Moderator: Arcturus

Svar
aafk abu
Innlegg: 418
Registrert: søn apr 05, 2015 13:37:51

Geir S Vik

Legg inn av aafk abu » tor des 14, 2017 09:55:15

Må berømme den nye daglige lederen for håndteringen av avgangen til TF og "folkemøtet". Han fremsto stødig, seriøs og engasjert i Smp etterpå. Det går an å forstå at det er vanskelig å komme inn og gjøre alt for mye endringer midt i sesongen, da blir en å høre på de som representerte kontinuiteten, dvs TF og evt styret.

Det er all grunn til å tro at AAFK har muligheter til gjenreising med GSV i førersetet. Det ser lyst ut. Når det er sagt så ser en hvor viktig riktige personer er og valget av ny hovedtrener er et slikt. Det er ikke noen god ide å få inn ennå en trener som er enig med siste taler.

Så til et par punkter GSV bør ta tak i:

Åpenhet. I forbindelse med "folkemøtet" så sa GSV at dette var et godt tiltak og burde gjøres oftere. Men jeg vil si til GSV at dersom det er behov for "folkemøte" så er det to streker under svaret på at du GSV ikke er åpen nok. SMP og Nytt i Uka er to kanaler som villig bruker plass på alt du har å komme med. I vekstperioden i klubben hadde ledelsen også noen venner som var aktive på Speakers Corner som alltid hadde kilder i klubben og ofte hadde rett angående rykter om nye spillere etc. Regelen i Aafk burde være så enkel at "kan du ikke si en ting offentlig, så bør du ikke gjøre den tingen". Dette er en bedrift som er lever av kun en ting, offentlig interesse. Holder du noe skjult så motarbeider du hele essensen i bedriften. Jeg vil gå så langt som til å si at det er kun sykemeldinger av ikke-sportslig karakter som ikke bør proaktivt snakkes om til offentligheten. Ingen ting annet kan være hemmelig. Se på RBK, se på Aafk under (Aambakk/Vågnes/Normark), full åpenhet.

Økonomi. Aafk har økonomiske utfordringer, det skal lages et budsjett som er bortimot 20 mill lavere enn i år. Noen får sparken eller blir permittert, andre aktiviteter må reduseres etc. Dette er greit, men det er viktig å prøve å gjøre 2 ting på en gang. For det er TYDELIG at Aafk har en eller flere økonomiske lekkasjer som gjør at klubben til tross for høyere omsetning ikke får igjen for dette på bunnlinjen. Når en sammenligner med en tilsvarende klubb og ser at vi har 15-20 million mer i omsetning og relativt lik drift mht til anlegg og "headcount" skulle en tro at vi da satt igjen med differansen på bunnlinjen. Men det gjør vi ikke. Det er derfor å anta at det er betydelige kostnadslekkasjer i klubben. Jeg tror at sentrale tema i lekkasjeproblematikken ligger rundt
1. dårlig spillerlogistikk/kontrakter pga bruk av spillerpooler som Tangopoolen. Mål nummer en må være at INGEN spillere skal leveres inn i en pool av Aafk. Dette er jo stikk i mot hensikten til en spillerpool uansett. Poolen skal jo skaffe spillere, ikke få spillere (feks Leke). Spillerpooler gjør det også umulig å kvitte seg med spillere som ikke leverer(feks Mantyla).

2. Stadion kontrakten. Her er det jo et langt lerret å bleke. Hvordan står det feks til med inntektene fra stadionnavnet? Kan ikke stadionnavnet selges på nytt nå?

3. Trenere. At dere holder på stillingen som sportssjef fordi trenerkaoset oppigjennom langt på vei har vært et resultat av manglende sportssjef. Det er usannsynlig dyrt å betale for 2-3 trenere til enhver tid.

4. Sponsorer. Sponsorene får en for god deal. Dette er noe som dessverre er typisk Sunnmørsk, at en vil ha noe igjen for pengene. En av grunnene til svikten på publikumssiden i dag er at cupfinalebillettene som ble tildelt klubben i all hovedsak ble gitt til sponsorene. Problemet klubben ikke forstår er at sponsorene er der kun pga publikumsinteressen. Når publikum blir sviktet slik av klubben så gidder de ikke lenger kjøre fra Haramsøya eller Stranda eller Ørsta for å se på Aafk kamp. Da sitter du kun igjen med pensjonistene i Ålesund som uansett ikke gadd å dra på cupfinalen. Dette med cupfinalene er bare et eksempel, men det er tydlig at Sponsorene får alt for mye.

