Moderator: Arcturus

Guru
Innlegg: 9415
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Guru » ons mai 08, 2019 12:15:20

Evig tema. Alltid aktuelt. Særlig var det ein del diskusjon på Sunnørsposten si tekstoverføring under Aalesund-Sogndal. Nokon gjekk så langt som å kalle det ei skandale at Isak Dybvik ikkje var med.

La oss starte med eit steg tilbake.
- Vi er alle samde om at vi ønsker flest og best mulig lokale spelarar på laget.
- Samtidig skal vi prestere heile tida. I år er det opprykk som er minstekravet.

Track recorden vår er ikkje håplaus. Vi har fått fram ein håndfull gode spelarar dei siste åra. Men ikkje nok til at vi kan slå oss på brystet og seie at vi er gode. Trur kanskje "heilt middels" er ein riktig beskrivelse. Det kan vi ikkje vere fornøgde med.

Opp gjennom vår moderne historie har vi fleire historier å fortelle. Om spelarar som plutselig har slått til. Og om talent vi har venta på i årevis som rolig har forsvunne ut utan å sette store spor. Sist sommer mista vi Anders Waagan (lenge omtalt) og Emil Solnørdal (nesten like lenge). Begge var i A-stallen. Det var knytta forventninger til begge. Dei fekk cirka ingen tid på bana. Dei har no tatt ein annan veg. Før sesongen forsvant også Joakim Barstad allereie før han kom inn i A-stallen. Kanskje han vi hadde venta aller mest på. Samtidig brukte Jørgen Hatlehol og Sondre Fet sesongen på å befeste plassen sin som viktige spelarar i AaFK. Ikkje soleklare førstevalg, men viktige spelarar.

Vi kan gå lenger tilbake og leite opp fleire historier. Det trengs ikkje.

I vår har vi 5 spelarar på b-lista. Isak Endal (keeper), Håvard Mork Breivik (jan.'01), Tobias Sagli (sep.'01), Isak Dybvik Määtä (sep.'01) og Vetle Fiskerstrand (mar.'00). Spelerane på denne lista har ikkje lov til å starte seriekampar, men kan kome inn som innbytter 3 gongar. Når den kvoten er oppbrukt må dei få proffkontrakt dersom dei skal få spele meir. Så langt har Fiskerstrand to innhopp medan Dybvik har fått vere med på benken.

I tillegg har vi Markus Karlsbakk (mai '00) som er med i A-stallen. Og tilreisende talent som Kristoffer Hay (aug.'98) og Pape Gueye (sep.'99). Akkurat det siste - tilreisende talent - er ein eigen kategori. Molde sin suksess er i stor grad bygd på å hente og videreutvikle slike.

Kva er den beste måten å få spelarar over frå "ung og lovende" til "førstelagsspeler"? Nokon nevnte Stabæk som bruker mange unge spelarar. Har dei bedre talent enn oss? Har dei færre etablerte A-lagsspelarar? Eller er det vilja til å gi dei tillit som er forskjellen?

2018 var ikkje noko stort år for talentutviklinga vår. 2019 har begynt bedre. Samtidig er vi den lykkelige innehaver av ein stall med 25 A-spelarar. Vi har berre 11x90 minutt å fordele kvar kamp. Det er mange som skal ha sitt, og vegen frå b-lista til laget blir lang. Takket vere skadeproblem har det likvel blitt god plass til ungdommen i kamptroppane. Mot Notodden begynte skadene å sleppe taket. Då forsvant Fiskerstrand og Dybvik ut av troppen. Mot Sogndal var endå fleire tilbake, noko som sendte Karlsbakk og Hay på tribuna. Eg går ut frå at det var ei rein sportslig vurdering bak dette: "Vilket lag og tropp gir størst sannsynlighet for å vinne i dag?"

