Moderator: Arcturus

Brehme
Innlegg: 2984
Registrert: tor mar 07, 2013 09:00:25

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Brehme » man sep 21, 2015 09:41:23

cupmester 2002 skrev:Matland holder ikke nivå. PUNKTUM. Han klarer seg fint offensivt. Han hadde tidligere en fryktet innleggsfot. Det var det han flaut på tidligere, men den har han ikke hatt på 2 år. Men i går hadde han faktisk noen gode avleveringer. Men defensivt, min gode gud. Han blir så avkledd på tempo at han gjør alt som er mulig å gjøre for å kompensere med liten fart. Og det blir feil hver gang. Når det er sagt så er det ikke Matland sin feil at vi taper i går, det er det Fredriksen som må ta skylden for. Hvordan er det mulig å spille med Mantyla i midtforsvaret??? Hvor fant dei han???? Det er rett og slett skremmende å se hvor dårlig det er bak i forsvaret. Syns oppriktig synd på Dyrenstam som er en klassespiller men som har slike spillere rundt seg. Men igjen, dette er Fredriksen sin feil. Vet ikke hvorfor Lie og Skagestad sitter på benken. Men får håpe det er en god grunn
Det er ikke TF som hentet Mantyla til klubben. Alternativet heter Skagestad, og han var minst like dårlige i forrige kamp. Lie er neste på lista, er han bedre!?

At Mantyla er en svak fotballspiller er det kun Mantyla selv som skal ha ansvaret for. At han ble hentet til Aafk før TF ble trener, er noe Aafk som klubb må ta ansvar for, og ikke TF.

cupmester 2002
Innlegg: 430
Registrert: tor jun 27, 2002 11:50:49

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av cupmester 2002 » tir sep 22, 2015 13:28:25

Bremhe: Jeg har ikke sagt at det var TF som hentet Mantyla, og jeg er ikke noen motstander av TF, jeg vil at det er han som tar skute videre, slik at vi får det på det rene. Jeg kan ikke se noen andre som kan gjøre noe bedre med den stallen vi har per i dag. Jeg er også for øvrig enig med deg i at Skagestad ikke er guds gave til forsvaret, men han kan umulig være like svak som Mantyla. Dessuten hadde vi Lie på benken som er MYE bedre enn desse 2, og det er det som jeg stiller spørsmål ved. Dessuten stiller jeg spørsmål ved om ikke det er yngre lokale spillere som kan holde minst samme nivå som både Mantyla og Matland. Hvorfor ikke la dem få sjansen, hvorfor ikke slippe dem til. Per nå ligger vi slik til på tabellen at vi ikke har noe å tape. Dei 3 svakeste lagene er så dårlige at dei kan umulig ta oss igjen, og vi kan ikke avansere noe, så hvorfor ikke gi sjansen til en av unggutta isteden for det vi stiller med. Det kan umulig være noe svakere. Ser selv 15-16 åringer som opptrer bedre enn dette. Det er det jeg stiller spørsmålstegn ved og som jeg ikke helt skjønner. Se på andre klubber hva dei slipper til. Odd, som er et topplag yngler jo med nye unge spillere. GI DEM SJANSEN i steden for det som gjentatte ganger har vist seg å være for dårlig. Så lar jeg heller i denne omgang ballen ligge død i diskusjonen om hvem som er skyld i å hente Mantyla i sin tid og også Skagestad som ikke var god nok sist gang han var her, og heller ikke er det denne gangen, og ikke minst hvem som evner å gi Matland ny kontrakt. Er rimelig sikker på at i løpet av en uke kunne en funnet bedre unge alternativer innen 2-3 times radius rundt og utenfor Ålesund by.

