenging av kontrakta. Spørsmålet er om han blir verande denne gongen og. På plussida virker det som om han har tatt seg i nakken og stramma seg opp. Har hatt gode kampar og innhopp i det siste, og spelte siste kamp frå start. På minussida har vi også Oddbjørn Lie og Daniel Gretarsson som kan spele på same plassen.

Thomas Martinussen (20)
2013 var det store året for han. Då spelte han mykje og gjorde det meir enn greitt. 2014 var ein stor nedtur. I år fekk han to kampar frå start utan å klare å gripe sjansen. For øyeblikket er han heilt ute av kamptroppen, og det virker lite sannsynlig at han blir med neste år.

Marlon Mateus da Silva (21)
Dukka plutselig opp frå Brasil like før overgangsvinduet stengte. Rapportane frå treningsfeltet har vore veldig delte. Debuterte for andrelaget i går, og gjorde ein god figur. Har endå ikkje vore i nokon kamptropp, men det virker sannsynlig at den muligheten dukker opp om ikkje altfor lenge. Har opsjon på forlengelse. Tør no kalle han lovende, men det er veldig opent om han er med neste år. Det er nok heilt opp til klubben. Og til trivselen hans.
Nokon veit bedre enn andre

Brehme
Innlegg: 2984
Registrert: tor mar 07, 2013 09:00:25

Re: Stallen 2016

Legg inn av Brehme » tir sep 01, 2015 14:07:20

Av disse er det, i prioritert rekkefølge, kun Grytebust, Dyrestam og Latifu som presterer på det nivået man bør forvente.

Hoseth er for mye skadet og bør defor ikke være med i planene for 2016.
Matland og Martinussen er langt i fra bra nok, og man bør se etter erstattere. Vi vet hva vi får hvis de får forlenget kontrakt, men med Martinussen så har vi en spiller der det er en sjanse for at han kan utvikle seg mere.

Med Silva er det naturligvis for tidlig for oss supportere å danne seg et bilde over hva han står for.

Brukeravatar
Å-Eff-Kå
Innlegg: 1768
Registrert: tir aug 22, 2006 13:52:08

Re: Stallen 2016

Legg inn av Å-Eff-Kå » søn sep 06, 2015 11:20:53

Guru skrev:Så langt har vi 1 målmann og 14 utespelarar under kontrakt rett over nyttår. Torbjørn Grytten ikkje medregna.

34.Izantullah Ahmadzai (16)

Izantullah Ahmadzai skal etter det jeg har forstått ha meldt overgang til Langevåg.
Dette ifølge artikkel på aafk.no publisert nå på fredag.
http://www.aafk.no/news/article/w6ptz6n ... l-langevag
Det er i motbakke det går oppover!

cumshot
Innlegg: 1703
Registrert: tor jan 22, 2009 00:25:24

Re: Stallen 2016

Legg inn av cumshot » tir sep 08, 2015 10:15:25

[table][tr][td]

1[/td][td]Grytebust[/td][/tr][tr][td]2[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]3[/td][td]Dyrestam[/td][/tr][tr][td]4[/td][td]Grétarsson[/td][/tr][tr][td]5[/td][td]Latifu[/td][td][/td][/tr][tr][td]6[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]7[/td][td]Mäntylä[/td][td][/td][/tr][tr][td]8[/td][td]Nymo Matland[/td][/tr][tr][td]9[/td][td]Skog Martinussen[/td][/tr][tr][td]10[/td][td]Bjørdal[/td][td][/td][/tr][tr][td]11[/td][td]Carlsen[/td][td][/td][/tr][tr][td]12[/td][td]Hoff[/td][td][/td][/tr][tr][td]13[/td][td]Orry Larsen[/td][/tr][tr][td]14[/td][td]Thrándarson[/td][/tr][tr][td]15[/td][td]Abdellaoue[/td][/tr][tr][td]16[/td][td]Björk[/td][td][/td][/tr][tr][td]17[/td][td]James[/td][td][/td][/tr][/table]

Slik ser stallen ut nå Barrantes, Mattila og Grytten er plukket ut.