Det er ihvertfall viktig at GSV skaper sin egen sannhet og ikke hører på alle andre i klubben om hva en kan og ikke kan få til. Dette bli som å asfaltere opp en vei som er blitt helt sporet av slitasje. Før har alle sittet helt rolig å fulgt sporene....... utfor stupet.

Brukeravatar
Link
Innlegg: 124
Registrert: lør mar 16, 2013 19:42:59

Re: Geir S Vik

Legg inn av Link » fre des 15, 2017 13:58:11

Mange gode poenger av trådstarter her.

Direktørstillingen i AaFK har i årevis vært omgitt av en *XXXX* i tiden da Henrik Hoff styrte skuta. Nå er Geir Steinar Vik kaptein - en person som virker både sympatisk og dyktig for mannen i gata. En godt likt sjef med god erfaring fra reiselivet på Sunnmøre. Han har fortalt folk utenfra historien om reiselivet på Nordvestlandet.

Nå har Vik muligheten til å fortelle folk en ny historie.

Ja, vi har rykket ned. Ja, det er i manges øyne en krise. Ja, klubben har brukket rygg. Ja, fremtidsutsiktene er dystre mtp økonomi og spillerflukt, men dette kan faktisk være et godt utgangspunkt. Nå har Geir Steinar Vik en gyllen mulighet til å gjenreise klubben, og samle Sunnmøre igjen. Det må starte med han, og det må starte med hvilken historie han vil fortelle.

Han kan starte med å ansette en fotballfaglig trener med en tyngde som vil tiltrekke spillere, sponsorer og gi folket noe å tro på. Mange ledere har ytret rådet om å ansette folk som er flinkere enn dem selv. Det trenger både AaFK og resten av sunnmøre mer enn noen gang. Vi trenger IKKE negativt prat, dystert snakk om dårlig økonomi og hvor jævla vanskelig vi har det her oppe på det forblåste Nordvestlandet. Vi trenger optimisme og en suksesshistorie! Vi trenger positivitet og et produkt som folk VIL identifisere seg med!

De må få på plass en trener, tette økonomilekkasjene, og få tak i spillere som VIL spille for AaFK. De kan gjerne være billige og lokale, og vi trenger nok av dem slik at vi kan spille 11 mot 11 på trening og få god nok kvalitet på øktene. Den viktigste ansettelsen nå er treneren, og min favoritt er Jørgen Lennartson. Han er ledig, og vet hva han gjør.

* Innlegget moderert pga upassende ordbruk.
Mvh adm.

trippelf
Innlegg: 3868
Registrert: ons sep 14, 2005 12:54:58

Re: Geir S Vik

Legg inn av trippelf » man jan 15, 2018 08:37:56

På Aafk's cup i helgen var hele banden samlet, også den nye daglige lederen. Der Hoff spiste ferdigpilla sjømat og tapas med Haagensen banden, er Vik med i dugnadsgjengen. Slikt varmer et Sunnmørshjerte. Å ha en direktør som bidrar smitter, en som aldri har gjort en feil i sitt liv skaper motsatt effekt! Ferdig snakka.
Aafk er på vei oppover..

Roy-kenneth
Innlegg: 103
Registrert: søn nov 26, 2017 23:19:29

Re: Geir S Vik

Legg inn av Roy-kenneth » ons jan 17, 2018 19:41:09

Vik er ute på aafk.no og deler sine tanker,og informer..har tro på denne lederen,var på coop cupen og der satt han tilgjengelig og synelig for alle,tror han med sin folkelighet og handlekraft kommer til å gjenreise aafk.

AbbySC
Innlegg: 2464
Registrert: ons sep 07, 2005 12:01:32

Re: Geir S Vik

Legg inn av AbbySC » tor jan 18, 2018 11:02:04

Synes klubben skal ha ros for at de nå er både meddelsomme, aktive og synlige i media, sosiale media og på hjemmesiden. Fortsett slik!