Brehme
Innlegg: 2984
Registrert: tor mar 07, 2013 09:00:25

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Brehme » tir sep 22, 2015 14:44:40

cupmester 2002 skrev:Bremhe: Jeg har ikke sagt at det var TF som hentet Mantyla, og jeg er ikke noen motstander av TF, jeg vil at det er han som tar skute videre, slik at vi får det på det rene. Jeg kan ikke se noen andre som kan gjøre noe bedre med den stallen vi har per i dag. Jeg er også for øvrig enig med deg i at Skagestad ikke er guds gave til forsvaret, men han kan umulig være like svak som Mantyla. Dessuten hadde vi Lie på benken som er MYE bedre enn desse 2, og det er det som jeg stiller spørsmål ved. Dessuten stiller jeg spørsmål ved om ikke det er yngre lokale spillere som kan holde minst samme nivå som både Mantyla og Matland. Hvorfor ikke la dem få sjansen, hvorfor ikke slippe dem til. Per nå ligger vi slik til på tabellen at vi ikke har noe å tape. Dei 3 svakeste lagene er så dårlige at dei kan umulig ta oss igjen, og vi kan ikke avansere noe, så hvorfor ikke gi sjansen til en av unggutta isteden for det vi stiller med. Det kan umulig være noe svakere. Ser selv 15-16 åringer som opptrer bedre enn dette. Det er det jeg stiller spørsmålstegn ved og som jeg ikke helt skjønner. Se på andre klubber hva dei slipper til. Odd, som er et topplag yngler jo med nye unge spillere. GI DEM SJANSEN i steden for det som gjentatte ganger har vist seg å være for dårlig. Så lar jeg heller i denne omgang ballen ligge død i diskusjonen om hvem som er skyld i å hente Mantyla i sin tid og også Skagestad som ikke var god nok sist gang han var her, og heller ikke er det denne gangen, og ikke minst hvem som evner å gi Matland ny kontrakt. Er rimelig sikker på at i løpet av en uke kunne en funnet bedre unge alternativer innen 2-3 times radius rundt og utenfor Ålesund by.
Vi er enige vi ;)

Jeg også stiller spørsmålstegn ved hvorfor det ikke er spillere under A-laget som ikke er i nærheten av å kunne komme inn å få spilletid, når enkelte av de etablerte spillerne så til de grader ikke presterer.

LØVrE
Innlegg: 681
Registrert: søn apr 21, 2013 14:12:54

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av LØVrE » ons sep 23, 2015 07:36:06

Til cupmester 2002 : AMEN !

Var det forresten ikke Aabrekk som henta Mäntylä ?
Han bør selges umiddelbart i neste vindu sammen med Matland , Skagestad og ikke minst Mos (som utrolig nok har vært toppscorer i Tippeligaen og spilt hos Solbakken i København - forstå det den som kan !) ...

Og uttrykket "å spare seg til fant" er blitt en boomerang for AaFK ; de kjøper billig vrakgods når de skal erstatte støttespillere som Tollås (som riktignok på langt nær har imponert hos Reka) , Barrantes , Ulven , Philips , Hamed Allah , Jalasto , Parr , Jäger osv) ... og hvor blir det av pengene - de fikk faktisk over 50 mill. bare for Lindegård/Hamed Allah !?

Med litt kløkt kunne Aafk også beholdt Arnefjord (med sin rutine) ut denne sesongen , og hvorfor gikk Jalasto til bunnlaget (den gang) Stabæk ...

AaFK kunne med litt mer kløkt/profesjonalitet i ledelsen (les ; Hoff/Mjelde) hatt disse forsvarsspillerne å velge mellom :
Jalasto - Jäger - Philips - Arnefjord - Latifu - O. Lie - Dyrestam ...
Med f.eks. Jäger - Arnefjord - Dyrestam - Philips (eller Philips som kantspiller og f.eks. Jalasto som sideback), ville AaFK kanskje vært oppe og kjempet med Godset/Molde/VIF om 5. - 6. plassen , men dette blit jo i etterpåklokskapens ånd - dessverre ...

Og ja , Bremhe ; jeg støtter også at TF får fortsette som hovertrener , og med hensyn til "klatring på tabellen" var det resten av sesongen og TFs uttalelser før LSK-kampen jeg refererte til - ikke fra han overtok etter Mr Håndbrekk og laget lå sist ...

Heldigvis har Sandefjord -som allerede er fortapt- , TIL , Mjøndalen og Start kapret svært få 3-poengere ...
Det (+ AaFKs forholdsvis solide hjemmeform) er det eneste som har forhindret at klubben ligger helt nede i gjørma og er innblandet i nedrykksstriden ...