Brukeravatar
Nick Name
Innlegg: 869
Registrert: lør jul 13, 2013 01:03:31

Re: Stallen 2016

Legg inn av Nick Name » tir sep 08, 2015 10:30:21

cumshot skrev:[table][tr][td]

1[/td][td]Grytebust[/td][/tr][tr][td]2[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]3[/td][td]Dyrestam[/td][/tr][tr][td]4[/td][td]Grétarsson[/td][/tr][tr][td]5[/td][td]Latifu[/td][td][/td][/tr][tr][td]6[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]7[/td][td]Mäntylä[/td][td][/td][/tr][tr][td]8[/td][td]Nymo Matland[/td][/tr][tr][td]9[/td][td]Skog Martinussen[/td][/tr][tr][td]10[/td][td]Bjørdal[/td][td][/td][/tr][tr][td]11[/td][td]Carlsen[/td][td][/td][/tr][tr][td]12[/td][td]Hoff[/td][td][/td][/tr][tr][td]13[/td][td]Orry Larsen[/td][/tr][tr][td]14[/td][td]Thrándarson[/td][/tr][tr][td]15[/td][td]Abdellaoue[/td][/tr][tr][td]16[/td][td]Björk[/td][td][/td][/tr][tr][td]17[/td][td]James[/td][td][/td][/tr][/table]

Slik ser stallen ut nå Barrantes, Mattila og Grytten er plukket ut.

Flere av de du nevner har ikke kontrakt neste år samtidig som du utelater Riise og Hoseth, så da lurer jeg litt på hva denne listen er?

cumshot
Innlegg: 1703
Registrert: tor jan 22, 2009 00:25:24

Re: Stallen 2016

Legg inn av cumshot » tir sep 08, 2015 11:04:24

Hvem er på utgående da?


Nick Name skrev:
cumshot skrev:


[table][tr][td]

1[/td][td]Grytebust[/td][/tr][tr][td]2[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]3[/td][td]Dyrestam[/td][/tr][tr][td]4[/td][td]Grétarsson[/td][/tr][tr][td]5[/td][td]Latifu[/td][td][/td][/tr][tr][td]6[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]7[/td][td]Mäntylä[/td][td][/td][/tr][tr][td]8[/td][td]Nymo Matland[/td][/tr][tr][td]9[/td][td]Skog Martinussen[/td][/tr][tr][td]10[/td][td]Bjørdal[/td][td][/td][/tr][tr][td]11[/td][td]Carlsen[/td][td][/td][/tr][tr][td]12[/td][td]Hoff[/td][td][/td][/tr][tr][td]13[/td][td]Orry Larsen[/td][/tr][tr][td]14[/td][td]Thrándarson[/td][/tr][tr][td]15[/td][td]Abdellaoue[/td][/tr][tr][td]16[/td][td]Björk[/td][td][/td][/tr][tr][td]17[/td][td]James[/td][td][/td][/tr][/table]

Slik ser stallen ut nå Barrantes, Mattila og Grytten er plukket ut.

Flere av de du nevner har ikke kontrakt neste år samtidig som du utelater Riise og Hoseth, så da lurer jeg litt på hva denne listen er?

Saerdna
Innlegg: 2460
Registrert: søn jan 14, 2007 00:46:39

Re: Stallen 2016

Legg inn av Saerdna » tir sep 08, 2015 11:45:04

cumshot skrev:Hvem er på utgående da?


Nick Name skrev:
cumshot skrev:


[table][tr][td]

1[/td][td]Grytebust[/td][/tr][tr][td]2[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]3[/td][td]Dyrestam[/td][/tr][tr][td]4[/td][td]Grétarsson[/td][/tr][tr][td]5[/td][td]Latifu[/td][td][/td][/tr][tr][td]6[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]7[/td][td]Mäntylä[/td][td][/td][/tr][tr][td]8[/td][td]Nymo Matland[/td][/tr][tr][td]9[/td][td]Skog Martinussen[/td][/tr][tr][td]10[/td][td]Bjørdal[/td][td][/td][/tr][tr][td]11[/td][td]Carlsen[/td][td][/td][/tr][tr][td]12[/td][td]Hoff[/td][td][/td][/tr][tr][td]13[/td][td]Orry Larsen[/td][/tr][tr][td]14[/td][td]Thrándarson[/td][/tr][tr][td]15[/td][td]Abdellaoue[/td][/tr][tr][td]16[/td][td]Björk[/td][td][/td][/tr][tr][td]17[/td][td]James[/td][td][/td][/tr][/table]

Slik ser stallen ut nå Barrantes, Mattila og Grytten er plukket ut.