Brukeravatar
Link
Innlegg: 124
Registrert: lør mar 16, 2013 19:42:59

Re: Geir S Vik

Legg inn av Link » fre jan 19, 2018 10:25:35

Enig! Mer av dette. Kommunisèr med supporterne. Som stødig podcast-lytter synes jeg det er KJEMPEBRA med den nye tangopod-en f eks. Første episode var veldig bra. Nå gleder jeg meg til å høre mer fra gjester, både i og utenfor AaFK.

Brukeravatar
tl007
Innlegg: 4705
Registrert: lør des 09, 2006 13:49:02

Re: Geir S Vik

Legg inn av tl007 » man feb 05, 2018 23:07:21

Ja, her er de som skal ta Eliteserien tilbake:
http://www.smp.no/100Sport/fotball/Dett ... 9633b.html

Smp har for sikkerhets skyld skrevet det t o ganger
At de skal gjenreise klubben er vel å ta hardt i siden AaFK har vært i eliteserien en årrekke

Krå Myra
Innlegg: 1205
Registrert: man jan 01, 2018 13:52:13

Re: Geir S Vik

Legg inn av Krå Myra » tir feb 06, 2018 00:51:48

CVen har ett nedrykk hittil, ikke mer, men trolig også et opprykk til høsten så da ser den straks bedre ut ;-)

Store utskiftinger passer bra i OBOS, men i det lange løp så er det kontinuet og kontinuerlig utvikling av kompetanse og strategi som gir resultater. Litt nytt i styret vil sikkert ikke være dumt det heller. Mer fotballfaglig i styret.

Den store utfordringen er å få tilbake 3-4000 på tribunen. Med stor publikumsentusiasme så kommer det også mer penger fra publikum og sponsorer og en får større sportslige ressurser. Men Vik er jo markedsføringsmann så en får krysse noen tusen fingre for at publikum også kan lokkes tilbake til stadion.

AsE987
Innlegg: 1526
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Geir S Vik

Legg inn av AsE987 » tir feb 06, 2018 08:43:25

Synes dette var en fin artikkel jeg. Det beviser at utskiftningene HAR skjedd, kun et fåtall av disse var allerede i klubben før de fikk dagens posisjon. Håper virkelig at denne gjengen lykkes med å ta AaFK til nye høyder!

Brukeravatar
tl007
Innlegg: 4705
Registrert: lør des 09, 2006 13:49:02

Re: Geir S Vik

Legg inn av tl007 » ons feb 07, 2018 16:13:07

Sikkert en bra gjeng dette. Men hvor er personlighetene? Den eneste er vel Loberto ? ;) Han kan finne på det helt uventede.

Krå Myra
Innlegg: 1205
Registrert: man jan 01, 2018 13:52:13

Re: Geir S Vik

Legg inn av Krå Myra » ons mai 23, 2018 16:09:49

Med Vågnes på plass og Skiri før det så må en nesten berømme styret og direktør for å være veldig dyktige på organisasjonsbygging i et år en barberer budsjetter.

Det er et mer sportslig solid kompetent og dynamisk Aafk som kommer tiibake til eliteserien.

1aafk
Innlegg: 561
Registrert: tor jul 27, 2017 22:58:40

Re: Geir S Vik

Legg inn av 1aafk » ons mai 23, 2018 21:14:31

Ser veldig bra ut, dette. Med Vågnes og Skiri på plass, trur eg dette vil bli svært positivt på alle måter. Vågnes har nok noen namn på blokka til vinduet åpner, skal du sjå.

Brukeravatar
Even beinløs
Innlegg: 483
Registrert: lør jun 25, 2005 19:09:16

Re: Geir S Vik

Legg inn av Even beinløs » tor mai 24, 2018 16:17:11

Så var det 'bare' IMN som mangler....?

''Totalt verdensherredømme'' innstilling må da være nettopp det vi trenger? :roll:

https://www.dagbladet.no/sport/min-oppg ... t/66236135

Bilde

Vatnebygder
Innlegg: 3236
Registrert: tir aug 02, 2005 22:10:38

Re: Geir S Vik

Legg inn av Vatnebygder » søn jan 06, 2019 19:53:41

Krå Myra skrev:
ons mai 23, 2018 16:09:49
Med Vågnes på plass og Skiri før det så må en nesten berømme styret og direktør for å være veldig dyktige på organisasjonsbygging i et år en barberer budsjetter.