Lars har skrytt stort av både Markus Karlsbakk og Isak Dybvik i år. Ingen av dei har serieminutt endå. Har dei grunn til å bli sure? Skal dei la seg inspirere av å vere så nær? Lærer dei noko av å sitte på benken? Og kva med spel på andrelaget? Blir det meir lærerikt når halve laget er spelarar frå A-stallen? Så har vi eit enkelt spørsmål: Skal vi kvotere nokon spelarar inn i troppen? Det er trass alt plass til 7 spelarar der. Om det er ein ung gut eller to der, så er det fullt mulig å sette dei inn dersom kampforløpet legger opp til det. Det er berre å vrake ein av dei andre. Endå meir ekstremt kan vi gi kampar frå start til dei yngste i A-stallen. Er det rett?

Talentutvikling handler sjølvsagt om tid. Det er sjeldent vi får betalt frå første spark, slik vi gjorde med Fredrik Ulvestad og Henrik Bjørdal. Nokre er klare frå dei er halvvaksne, andre må matchast på ein heilt anna måte. Nokre spelarar er tolmodige, andre leiter fort etter alternativa. Nevnte Solnørdal - og broren - gjekk til Rosenborgakademiet. Rykte kasta ut på sunnmørsposten påstår at andre klubbar held oppsikt med spelerane våre som ikkje har fått kontrakt endå.

Tusen valg, vurderinger og hensyn. Til slutt blir vi vurdert på resultata. Kva treng vi for å vere fornøgde når vi ser oss tilbake førstkomande desember?
Nokon veit bedre enn andre

Sulalenning
Innlegg: 182
Registrert: man sep 29, 2014 22:33:56

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Sulalenning » ons mai 08, 2019 14:29:46

Guru skrev:
ons mai 08, 2019 12:15:20
Spelerane på denne lista har ikkje lov til å starte seriekampar, men kan kome inn som innbytter 3 gongar. Når den kvoten er oppbrukt må dei få proffkontrakt dersom dei skal få spele meir.
Trur dette ikkje stemmer lengre? Ifølge skriv fra NFF 2016:
Spillere på spilleliste B kan delta i kamp for klubbens lag i Tippeligaen og OBOS-ligaen
inntil tre ganger uavhengig av om dette er fra start eller som innbytter.
Når en spiller på spillerliste B har deltatt i kamp tre ganger, må spilleren inngå
profesjonell kontrakt og meldes inn på spillerliste A før han kan delta i kamp fire.

aafk abu
Innlegg: 418
Registrert: søn apr 05, 2015 13:37:51

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av aafk abu » ons mai 08, 2019 19:44:00

Stabæk sin utviklingsavdeling er tilknyttet NTG (Norges Toppidrettsgymnas tror jeg det er forkortelse for). Dette er det fremste gymnaset for idrett i Norge sammen med det på Meråker som alle langrennsskifolka går på. Så det er ikke tilfeldig at Stabæk er bedre enn alle andre. Det en ser er at i Stabæk så har de unge talentene kommet mye lengre rent fysisk enn hos andre klubber. Grunnen er nok at de trener hele tiden på NTG, altså vesentlig mer enn andre talenter.

En annenting er at Stabæk har et bevisst forhold til miksen av alder på spillerne. Og så har de en tanke om at spillerne kun er på gjennomreise i Stabæk. De har ikke som mål å holde lengst mulig på egne talenter. Aafk har jo stort sett havnet i unåde hos sine talenter og de har gått gratis fordi Aafk har skulle holde på de lengst mulig. Det er svært viktig å skjønne at spillere som blir for gode for en klubb bør få gå videre. Se på Vebjørn Hoff. Han har jo blitt en av de beste spillerne i Norge etter han forlot Aafk. Tenk om han skulle ha kastet bort talentet i Obos-ligaen med anti-fotballen til Bohinen. Ville vært krise for han det.

Problemet med spillerutvikling er at å være en god spiller på ett nivå ikke nødvendigvis betyr at du tar neste nivå. For fysisk utvikling har svært mye å si. Når det gjelder Waagan og Solnørdal så var begge disse ikke klare fysisk for Obos nivået i fjor. Barstad er en annen sak, han så ut til å ha det som skulle til, men Aafk fucka det opp med han. En annen spiller vi burde hatt i Aafk er han som gikk fra Herd til Raufoss. Her burde jo enhver som driver med utvikling av spillere i Aafk skjønt at dette var en spiller som ville få de fysiske forutsetningene som skal til. Isak Dybvik ser ut til å være en spiller som kan ta nivået ganske raskt, så her er det viktig at Aafk ikke fucker det opp igjen. Jeg mener også at det er viktig at de får innpå Hay. Det er ingen grunn til at Hay ikke skal spille. Fra å spille alle kampene på et godt Tromsdalen lag på høsten i fjor så er det galskap at han nå skal råtne vekk på benken.