Med 3 poeng mot Sandefjord er etter alle solemerker plassen reddet - mye pga TF/KOF som også var grunnen til at BHR (og kanskje storebror på nyåret) og Hoseth (selv om sistnevnte har vært mye sjuk/skadet) er i klubben !

Men nok en gang "AMEN" til cupmester 2002s betaktninger ; sats på unge lokale krefter (for de finnes!) og ikke ubeskrevne utlendinger som Hoff & Co har fått til klubben ...

Binge
Innlegg: 6777
Registrert: man jun 10, 2002 02:51:27

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Binge » søn okt 25, 2015 17:37:31

Æres den som æres bør; i dag var Matland god, med en pondus i spillet som har vært fraværende så lenge jeg kan huske. Det krever en mann å komme seg opp igjen fra den hengemyra hvor han for litt siden hadde sunket til halsen. Thumbs up!

donaldduck
Innlegg: 356
Registrert: tir aug 16, 2005 19:37:13

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av donaldduck » søn okt 25, 2015 18:03:49

Enig
I dag var Matland god. Med en slik innsats og vilje kan han få et år til for min del....

gaddag
Innlegg: 2098
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av gaddag » søn okt 25, 2015 18:31:05

Binge skrev:Æres den som æres bør; i dag var Matland god, med en pondus i spillet som har vært fraværende så lenge jeg kan huske. Det krever en mann å komme seg opp igjen fra den hengemyra hvor han for litt siden hadde sunket til halsen. Thumbs up!

Sant nok.

Vatnebygder
Innlegg: 3308
Registrert: tir aug 02, 2005 22:10:38

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Vatnebygder » søn okt 25, 2015 19:23:52

Mye bra av Matland i dagens kamp, ikke minst på innleggssiden. Men burde absolutt vært tidligere oppe i Høiland på 0-1 målet, og på 1-2 målet slapp Linnes svært så lett til med innlegget sitt. Men så skal det vel også sies at både Skagestad og Dyrestam burde nøytralisert Elyounoussi.

cumshot
Innlegg: 1697
Registrert: tor jan 22, 2009 00:25:24

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av cumshot » søn okt 25, 2015 19:34:15

Det var vel Lie og Matland som var passive på 1-2, ubesluttsomt og usikkerhet på venstrekanten I hele år.

cumshot
Innlegg: 1697
Registrert: tor jan 22, 2009 00:25:24

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av cumshot » søn okt 25, 2015 19:35:06

Beste innsaten Matland har hatt på 2 år
donaldduck skrev:Enig
I dag var Matland god. Med en slik innsats og vilje kan han få et år til for min del....

sindre2
Innlegg: 1436
Registrert: fre des 17, 2010 20:44:22

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av sindre2 » søn okt 25, 2015 21:26:09

cumshot skrev:Beste innsaten Matland har hatt på 2 år
donaldduck skrev:Enig
I dag var Matland god. Med en slik innsats og vilje kan han få et år til for min del....

Skikkelig artig å se hvordan han trøkte til i duellene og faktisk vant enkelte løpsdueller(!)

weasel
Innlegg: 1273
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av weasel » søn okt 25, 2015 22:47:41

Matland har i mine øyne kommet seg vesentlig fra i fjor, blir gjerne med videre neste sessong . :)

Brukeravatar
Fantomet_Vika
Innlegg: 421
Registrert: søn mar 24, 2013 14:38:58

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Fantomet_Vika » tir okt 27, 2015 12:02:32

Om Matland signeres så slutter jeg fullstendig å gå på Aafk kamper. Mannen er under en under middels god tippeligaspiller, med toppnivå på "ok". Om Aafk gir Matland ny kontrakt så stadfester de kun sine egne labre ambisjoner. Det MÅ være en ung venstreback en eller annen plass i distriktet de heller kan satse på, om ikke, da står det virkelig dårlig til.

bilbulkerjens
Innlegg: 638
Registrert: ons sep 10, 2008 18:44:09

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av bilbulkerjens » tir okt 27, 2015 12:32:57

De må ikke engang tenke på å forlenge med Matland. Ikke ett sekund! (Hverken tanke eller forlengelse, for å klargjøre).