Det er et mer sportslig solid kompetent og dynamisk Aafk som kommer tiibake til eliteserien.
Som vi alle vet så ble det ikke noen tilbakekomst til eliteserien, og hva som gikk galt evalueres nå både tre og fire ganger skal vi tro daglig leder Vik på klubbens hjemmeside.

- Vi jobber for å finne årsakene, unnskyldninger er lite konstruktive. De gir liten læring, få svar og fører heller ikke med seg noen forbedring. Vi leter etter svar. To evalueringsrunder er allerede unnagjort. Flere runder blir tatt. Vi graver i prioriteringene, valgene, prosessene og håndteringen. Vi leter etter forbedringer for å bli bedre. Vi kan alle bli bedre. Vi ser forbedringspunkter, konstaterer en bestemt Geir.
Sammen med blant andre hovedtrener Lars Bohinen og sportslig leder Bjørn Erik Melland evalueres sesongen vi nå har lagt bak oss. Uten å gå for mye inn på innholdet før evalueringen er helt ferdig, trekkes sommerens overgangsvindu frem som en faktor.
- Vår interne evaluering er omfattende og detaljert, og hovedtrekkene klare.

Etter 2017-sesongen som også var en stor skuffelse og fiasko i og med at det ble nedrykk, ble det jo også gjort flere evalueringer, og det ble også sagt at kompetente personer utenfor Aafk også skulle levere sin evaluering til styret. Men om det i virkeligheten ble gjort og av hvem kom aldri ut i media. Ut av kommentarene på hjemmesiden fra GSV så er jeg usikker på om det ikke er rett at det burde leies inn profesjonelle folk som burde gjøre evalueringsarbeidet. At en klubbadministrasjon og sportslig team skal gjøre dette opptil flere ganger uten noen kritiske røster fra utsiden blir som å sette bukken til havresekken. Men gjerne også sette årets sesongevaluering opp mot fjorårets(for sesong 2017), så bør der vel være nok å ta tak i.

Galiat
Innlegg: 16816
Registrert: lør jan 10, 2004 21:41:00

Re: Geir S Vik

Legg inn av Galiat » man jan 07, 2019 03:27:15

For første gang på mange år går vi ikke i minus,Så utgangspunkt har ikke vært bedre på minst 10 år økonomisk.i fjor på samme tid hadde dem brukt opp kreditt korta, på og lønne spillerane.Så jeg håper nye forsterkninger kommer,Der vi trenger dem mest.Før stallen er klar er det vanskelig og tippe åres sesong

aafk abu
Innlegg: 418
Registrert: søn apr 05, 2015 13:37:51

Re: Geir S Vik

Legg inn av aafk abu » man jan 07, 2019 04:59:30

Blir jo helt idiotisk å peke på sommervinduet som en årsak til manglende opprykk. Kan ikke se annet enn at det kom inn spillere som Bohinen ønsket. Ser heller dette fokuset som en måte å skyve ansvaret over på Melis for at Bohinen feilet fullstendig. Men da synes jeg heller at Melis bør få pes for å ha ansatt Bohinen, og ikke for sommervinduet.

Latterlig at Bohinen får fortsette. Hjelper ikke å få orden på økonomien når folk samtidig gir f i hele klubben.

Bohinen virker på meg som en sta og humørløs fyr. Kjempebra kombinasjon mht å bygge entusiasme.

vevat
Innlegg: 398
Registrert: tir okt 02, 2012 13:05:08

Re: Geir S Vik

Legg inn av vevat » man jan 07, 2019 08:05:28

Årsaken for nedturen i Aafk, ligger nok lenger bak i tid. Da snakker vi om sluttspurten i Henrik Hoff sin periode. Det er nok en del grep som gjerne skulle være gjort i ettertid, men det tar tid å få en synkende skute på rett kjøl igjen.

Brukeravatar
tl007
Innlegg: 4705
Registrert: lør des 09, 2006 13:49:02

Re: Geir S Vik

Legg inn av tl007 » ons jan 09, 2019 16:00:08

Jeg vil tro at på kort sikt var vedtakene i ubrukelige NFF med på å stille AaFK tilbake til OBOS-ligaen

Svar