gaddag
Innlegg: 2066
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av gaddag » søn mai 12, 2019 10:12:57

Vanskelig balanse dette her. Vi vil ha et lag som vinner alle kampene og rykker rett opp. Har derfor forsterket med mange gode spillere. Ikke lett å drive utvikling av talentene samtidig da og gi de spilletid.
Når vi snakker alder. Kapteinen på Ajax laget er 19 år, scoret mot både Juventus og Tottenham..!!!

gaddag
Innlegg: 2066
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av gaddag » man mai 13, 2019 16:58:15

Sitter og ser Aafk2-S082 på SMP tv nå. 5-0 til Aafk2 etter første omgang..:O

Men jeg ser mest på enkeltspillere. George, Mataa, Olafsson ser veldig bra ut må jeg si.

urban
Innlegg: 525
Registrert: tor apr 28, 2005 19:34:48

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av urban » man mai 13, 2019 17:15:48

Ikke glem Karlsbakk!!

Brukeravatar
Blaudis
Innlegg: 825
Registrert: ons aug 24, 2005 01:33:42

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Blaudis » man mai 13, 2019 20:44:57

Artig å se på andrelaget, ballspillende og offensive, kommer rundt på kantene, ikke minst Tega. Ikke en eneste pasning bakover/innlegg så bare å slippe ungguttene til så blir det underholdende på CLS

gaddag
Innlegg: 2066
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av gaddag » man mai 13, 2019 20:53:27

urban skrev:
man mai 13, 2019 17:15:48
Ikke glem Karlsbakk!!
Nei sant det. Imponerende med 4 mål på en omgang selv om 2 var straffespark. Samtidig hadde han litt for mange balltap som vil kunne straffe seg veldig på et høyere nivå.
Men et stort talent som vi kunne bli en toppspiller for Aafk om han jobber videre og har tålmodighet.. :)

Guru
Innlegg: 9415
Registrert: man jan 26, 2004 22:46:57

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Guru » man mai 13, 2019 20:53:53

Såg litt på kampen. Riktignok berre andre omgang. Stemmer det at ei låg i 3-4-3?

Mawete
Hay Sæthre Breivik
George Ljoså Sagli Nossen
Määtä Fiskerstrand Karlsbakk

Syns uansett at Karlsbakk er nødt å vere med mot Tromsdalen. Eit minimum av belønningsregime må vi ha, og fire mål er fribillett til troppen.
Nokon veit bedre enn andre

Princyz|p
Innlegg: 1716
Registrert: lør mai 25, 2002 05:03:37

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Princyz|p » tir mai 14, 2019 22:59:07

Har endelig begynt å følge andrelaget tett igjen etter noen år, og tror jeg har valgt riktig sesong. Karlsbakk var jeg allerede klar over hadde et eller annet ved seg etter treningskamper for a-laget, det har foreløpig vært en fryd å følge han det jeg har sett for AaFK2 i år. Meget god nærteknikk og mister nesten aldri ballen. Tar kloke, enkle og ofte kreative valg.

Også veldig imponert over Isak Määtä. Stor og sterk, og samtidig kjapp og god med ball. Synes han viste mye av dette i cupen mot Bergsøy, men det er mot lavere motstand enn han møter til vanlig i 3.divisjon. I går var han meget god mot et ganske sterkt Sarpsborg 2-lag med flere spillere med eliteseriekamper. To mål og begge straffene kom slik jeg husker fra hans side i 1.omg, og Sarpsborg gjorde bytter på den sida for å demme opp mot han og Tega George allerede før pause.

Vetle Fiskerstrand har jo allerede fått prøve seg med en del innhopp i år, og da har han vist stor vilje og løpskapasitet. Kjekt å se at han løper nesten like fort med ballen i beina også for AaFK2, og han er vanskelig å stoppe med lovlige midler. Kald foran mål også.