Binge
Innlegg: 6777
Registrert: man jun 10, 2002 02:51:27

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Binge » tir okt 27, 2015 12:41:20

Matland er og forblir høyst begrenset. Kjekt for ham at sesongen har endt med en liten personlig opptur, men som andre skriver; forlengelse av kontrakten blir ikke annet enn en stadfestelse av et destruktivt, provokativt lavt ambisjonsnivå.

gaddag
Innlegg: 2098
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av gaddag » tir okt 27, 2015 13:04:27

Binge skrev:Matland er og forblir høyst begrenset. Kjekt for ham at sesongen har endt med en liten personlig opptur, men som andre skriver; forlengelse av kontrakten blir ikke annet enn en stadfestelse av et destruktivt, provokativt lavt ambisjonsnivå.

Helt enig !

Brukeravatar
Nick Name
Innlegg: 869
Registrert: lør jul 13, 2013 01:03:31

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Nick Name » tir okt 27, 2015 15:06:38

Veldig kjekt at han får noen gode opplevelser på banen (i den grad tap mot Molde kan være det) som en avslutning på Aafk karrieren.

Stein
Innlegg: 819
Registrert: ons nov 23, 2005 11:47:44

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Stein » tir okt 27, 2015 15:14:07

Matland har vært en av AaFKs beste i høst.

Stein
Innlegg: 819
Registrert: ons nov 23, 2005 11:47:44

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Stein » tir okt 27, 2015 15:15:20

cumshot skrev:Det var vel Lie og Matland som var passive på 1-2, ubesluttsomt og usikkerhet på venstrekanten I hele år.

Nei, det var normalt AaFKs bestemann, Dyrestam, som sov inne i feltet.

trippelf
Innlegg: 3871
Registrert: ons sep 14, 2005 12:54:58

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av trippelf » tir okt 27, 2015 15:38:55

Matlands største utfordring på fotballbanen er jo snart Aafk fans, er ikke det betenkelig? Fyren har jo levert godt etter å ha ristet av seg all støyen tidlig i sesongen. Pr i dag forsvarer han absolutt en plass i stallen. Mye bedre med Matland her til vi evt har noen som er bedre i den aktuelle posisjonen.

Innleggene og frisparkene hans er viktige bidrag i et ellers dvaskt Aafk lag.

Wodewick
Innlegg: 601
Registrert: fre sep 12, 2014 22:10:01

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Wodewick » tir okt 27, 2015 16:31:23

Sitter nesten å håper på at Hoff trumfer gjennom en ny kontrakt for Matland, det er på tide med litt trykk den veien igjen...

Stormen har stilnet og pinadø så stikker Hoffern frem ansiktet sitt og soler seg i glansen av "momentium" sin signering av Elton John....

weasel
Innlegg: 1273
Registrert: tir okt 29, 2013 23:49:27

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av weasel » tir okt 27, 2015 17:20:55

Synes Matland har stått fram i år og er MYE bedre enn i fjor. Kan jo ha noe med ny trener å gjøre også. Jeg ønsker Jo Nymo Matland med videre også neste år :D.

pusur
Innlegg: 2
Registrert: tor okt 22, 2015 13:10:25

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av pusur » tir okt 27, 2015 20:38:35

No må folk begynne å tenke . Våres jobb er å bygge opp folk ,ikke å rake ned ,han er våres mann så lenge han er i klubben.Så vi må hjelpe han med å få bedre selvtilt i stede for å mobbe han.

gaddag
Innlegg: 2098
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av gaddag » tir okt 27, 2015 21:09:50

Det er klubbens fremtid som gjelder, ikke en enkelt spiller. Matland har 2 kamper igjen før han har spilt sin siste kamp for Aafk på kontrakten sin.
Stallen er smikk full av middelmådighet og MÅ fornyes. Da er Matland ganske enkelt ikke god nok i og med han ikke har kontrakt videre, selv om han har vært bedre enn både Gretarsson og Mantyla dette året.
Har ikke noe imot Matland, virker som en flott fyr, men dette er ikke en breddeklubb tross alt.