Flere av de du nevner har ikke kontrakt neste år samtidig som du utelater Riise og Hoseth, så da lurer jeg litt på hva denne listen er?
Latifu, Dyrestam, Grytebust, Martinussen, Matland og Hoseth har kontrakt ut 2015

Brukeravatar
Å-Eff-Kå
Innlegg: 1768
Registrert: tir aug 22, 2006 13:52:08

Re: Stallen 2016

Legg inn av Å-Eff-Kå » tor sep 10, 2015 09:15:35

Brehme skrev: Hoseth er for mye skadet og bør defor ikke være med i planene for 2016.
Den eneste tittelen Aafk ser ut til å hente i år er uoffisielt NM i medisinsk støtteapparat.
Ikke minst derfor er det for tidlig å avskrive Hoseth, så vidt jeg forstår er det ikke snakk om en permanent og uhelbredelig situasjon som gjør at han har vært ute noen kamper, men mindre ting.
Det er i motbakke det går oppover!

Brukeravatar
Fantomet_Vika
Innlegg: 421
Registrert: søn mar 24, 2013 14:38:58

Re: Stallen 2016

Legg inn av Fantomet_Vika » tor sep 10, 2015 20:47:20

Saerdna skrev:
cumshot skrev:Hvem er på utgående da?


Nick Name skrev:
cumshot skrev:


[table][tr][td]

1[/td][td]Grytebust[/td][/tr][tr][td]2[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]3[/td][td]Dyrestam[/td][/tr][tr][td]4[/td][td]Grétarsson[/td][/tr][tr][td]5[/td][td]Latifu[/td][td][/td][/tr][tr][td]6[/td][td]Lie[/td][td][/td][/tr][tr][td]7[/td][td]Mäntylä[/td][td][/td][/tr][tr][td]8[/td][td]Nymo Matland[/td][/tr][tr][td]9[/td][td]Skog Martinussen[/td][/tr][tr][td]10[/td][td]Bjørdal[/td][td][/td][/tr][tr][td]11[/td][td]Carlsen[/td][td][/td][/tr][tr][td]12[/td][td]Hoff[/td][td][/td][/tr][tr][td]13[/td][td]Orry Larsen[/td][/tr][tr][td]14[/td][td]Thrándarson[/td][/tr][tr][td]15[/td][td]Abdellaoue[/td][/tr][tr][td]16[/td][td]Björk[/td][td][/td][/tr][tr][td]17[/td][td]James[/td][td][/td][/tr][/table]

Slik ser stallen ut nå Barrantes, Mattila og Grytten er plukket ut.

Flere av de du nevner har ikke kontrakt neste år samtidig som du utelater Riise og Hoseth, så da lurer jeg litt på hva denne listen er?
Latifu, Dyrestam, Grytebust, Martinussen, Matland og Hoseth har kontrakt ut 2015
Det er vel ønsketenkning å tro at Matland ikke får ny kontrakt..

Saerdna
Innlegg: 2460
Registrert: søn jan 14, 2007 00:46:39

Re: Stallen 2016

Legg inn av Saerdna » tor sep 10, 2015 21:53:19

Tja, ønsketenkningen er vel J.Riise inn og med Riise, Lie og Gretarsson da som venstreback så er det lite sansynlig med ny Matland kontrakt.

Slik som det er nå er forøverig også spesielt, 1 høyreback, 3 venstrebacker og 3 midtstoppere. All den grad vi har 3 forsvarer på utgåande kontrakt og det er Dyrestam, Latifu og Matland - så trur eg nok ikkje at Matland står først i køa når Aafk setter seg ned og skal forlenge kontrakter.

Apropos forlenge kontrakter så burde Aafk... begynne? Eller er den den gode gamle 'nei vi veit ikkje heilt kva liga vi er i neste år (så vi må vente slik at våre beste spillere finner andre klubber), for å så bli overrasket over at spillerene ikkje gidder å vente til desember til å få vite om de har en jobb i januar.'....

Svar