Ola Ljoså er vel stort sett yngstemann på dette laget, men likevel kaptein og den som styrer tempo på midtbana. 2002-modell som har vært skada i nesten 1,5 år før han var tilbake i vinter. Mektig imponert av han! Beskrivelsen av Karlsbakk passer også til Ljoså, og hvis disse to guttene holder seg skadefri og fortsetter utviklinga så har vi mye moro i vente på CLS framover.

AsE987
Innlegg: 1665
Registrert: tir jan 05, 2010 21:02:12

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av AsE987 » ons mai 15, 2019 13:55:10

Fin rapport Princyz|p!

Artig å høre om de unge og lovende i klubben som kan bli våre neste A-lagsspillere.

Arcturus
Innlegg: 3875
Registrert: man sep 16, 2002 11:33:32

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Arcturus » ons mai 15, 2019 14:57:08

Thumbs up Princyz|p!
Keep'em coming :)

trippelf
Innlegg: 3870
Registrert: ons sep 14, 2005 12:54:58

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av trippelf » man mai 27, 2019 10:18:14

I Europas bakgård slipper ikke unggutta til. Tromsø og Stabæk har de yngste lagene i TL og ligger sist, der er en sammenheng. Deila i VIF er opptatt av en sunn balanse, som han hadde også i Godset. 7 unge, 7 midt og 7 rutinerte. RBK kjører med et damplokomotiv. I Aafk har vi Bohinen, en mann jeg er drit lei av. Vi leder tabellen med en spillerstall som er langt bedre enn resten av Obos og har ikke imponert eller spilt overbevisende fotball siden Fredriksen dro. Så har vi de unge som aldri får en sjanse. Ta Cupkampen mot Florø, hvorfor var ingen av de yngre med der? En Karlsbakk foran en Nenass f.eks? Bohinen satser ikke på ungdommen, men ble "tvingt" til å uttale seg positivt i SMP i forkant av sesongen. Han spiller en dørgendes kjedelig fotball som skremmer folk vekk fra tribunene og unggutta videre! "VI SKULLE OVERRASKE JERV MED Å GÅ UT DEFENSIVT"- Pape som har vært med på Aafk's 17 av 18 mål på benken? Fra ung og lovende til førstelaget blir ikke et tema med norgeshistoriens mest defensive holdning fra et trenerperspektiv! Det var knappe 3000 innom portene 16 mai mot Tromsdalen i et strålende fotballvær. Pape er en alle vil se. Til sommeren vil Pape, vår eneste eksportartikkel, sikkert dra igjen. Ikke rart, når han for andre sesong på rad blir benket oftere enn han starter, fordi han av og til kan fremstå litt taktisk klumsete! Fyren er jo en granittblokk offensivt, det eneste som alltid er sikkert med Pape er at det blir skapt sjanser? Men, han er litt taktisk svak, så da stiller vi heller med Agdestein som ikke har scoret eller skapt en sjanse siden sommeren 2018! Det kan godt hende Bohinen får Aafk tilbake til Eliten, skulle bare mangle med de ressursene. Men, hvor mange unge vil gå tapt på veien, og i hvor stor grad tror noen helt ærlig at det Aafk leverer er i nærheten av å holde en divisjon opp? Kanskje det viktigste: vil der være igjen folk annet enn på Vippen etter hvert?

gaddag
Innlegg: 2066
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av gaddag » tir mai 28, 2019 09:54:36

Så på Norge-New Zealand i går. Hvor mange aktive spillere er det i cricket og rugbygale New Zealand ?
I tillegg er de en million mindre innbyggere enn oss.
De vant fortjent 0-2 mot oss og viste teknikk, ro og god fotballforståelse.
Dette er et lite varsku synes jeg. At ikke vi med proffer i alle ledd ikke klarer bedre. Er vi for optimistiske på norske talenters ferdigheter ?