Grytebust, Bjørdal og Leke er udiskutable om de ønsker å bli med fremover. Resten bør vurderes nøye før de får ny kontrakt.

pusur
Innlegg: 2
Registrert: tor okt 22, 2015 13:10:25

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av pusur » tir okt 27, 2015 21:28:18

Neste år er det noen andre som får gjennomgå . Så det er ikke bare han det gjelder ,det gjelder ukulturen her generelt.

Wodewick
Innlegg: 601
Registrert: fre sep 12, 2014 22:10:01

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Wodewick » tir okt 27, 2015 22:40:15

Veldig sjelden om noen gang at noen har fått så mye pes som Matland, og det spesielle er at det trolig aldrig hadde skjedd om klubben ble drevet fornuftig.. Hadde vi hatt en god ledelse så ville kontrakten til Matland aldri vært forlengen sist.

Det var etter den siste kontrakten at hetsen tok overhånd, før det så fikk han pes for dårlige kamper og også en og annen overhaling av enkelte her inne. Men det får også andre spillere som ikke presterer eller over tid har vært dårlige....

Ledelsen må nok ta på seg hovedskylden når den gikk mot sport og forlenget, selvfølgelig bør folk beherske seg men klubben har så mange svake ledd nå at folk blir forbannet og jeg ser ikke noen løsning i sikte selv om dem nå skal "forsterke" til neste år. Hvor er dem som skal finne høy kvalitet til lav pris osv... og heile den regla der....

krølltango
Innlegg: 82
Registrert: fre feb 28, 2014 18:17:02

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av krølltango » tir okt 27, 2015 23:59:55

Kommer aldri til å hylle middelmådighet når det kommer til mennesker som tjener penger på å spille fotball. Som vensteback kan du ikke være fornøyd med en fotballkamp når du har stor skyld i målet som gjør at vi taper kampen. At han har truffet på noen innlegg i år veier ikke opp for elendig backspill og to år uten å gjøre noe som helst. Sikkert en knakende kjekk kar, men på venstreback trenger vi noe nytt.

Brukeravatar
Tottsy
Innlegg: 1823
Registrert: man okt 16, 2006 20:23:25

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Tottsy » ons okt 28, 2015 00:11:09

Ingen tvil om at Matland har kommet seg i det siste, men det betyr ikke at klubben ikke bør satse sterkere inn mot neste år. Fullt mulig å få noen inn med mer fart og et høyere bunnivå. Ferdig med den saken. Klubben må heller fokusere på å forlenge kontraktene til nøkkelspillere som Grytebust, Dyrestam osv.

trippelf
Innlegg: 3871
Registrert: ons sep 14, 2005 12:54:58

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av trippelf » ons okt 28, 2015 01:00:07

Om vi sammenligner eks Aafk Ville Jalasto med Matland, så ser jeg ikke Matland komme særlig dårlig ut i den duellen! Jalasto har omtrent samme tempo, dårligere fot, flere kamper og kroner sesongen med en TL medalje, fordi han spiller på et bedre lag! At Aafk bør ha en back til neste år er jeg enig i, men ser få brukbare alternativer til lommerusket som Aafk har å tilby. Da er Matland, som er en av de mest brukte spillerne i år fornuftig å re-signere for kommende sesong.

Brukeravatar
Spiff
Innlegg: 740
Registrert: tor nov 10, 2005 16:43:30

Re: JO NYMO MATLAND

Legg inn av Spiff » ons okt 28, 2015 07:15:10

Useriøst å legge skylden for 1-2 målet på Matland. Han fikk null hjelp fra midtbanen og ble en mot to. Finnes vel knapt en venstreback i verden som klarer å både støte og følge løpet i en slik situasjon. Det var midtbanen (Aron) som ikke fulgte løpet til Linnes og midtforsvaret som som ikke klarte å være først på innlegget.

Slik Matland fremsto mot Molde er det beste jeg har sett fra han. Gi han ett år til. Lei ut Gretarsson til førstedivisjon og få inn en reell konkurrent på venstrebacken. Lie er best som midtstopper og må få spille der.

Svar