Kanskje vi burde sende en talentspeider den veien for å skaffe spillere til Aafk ?
Jeg melder meg frivillig !! :D

aafk abu
Innlegg: 418
Registrert: søn apr 05, 2015 13:37:51

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av aafk abu » tir mai 28, 2019 17:35:35

Jeg begikk den fatale feilen å se Norge U20 spille. Makan til idiotisk kamp av de norske spillerne skal en lete lenge etter. Hver gang en norsk spiller fikk ballen kunne en se at det eneste han tenkte på var å utnytte ballkontakten til å vise seg frem for speiderne på tribuna. Derfor ble ballen hele tiden spilt i helt urimelige retninger og ingenmannsland for målet var tydligvis ikke å spille frem en medspiller eller spille en annen god. Kitolano som gjorde hældragning mange ganger klarte til slutt å hældra ballen inn i eget nett. Det var ikke noe annet enn ris til egen bak. At lagledelsen kunne sitte å se på dette er helt utrolig. Og at fotballspillere er så enkle individ at de tror å spille et par fullstendig mislykkede kamper skal fremme deres sjanser i utlandet må jo være som å tro på julenissen. Jeg vil påstå at Norge hadde vunnet både mot Uruguay og New Zealand om de hadde hatt et annet fokus på kampen enn å hæppe litt hver gang de fikk en berøring. Og nei, det var absolutt ingen på Norge som kan frikjennes, ingen ekspempler. Men de værste av de værste var Stabæk spillerne, med Vetlesen, Bjørkkjær i spissen. Herregud for en fjollete gjeng. En blir nesten glad Aafk ikke hadde noen med i den gjengen der.

Sulalenning
Innlegg: 182
Registrert: man sep 29, 2014 22:33:56

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Sulalenning » ons mai 29, 2019 15:55:52

Vi må vel ha en eller annen spiller aktuell for yngre landslag snart med den forma G16 er i for tida. 6-3 mot RBK

aafk abu
Innlegg: 418
Registrert: søn apr 05, 2015 13:37:51

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av aafk abu » lør jun 01, 2019 18:27:38

Tror ikke det var kampfiksing mot Honduras. Tror heller Honduras hadde sett kampene til Norge og trodde Norge var rævdårlige. Hadde sansynligvis en veldig dårlig inngang til kampen og holdning, mens Norge tvert i mot hadde skjerpet seg opp til det nivået de faktisk har inne.

Arcturus
Innlegg: 3875
Registrert: man sep 16, 2002 11:33:32

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Arcturus » ons jun 05, 2019 14:16:17

Da kan vi gratulere Vetle Fiskerstrand med proffkontrakt! Og klubben har med det tjuvstarta på overgangsvinduet.

"Angriperen Vetle Fiskerstrand har tatt steg som fotballspiller, vist gode holdninger og har stort utviklingspotensial. Nå belønnes han med proffkontrakt. Kontrakten er på to år." sier Melland til aafk.no.

http://www.aafk.no/nyheter/proffkontrakt-til-vetle

Og dermed regner jeg med at Langevågen og resten av Sula fortsetter å møte på kamp, og heie på AaFK ;)

Princyz|p
Innlegg: 1716
Registrert: lør mai 25, 2002 05:03:37

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Princyz|p » søn okt 13, 2019 00:12:41

Det AaFK2 nå driver med er rett og slett jævlig imponerende! 5.plass i avdelinga si, det vil si at vi er blant landets beste 2.lag. Kun Odd har lag i 2.div, og de beholder plassen, ellers er alle stort sett plassert lavere enn oss i sin avdeling. AaFK ligger nå foran f.eks Molde vår avd. Og spesielt imponerende er dette når resultata i høst er bedre enn i vår, og vi i høst nesten har rent juniorlag. Tega George er det faste innslaget av overårige, ellers er de fleste stort sett i junioralder. Markus Karlsbakk er kjerna i laget, og jeg kan ikke forstå annet enn at han er med i planene framover for a-laget, og at hovedprioritet i år har vært at han skal bidra for at 2.laget berger plassen. Nå er det gjort, og a-laget rykker opp. Blir skuffa om han ikke får vise seg de siste kampene i år.

Men hva skjer med Ola Ljoså som jeg nevnte tidligere i denne tråden? Ikke spilt siden i vår, og AaFK svarer ikke på spm om situasjonen på twitter.. Ryker hele karriera allerede som 16-17 åring? Ekstremt trist om så..

Brukeravatar
Blaudis
Innlegg: 825
Registrert: ons aug 24, 2005 01:33:42

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Blaudis » søn okt 13, 2019 09:53:15


Princyz|p skrev:
Men hva skjer med Ola Ljoså som jeg nevnte tidligere i denne tråden? Ikke spilt siden i vår, og AaFK svarer ikke på spm om situasjonen på twitter.. Ryker hele karriera allerede som 16-17 åring? Ekstremt trist om så..
Ola Ljoså har vært en del plaget med skader, så også for tiden.

gaddag
Innlegg: 2066
Registrert: ons apr 01, 2015 20:54:18

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av gaddag » man okt 14, 2019 17:30:06

Fra SMP i dag:
Dersom det går vegen i Tromsø, kan du da slippe noen unggutter til i de siste kampene?

– Kanskje. Men det er stor forskjell på å være god i 3. divisjon kontra det nivået vårt A-lag er på. Unggutta må også vise på våre A-treninger at de er gode nok for dette nivået.

motorthor
Innlegg: 31
Registrert: tir okt 01, 2019 16:44:30

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av motorthor » man okt 14, 2019 22:57:49

LB e for feig, og han bryr se ikkje om fremtidige AaFK spillera ..for da e han trener for enga.

Arcturus
Innlegg: 3875
Registrert: man sep 16, 2002 11:33:32

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Arcturus » tir okt 15, 2019 11:27:15

Tror ikke helt det er der skoen trykker.
Er du god nok, er du gammel nok.
Men samtidig: er du ikke god nok, spiller det ingen rolle hvor gammel du er.

Det er ikke alle på andrelaget som har det som trengs for å spille på toppnivå. Er ikke sikkert det er noen der pr i dag.

Binge
Innlegg: 6777
Registrert: man jun 10, 2002 02:51:27

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Binge » fre okt 18, 2019 17:00:57

Problemet for AaFK er at klubben ikke har en arena for unge, lovende spillere som ikke når opp i konkurransen innad i laget, men som er for god for nivået i tredjedivisjon. Det er vissvass å kalle LB feig. AaFK har en så jevn stall at det ville vært urimelig å la en 17-åring ta plassen grunnet alderen alene i stedet for en spiller som Fet. Vel og merke så lenge LB vurderer 17-åringen dit hen at Fet er markant bedre.

AaFK må i fremtiden bli mye flinkere til å låne ut unge talent som trenger matching på et høyere nivå enn andrelaget. Slik Molde gjør og alt av toppklubber rundt om i Europa. Hødd og AaFK burde snarest ta seg en lengre prat.

Galiat
Innlegg: 16917
Registrert: lør jan 10, 2004 21:41:00

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Galiat » fre okt 18, 2019 18:54:01

Karsbakk er i Å troppen søndag,ellers så er det svekka 2 lag som møter Treff.1 til av dem gode talenta spiller ikke på 2 laget i morgen,han er på skole tur.ikke bra for Herd som kan rykke ned i morgen.Men skole tur må jo dem få lov til og priotere,no når 2 laget er høyt på tabellen og plassen sikra

motorthor
Innlegg: 31
Registrert: tir okt 01, 2019 16:44:30

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av motorthor » lør okt 19, 2019 12:46:12

Mulige innhopp for A-laget gir såklart inspirasjon, dei må få sjå at innsats og godt spill legges merke til og at det e mulig å få tjangsen.

Vissvass å bruke Fet, som e vil se spille mest mulig, som eksempel 'for å bytte mot en 17 åring'. E synes at det e ubalansert no, og at det ikkje e stor nåkk gullrot. Dei siste 10 minutta, når vi leda med et par mål, kan holde til å begynne med. E tror at det vil lønne se, og e må få lov te å sei at e tror LB bryr se lite om kor vi e om 5 år. Det kan hende at feig va et for sterkt uttrykk å bruke (e va litt forbanna over Vålerenga flørten), men det forandra ikkje på filosofien hans, og at han bare kanskje vil gi nåkken tjangsen etter at opprykket e sikra... hans egne ord. Gi lokale talent større mulighet te å få vise se nåkken minutt, så får dei mere å strekke se etter, vi kan hvertfall gjør det når vi e i den situasjonen vi e i no! ..Sjøl om e har penga på kampen :D

E tvila på at Hødd vil hjelpe oss å utvikle talent, men, men, det e jo bare å prøve.

Princyz|p
Innlegg: 1716
Registrert: lør mai 25, 2002 05:03:37

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Princyz|p » man okt 21, 2019 21:25:16

Hovedforklaringen på hvorfor f.eks Karlsbakk har vært så lite i a-lagstroppen er vel at det er vanskelig å være med for både første- og andrelag samme helg, og at Karlsbakk da har blitt valgt for hjelpe AaFK2 til å stå i divisjonen? Nå har de berga plassen, og han var med til Tromsdalen. Blir skuffa om han ikke får spilletid mot slutten, det samme inn mot neste sesong. Hans tid som andrelagsspiller bør være over.

Princyz|p
Innlegg: 1716
Registrert: lør mai 25, 2002 05:03:37

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Princyz|p » man okt 21, 2019 21:31:19

Blaudis skrev:
søn okt 13, 2019 09:53:15
Princyz|p skrev:
Men hva skjer med Ola Ljoså som jeg nevnte tidligere i denne tråden? Ikke spilt siden i vår, og AaFK svarer ikke på spm om situasjonen på twitter.. Ryker hele karriera allerede som 16-17 åring? Ekstremt trist om så..
Ola Ljoså har vært en del plaget med skader, så også for tiden.
Det er så utrolig trist hvis dette skal ødelegge karrieren for han. Her i byen har jeg aldri sett noen så ung og med så naturlig kontroll, både teknisk og taktisk på et såpass nivå som 3.div er blitt.

trippelf
Innlegg: 3870
Registrert: ons sep 14, 2005 12:54:58

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av trippelf » tor okt 24, 2019 10:00:14

Nå er opprykket sikret, så spørs det om noen av de yngre får sine muligheter? Greit at LB vil se utvikling på trening, men det kan gjøre underverker å få muligheter også! Hvorfor skal Thrandarsson spille f.eks i steden for Karlsbakk, når Thrandis skal videre slik det ser ut? Handler det nå kun om LB sin CV og rekord, eller skal vi se om de unge kan ha nivået som kreves neste år? 2 laget har en front trio som har dominert i år, alle 3 unge lokale gutter.
I dag ble det kjent at RBK sin nederlandske u-trener gir seg i klubben etter en fantastisk sesong, der ingen av de slipper til på a-laget. Hva er det med norsk fotball? I Europa spilles unggutta gode, i Norge henter vi etablerte i steden for å satse på de yngre med få unntak. Det fremstår meningsløst for meg som supporter, og ja - det er sikkert mye jeg ikke vet.

Binge
Innlegg: 6777
Registrert: man jun 10, 2002 02:51:27

Re: Frå ung og lovende til førstelagsspeler

Legg inn av Binge » tor okt 24, 2019 12:10:52

trippelf skrev:
tor okt 24, 2019 10:00:14
Hva er det med norsk fotball? I Europa spilles unggutta gode, i Norge henter vi etablerte i steden for å satse på de yngre med få unntak. Det fremstår meningsløst for meg som supporter, og ja - det er sikkert mye jeg ikke vet.
Unggutta spilles vel ikke mer gode i Europa enn i Norge. Er man god nok, er man gammel nok. Som betyr at klubbene i Europa låner ut talentene som behøver ytterligere utvikling for å kunne bli gode nok til å ha en lengre fremtid i klubben. Og det er her norsk fotball sliter. Ved at man rett og slett ikke har en bra nok arena for spillerne som banker på døren for å slippe til på A-laget, men som først trenger å tilegne seg erfaring på et litt lavere nivå. OBOS burde nok i vesentlig større grad bli benyttet som utlånsarena for de mest lovende talentene til eliteserieklubbene.

PS; 110% enig hva gjelder Thrandarson. En skandale om han får særlig mer spilletid i 2019.

Svar